Home » , , , » Η εισαγωγή του Δ. Κουφοντίνα στο βιβλίο του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και ο πρόλογος του γραμμένος από τον Ν. Γιαννόπουλο

Η εισαγωγή του Δ. Κουφοντίνα στο βιβλίο του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και ο πρόλογος του γραμμένος από τον Ν. Γιαννόπουλο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 | 11:30 μ.μ.

Αναμφίβολα είναι συναρπαστικό το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Αν και για τον συγγραφέα δεν είναι ακόμα ώρα να αποκαλυφθεί η ιστορία της 17Ν ( δεν μπορεί να ειπωθεί σήμερα όλη η αλήθεια – θα έρθει η ώρα να ειπωθεί ολόκληρη, να δοθεί όνομα στα πάντα, αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου), εν τούτης καθηλώνει τον αναγνώστη η αμεσότητα και η δύναμη της περιγραφικότητας των γεγονότων που ξεδιπλώνετε απ” τις σελίδες του βιβλίου.

Παραθέτουμε τις αρχικές σελίδες του βιβλίου στις οποίες υπάρχει εισαγωγικό σημείωμα του Δ. Κουφοντίνα καθώς και ο -πραγματικά ενδιαφέρον- πρόλογος του, που κάνει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Θα επανέλθουμε παραθέτοντας κάποια αποσπάσματα, από το βιβλίο με τις απόψεις του Δ. Κουφοντίνα για την ένοπλη μειοψηφική βία σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας.

Για το βιβλίο

Δύναμη των επαναστατικών οργανώσεων είναι η συλλογικότητα. Η συνδιαμόρφωση στην κοινή συντροφική πορεία, που δυναμώνει και πλουταίνει τον κοινό λόγο και τη δράση.

Συλλογικά θα έπρεπε να γίνει και ο απολογισμός της Επαναστατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη, η αυτοκριτική για το έργο μας, για εμάς τους ίδιους. Συλλογικά να πάρουμε την ευθύνη και να σταθούμε μπροστά στο λαό, να του δώσουμε λογαριασμό. Το οφείλαμε στις γενιές που πέρασαν, το χρωστάγαμε στις γενιές που θα έρθουν.
Εγώ, από τη μεριά μου, ανέλαβα την προσωπική μου ευθύνη. Και τώρα ανοιχτά, σε πρώτο πρόσωπο, μιλώ για τη βιωματική πορεία, τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2014 στις 2:49 π.μ.

Έτσι Δημήτρη,δεν θ αφήσουμε τις κουφάλες να γράψουν την Ιστορία,εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη.
Σταύρος Ζαφείρης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger