Home » , » Ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία από δύο χρυσαυγίτες του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν

Ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία από δύο χρυσαυγίτες του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 | 2:57 μ.μ.

Ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία από δύο χρυσαυγίτες (επτά συνολικά μαχαιριές στο στήθος και την πλάτη) του 27χρονου Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, τα ξημερώματα της 17ης ενώ πήγαινε με το ποδήλατό στη δουλειά του στη λαϊκή αγορά.

Οι κατηγορούμενοι που έχουν ομολογήσει την πράξη τους μπαίνουν στο δικαστήριο. Οι φωτογραφίες τους δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, και σήμερα τους βλέπουμε για πρώτη φορά.

Πηγή

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Γενάρη

Ρατσιστικά κίνητρα στην εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν Σαχζάτ, υπηκόου Πακιστάν, πριν ένα χρόνο στα Πετράλωνα, ζήτησε να καταλογιστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Πολιτική Αγωγή, με την έναρξη της δίκης για το έγκλημα, με κατηγορούμενους τους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

Με την έναρξη της διαδικασίας, την οποία παρακολουθούν δεκάδες πολίτες, η πλευρά των κατηγορουμένων ζήτησε να μην γίνει δεκτή η Πολιτική Αγωγή, αίτημα που απερρίφθη από το δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, στα σπίτια των οποίων είχαν βρεθεί όπλα, φυλλάδια και υλικό της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με το κόμμα, ενώ αρνούνται ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, λέγοντας ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα διαπληκτισμού με το θύμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οποία έχει συμπεριληφθεί σε αυτές που χειρίζονται οι δύο εφέτες ανακρίτριες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, οι δύο κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν με επτά μαχαιριές τον 27χρονο, στις 17 Ιανουαρίου 2013 στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, που δούλευε ως εργάτης, πήγαινε στη δουλειά του με ένα ποδήλατο. Οι κατηγορούμενοι, που επέβαιναν σε μηχανάκι, του έκλεισαν τον δρόμο και εν ψυχρώ άρχισαν να τον χτυπούν με μαχαίρι.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του 27χρονου θύματος.

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης, έξω από το Κακουργιοδικείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, φοιτητές, εκπρόσωποι της πακιστανικής κοινότητας κ.ά., οι οποίοι ζητούν την τιμωρία των δύο κατηγορουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger