Home » , , , » Πώς μεταφράζεται πρακτικά η άποψη στελέχους του ΚΚΕ ότι οι ναζιστές δεν θα μπορούν "να σταθούν πουθενά";

Πώς μεταφράζεται πρακτικά η άποψη στελέχους του ΚΚΕ ότι οι ναζιστές δεν θα μπορούν "να σταθούν πουθενά";

Από giorgis , Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 | 2:06 π.μ.

Του Γ. Γ

Εισαγωγικά να πω ότι για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου περισσότερο προσεγγίζω τις απόψεις του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννη Ραχιώτη, παρά του ΚΚΕ. (Σημειωτέον ότι δεν έχω καμιά οργανωτική σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις ενστάσεις που γ’ αυτό το πολιτικό εγχείρημα τις διατύπωσα στον Αγγελο Χάγιο σε συνέντευξη που είχε δώσει στο μπλοκ μας).

Από κει και πέρα θέλω να αναφερθώ σε μια συζήτηση που είχα πριν λίγο στο τσατ του ραδιοφωνικού μας σταθμού με ένα άτομο που παρουσιάστηκε σαν νομικός και οπαδός του ΚΚΕ. (Ξέρετε, φαντάζομαι ότι επειδή δεν μπορεί να γνωρίζεις το ποιόν των συνομιλητών σου στα τσατ και οι επιφυλάξεις πρέπει να είναι δεδομένες).

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ’ την δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από τους ναζιστές της Χ.Α.
Ο συνομιλητής μου επικαλούμενος φράσεις του ηγέτη της ΕΔΑ, Ηλία Ηλιού του τύπου «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα» για να «τρομοκρατηθούν οι τρομοκράτες» μου μίλησε ότι οι Χρυσαυγίτες θα βρεθούν κατηγορούμενοι με μια σειρά κακουργήματα με πιο σοβαρό αυτό   «για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση».
Κατά τα λεγόμενα του εύκολα αυτό θα στοιχειοθετηθεί στην δικαστική ακροαματική διαδικασία, οι χρυσαυγίτες θα εισπράξουν εξοντωτικές ποινές, και αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά  για τους ομοϊδεάτες του Μιχαλολιάκου, που θα είχαν πρόθεση να προβούν σε ανάλογη δραστηριότητα.

Όπως και να είναι πάντως μου φαίνεται καραμπινάτη αντίφαση απ’ την μια, ένα θύμα των ναζιστών, και στέλεχος του ΚΚΕ, ο πρόεδρος ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννη να λέει ότι:  «Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος», και απ’ την άλλη κάποιοι οπαδοί του ΚΚΕ να πιστεύουν ότι η αστική δικαιοσύνη θα σταθεί ανάχωμα στην δράση των ναζιστών.

Στην τελική όμως ελάχιστη βαρύτητα έχει η προσωπική άποψη ενός οπαδού του ΚΚΕ. Εγώ περιμένω να δω πώς θα υλοποιηθούν οι θέσεις του γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ Βαγγέλη Μαρούπα που αναφερόμενος στους χρυσαυγίτες δράστες της δολοφονικής επίθεσης τόνισε: «Τσάμπα έχασαν το μεροκάματο στα μαγαζιά της νύχτας. Ο λαός του Περάματος δεν φοβάται τους θρασύδειλους. Το κίνημα έχει τη δύναμη, ώστε αυτοί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωρά ο τόπος, έξω από τις εργατικές λαϊκές γειτονιές, έξω από τα σχολεία και τις σχολές (...) Το ΚΚΕ δεν τα "δίπλωσε" ποτέ, ούτε θα τα "διπλώσει" και τώρα. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει για την εργατική λαϊκή εξουσία».

Τι εννοεί, άραγε το στέλεχος του ΚΚΕ όταν λέει ότι "Το κίνημα έχει τη δύναμη, ώστε αυτοί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά" και αυτό πως μεταφράζεται πρακτικά;  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:33 π.μ.

Ο πρόεδρος του σωματείου μετάλλου Πειραιά Σ.Πουλικόγιαννης,δεν είναι αυτός που τον Οκτώβρη του 2011 στο Σύνταγμα, εικονίζεται σε πολλές φωτό να χτυπά με μανία ανυπεράσπιστους και άσχετους διαδηλωτές,και όχι χρυσαβγίτες ναζί?
Ναι αυτός είναι!!
Κατά τ'άλλα με το ξύλο στο Πέραμα δικαιώνεται η Παπαρήγα που έλεγε πως όταν οι ναζιστές θα μπούν στη βουλή και φορέσουν γραβάτες θα γίνουν πρόβατα.
Μάλλον θα εννοούσε όπως και ο Μπάμπης,το σοβαρό κομμάτι των χρυσάβγουλων!!!

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:56 π.μ.

Είναι απλό: Αντί για μια δυναμική απάντηση στους ναζί, το ΚΚΕ θα παλέψει για την οργάνωση του λαικού κινήματος ενάντια στο φασισμό και μπλα μπλα κλπ κλπ
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΚΕ και θα καταλάβετε

14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:24 π.μ.

Αυτό μεταφράζεται πολιτικά με τις δηλώσεις δεκάδων σωματείων που τους έχουν κηρύξει ανεπιθύμητους.
Μαραφράζεται με το κακήν κάκως διώξιμο τους από χωριά και επαρχιακές πόλεις.
Μεταφράζεται με το να μην τολμάνε να πατήσουν καν σε συνδικάτα, και να μην μπορούν να έχουν καν συνδικαλιστική παράταξη στην ΓΣΕΕ (μιλάμε για ένα κόμμα με υπερδιπλάσια καταγεγραμμένη επιρροή από εκείνη του ...ΚΚΕ΅).
Μεταφράζεται με το να μην μπορούν να έχουν οργανωμένη (παρά μόνο τραμπούκικη hit and run) πολιτική παρουσία στις γειτονιές.
ΟΚ, με την μετάφραση;

14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:27 π.μ.

Και φυσικά το ΚΚΕ εκφράζεται μέσα από τα επίσημα όργανα του, και όχι από την άποψη του κάθε ένα που δηλώνει οπαδός του (αυτό περιλαμβάνει και εμένα).
Αν λοιπόν θέλετε να κριτικάρετε την άποψη του ΚΚΕ, διαβάστε την πρώτα.
Ο Πουλικόγιαννης πάντως δεν είπε τέτοια πράγματα.

Ανώνυμος
14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:43 μ.μ.

Γ.Γ., "μεταφράζοντας πρακτικά" την άποψή σου: Ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι.
Ωστόσο μπορεί να το "μεταφράζω πρακτικά" λάθος, γι' αυτό κάνε τον κόπο να "μεταφράσεις πρακτικά" τη δική σου άποψη...

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:11 π.μ.

Ακούστε προσεκτικά τι λέει για τη Συρία ο κύριος αυτός , στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αυτοαποκαλούνται κομμουνι...----------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=9KeLnr594vQ#t=40

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:21 π.μ.

H επίθεση των νεοναζί στο Πέραμα ήταν προσχεδιασμένη.
Δείτε το παρακάτω βίντεο. Δεν χωράει αμφιβολία για το ότι ήταν προσχεδιασμένη η επίθεση. Ποιους εξυπηρετούσε; Ακούστε και θα καταλάβετ.............
Η συστημική Χρυσή Αυγή στηρίζει τους εφοπλιστές, επιδιώκει σύσταση ομάδας κρούσης κατά απεργών εργαζομένων! Χρυσαβγίτες προσκυνούν τους εφοπλιστές. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
http://www.youtube.com/watch?v=AOOACObOBGE

Ανώνυμος
15 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:37 π.μ.

H επίθεση των νεοναζί στο Πέραμα ήταν προσχεδιασμένη.
http://www.youtube.com/watch?v=AOOACObOBGE

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:31 π.μ.

@ TRASH

Νομίζω ότι δε τα ξέρεις πολύ καλά. Κατ' αρχάς κανένας και τίποτα δεν απαγορεύει από κανέναν να συνδικαλιστεί. Το ότι η ΧΑ δεν έχει "δικτυωθεί" ακόμη στον συνδικαλισμό οφείλεται στην πολιτική έλλεψη πείρας. Όμως ήδη κάνει τα πρώτα δειλά βήματα με τα συνδικάτα της στους δικηγόρους και τους ταξιτζήδες. Έπειτα νομίζω πως τελευταίως όλο και πιο πολύ πατάνε σε πόλεις και χωριά, καθώς μια χαρά κάνανε τις εκδηλώσεις τους σε Γιαννιτσά, Καλαμάτα και αρκετές στην Αθήνα. Ακόμη είναι σχετικά περιορισμένοι, όμως η πραγματική τους επιρροή αυξάνεται και όχι μόνο η εκλογική τους. Και μη μου πεις ότι η περιορισμένη επιρροή τους οφείλεται σε απόφαση του κκε. Μήπως λοιπόν χάθηκες κάπου στη μετάφραση??

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger