ΣΑΠΙΟΙ ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 | 6:23 μ.μ.

Πηγή: Του Νίκου Μπογιόπουλου – «Unfollow»

Η βρωμιά έχει βγει στο γιακά αλλά είναι τόσο χαλασμένοι που ακόμα και τη σαπίλα τους προσπαθούν να την εμφανίσουν σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ!

Αλλά: Και οι Τσοχατζόπουλοι δικοί τους είναι. Και οι Τομπούλογλου δικοί τους είναι. Και ο Λιάπης με τις πλαστές πινακίδες δικός τους είναι. Και οι «λίστες Λαγκάρντ», και τα υποβρύχια που γέρνουν, και τα Βατοπέδια, και οι Βαβύληδες, και οι φούσκες του χρηματιστηρίου, και τα δομημένα ομόλογα, και τα διπύθμενα που βαφτίζονται μονοπύθμενα. Δικά τους είναι. Όπως δικές τους είναι και οι ΜΚΟ. Δικοί τους -κατάδικοι τους- είναι φυσικά κι εκείνοι που, τώρα, μετά τις… αποκαλύψεις για το πάρτυ των ΜΚΟ, άρχισαν να «πέφτουν (ξανά) από τα σύννεφα»…

Όσο για τους υπόλοιπους, που δεν παριστάνουν τους κατοίκους της Νεφελοκοκκυγίας, ποτέ δεν ξεχάσανε την εδώ και τριάντα χρόνια αποδιδόμενη στον Ανδρέα Παπανδρέου φράση, που αποτελεί τη σταθερά και το σήμα κατατεθέν της αλαζονείας και του φιλισταϊσμού τους: «Έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του»!

Αυτό είναι το «αξιακό» τους μοντέλο. Αυτή είναι και η τακτική τους: Να βαφτίζουν το ανήθικο «νόμιμο» και το «νόμιμο» να το πουλάνε για ηθικό. Κι όταν πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη», οι ίδιοι που δεν έχουν αφήσει αρνί για αρνί αμαρκάλευτο, μεμιάς μεταλλάσσονται σε τάχα μου Ιαβέρη- δες, σε κυνηγούς του εγκλήματος, σε προφέσορες του «πνεύμα και ηθική»!
Αυτό είναι το κράτος και αυτή είναι η πολιτική τους. Που εξαγοράζει, που εκβιάζει, που εκμαυλίζει, που διαφθείρει. Που όχι μόνο δεν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger