Home » , » Φωτίστηκαν οι φυλακές. "Ρεβεγιόν" έξω απ' τις φυλακές Κορυδαλλού.

Φωτίστηκαν οι φυλακές. "Ρεβεγιόν" έξω απ' τις φυλακές Κορυδαλλού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 | 5:13 μ.μ.

Πηγή: Αντα Ψαρρά - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό δέχονται κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς την επίσκεψη αλληλεγγύης ανθρώπων που αντί να πάνε στο ρεβεγιόν προτιμούν να σκεφτούν εκείνους που είναι στοιβαγμένοι στις φυλακές.
Με φωτοβολίδες και συνθήματα, με τραγούδια και κυρίως με την παρουσία τους κατάφεραν και φέτος να φωτίσουν τα ταλαιπωρημένα πρόσωπα των φυλακισμένων που κοιτάζουν από τα παράθυρα του Κορυδαλλού. Πολλοί σπεύδουν φυσικά να αποδώσουν την κίνηση αυτή σε συμπαράσταση στους φυλακισμένους «τρομοκράτες» ή και να τη συσχετίσουν με την κράτηση των μελών της Χρυσής Αυγής. Τι σημασία έχει στ' αλήθεια αυτό;

Δίνουν ελπίδα

Η κίνηση και μόνο, χρόνια τώρα, νέων ανθρώπων να επισκέπτονται τις φυλακές το βράδυ της Πρωτοχρονιάς δεν μπορεί να δημιουργεί αρνητική στάση παρά μόνο στους οπαδούς της καταστολής, του μίσους και της απάνθρωπης μορφής των «υπερασπιστών» της τάξης και της ασφάλειας με το όποιο κόστος.
Οι φυλακισμένοι τις μέρες αυτές, ό,τι κι αν έχουν κάνει ή -ακόμη χειρότερα- δεν έχουν κάνει, νιώθουν μόνοι,, παγωμένοι και ανήμποροι. Οι εθιμοτυπικές επισκέψεις ειδικών και λειτουργών του κράτους (αν γίνονται ακόμα) τους προσφέρουν μόνο κούφια λόγια και υποσχέσεις για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές. Οι ιερείς τούς συνιστούν υπομονή και προσευχή για να λυτρωθούν από τις αμαρτίες τους. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι περιμένουν -και δικαίως- την ώρα που θα γυρίσουν στο σπίτι τους.
Τα επισκεπτήρια για όσους έχουν αυτή την πολυτέλεια, γρήγορα και στενάχωρα.

Η βραδινή όμως αυτή πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη κάνει σε λίγη ώρα τη διαφορά και άσχετα με το τι έχουν στο μυαλό τους και για ποιους πάνε εκεί, αυτά τα παιδιά δίνουν κάτι πολύ σημαντικό στους κλεισμένους πίσω από τα σιδερένια κάγκελα. Δίνουν μια ελπίδα ότι δεν είναι μόνοι. Οσα ΜΑΤ κι αν τους ψέκασαν, όσοι ταγοί του πολιτεύματος κι αν τους λοιδορούν, κι όσες κατηγορίες για προμελετημένες ενέργειες ύποπτων προθέσεων κι αν τους προσάψουν, οι κρατούμενοι χάρηκαν κι ένιωσαν την πολύτιμη αλληλεγγύη στον ανήφορο που τραβάνε.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν και στις άλλες φυλακές της χώρας. Από μας μπράβο λοιπόν σε όσους επέλεξαν έτσι να περάσουν το «ρεβεγιόν»!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger