Home » , , » Με αφορμή μια ανάρτηση του "πιτσιρίκου" για τον Ν. Μαζιώτη

Με αφορμή μια ανάρτηση του "πιτσιρίκου" για τον Ν. Μαζιώτη

Από giorgis , Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 | 2:45 π.μ.

Του Γ. Γ.

Αφού έγινε σμπαράλια η προπαγάνδα που ήθελε τις οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας, να είναι ενεργούμενα μυστικών υπηρεσιών, (σήμερα κανείς με στοιχειώδη αντίληψη δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Ε.Ο 17 Ν, ο Ε.Λ.Α., οι Πυρήνες της Φωτιάς ή ο Επαναστατικός Αγώνας ελεγχόταν από κρατικά κέντρα), τώρα άλλαξε το τροπάριο που αναζωπυρώθηκε με την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
Ο πυρήνας του όμως παραμένει ο ίδιος:  «η "τρομοκρατία" είναι πολύ βολική για την εκάστοτε εξουσία. Τόσο βολική που την κατευθύνει και την ελέγχει απόλυτα. Η "τρομοκρατία" είναι το τέλειο άλλοθι για την κρατική τρομοκρατία».

Το κείμενο σε εισαγωγικά είναι από ανάρτηση του «πιτσιρίκου» και η οποία ήταν το ερέθισμα γι’ αυτό το κείμενο μου.
Το πώς η εξουσία «κατευθύνει και ελέγχει απόλυτα» την «τρομοκρατία» όπως γράφει ο «πιτσιρίκος» δεν γνωρίζουμε αλλά ας το προσπεράσουνε, αφού πιθανόν ο τύπος που έκανε αντικαθεστωτική δράση σαν υπάλληλος του Αλαφούζου να γνωρίζει περισσότερα και προτιμάει να μας αφήσει στην άγνοια μας.

Πάμε παρακάτω.
«Εγώ βλέπω σήμερα μια χρεοκοπημένη χώρα, ένα πολιτικό σύστημα που παραμένει στην θέση του μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις -που έγιναν μετά την χρεοκοπία-, και παθητικούς πολίτες που είναι τόσο εθελόδουλοι που δεν τολμούν ούτε καν να απαλλαγούν από τα δυο κόμματα που διέλυσαν και συνεχίζουν να διαλύουν την χώρα, με αποτέλεσμα η χώρα και η κοινωνία να οδηγούνται στην απόλυτη καταστροφή.
Αν κάποιος βλέπει κάτι διαφορετικό, ας με ενημερώσει.
Ας με ενημερώσει, επίσης, τι από όλα αυτά απέτρεψαν οι επαναστατικές οργανώσεις με την ένοπλη δράση τους», συνεχίσει τον συλλογισμό του ο «πιτσιρίκος».

Πολύ εύκολα κάποιος θα μπορούσε να αντιστρέψει ο ερώτημα του και να του απαντήσει: Τι έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Τι έκανε το εργατικό κίνημα; Η ίδια η συλλογικότητα που υποστηρίζει; (ο «πιτσιρίκος» γράφει ότι είναι ψηφοφόρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ). 
Μπήκαν ανάχωμα σε μια πολιτική που δημιούργησε 1,5 εκατομμύριο ανέργους; Στάθηκαν εμπόδιο στην εξαθλίωση πλατιών στρωμάτων του λαού μας; Ανέκοψαν χιλιάδες δολοφονίες-αυτοκτονίες συμπολιτών μας με θύτη την καπιταλιστική οικονομική κρίση;

Είναι εντελώς δηλαδή παράλογο να αναρωτιέται κανείς τι λόγο ύπαρξης έχουν οι οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής πάλης αφού δεν κατόρθωσαν να ανακόψουν την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Με την ίδια "λογική" μπορεί να σκεφτεί κανένας: Γιατί να υπάρχουν οι αριστεροί πολιτικοί σχηματισμοί; Μπόρεσαν με την πάλη τους να σταθούν εμπόδιο να μην εξαθλιωθεί η ζωή των λαϊκών στρωμάτων; Γιατί όλοι εμείς να συμμετέχουμε σε κινηματικές διαδικασίες; Κατορθώσαμε να γίνουμε το αντίπαλο δέος ώστε να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του μαύρου μετώπου αστικών κυβερνήσεων-καπιταλιστών; Η απάντηση φυσικά είναι προφανής.

Αυτή η τοποθέτηση όμως είναι υπεκφυγή, οπότε στεκόμαστε σε ένα άλλο ερώτημα του ίδιου: «Τι ακριβώς πέτυχαν οι επαναστατικές ομάδες και το αντάρτικο πόλης τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας;», μας ρωτάει ο «πιτσιρίκος».

Και μόνο ότι οι οργανώσεις αυτές έσπασαν την αντίληψη της παντοδυναμίας του αστικού κράτους, την άποψη ότι το μονοπώλιο της βίας ανήκει στο κράτος και συνέβαλαν να δημιουργηθεί συνείδηση, σε ένα μικρό έστω μέρος του κόσμου, ότι μπορεί να δράσει έξω και ενάντια στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας -βλέπε Κερατέα, Σκουριές Χαλκιδικής- είναι επιτυχία. 

Είναι στην κυριολεξία αισχρό και υποκριτικό να μας παρουσιάζεται ο πρώην μισθοδοτούμενος απ’ τα ταμεία του Σκάι, «αντικαπιταλιστής», «πιτσιρίκος» ότι σέβεται αυτούς «που επιλέγουν την ένοπλη πάλη και την σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής» και  «πληρώνουν με την ζωή τους την επιλογή τους ή φυλακίζονται με εξοντωτικές και εκδικητικές ποινές από την αστική δικαιοσύνη που δεν είναι ούτε αστική, ούτε δικαιοσύνη» και από την άλλη να μας λέει ότι «η "τρομοκρατία" είναι πολύ βολική για την εκάστοτε εξουσία. Τόσο βολική που την κατευθύνει και την ελέγχει απόλυτα».

Και χωρίς να έχουμε απαίτησει να καταλάβει, ο «πιτσιρίκος» το σκεπτικό ενός επαναστάτη που επέλεξε τα μονοπάτια της ένοπλης πάλης και τώρα υφίσταται τις συνέπειες της επιλογής του παραθέτουμε ένα κειμενάκι:

«Το αντάρτικο πόλης δεν είναι επιδίωξη αυτή καθαυτήν, δεν επιδιώκεται η βία για τη βία. Η βία δεν είναι απλώς μέσο απόδοσης λαϊκής δικαιοσύνης και τρομοκράτησης των αστών. Στόχος δεν είναι τα σαμποτάζ ή η αντίσταση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η τάση αυτή έχει σοσιαλιστικό σχέδιο και στρατηγική λαϊκής εξουσίας.
Θεωρεί ότι ο ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει μόνο επαναστατικά, αναπόφευκτα με ένοπλο αγώνα, επειδή αυτόν μας τον επιβάλλει ο κοινωνικός αντίπαλος – όπως το έχει δείξει η ιστορία. Το αντάρτικο πόλης είναι μια μέθοδος ένοπλου αγώνα, μια τακτική που ανάγεται στην αρχή του στρατηγικού σχεδίου του ένοπλου αγώνα».

Δημήτρης Κουφοντίνας

Υ.Γ. Για να μην δημιουργηθούν παρανοήσεις διαβάστε σχόλιο μου με την τοποθέτηση μου για τις οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας

Διαβάστε επίσης
Για τις μορφές πάλης του κινήματος ή περί «τρομοκρατίας» ο λόγος

Αχ ρε Κουφοντίνα βιάστηκες να παραδοθείς
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 20 σχόλια

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2014 στις 3:22 π.μ.

Τωρα που θα μπει στα λευκα κελια ο Μαζιωτης οπως και τοσοι αλλοι ,οσοι ειχανε αποψεις περι προβοκατορων και σχετικες θα επρεπε να το βουλωνουν.
Ειδικα οταν ειναι στα χερια της αστυνομιας, σε δωματια παραξενα
και απομονωμενοι.

Οσον αφορα τον Αλαφουζο του σκαι, στο σκαι σημερα ανεφεραν το θεμα του Μαζιωτη ,το βραδυ ,με αναφορες σε αλλο ατομο που φερεται να ειχε σχεση με την απαγωγη Μυλωνα ωστε να αλητοποιησουν τον Μαζιωτη και να φαινεται ποινικου τυπου.

Ολοι προβοκατορες φυσικα ειναι απο την Χαλκιδικη μεχρι την Αθηνα.
Στα λευκα κελια ολοι ειναι πληροφοριοδοτες της ευπ.
Απο το 1980 εως σημερα πανω απο 450 ατομα εχουν φυλακιστει
απο τον αναρχικο χωρο.

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2014 στις 4:18 π.μ.

Αν έχεις κανένα ιστορικό παράδειγμα όπου η ένοπλη δράση από κανά-δυό νοματαίους (όταν λένε ότι κάνουν αντάρτικο πόλης τάχα μου με στρακαστούκες ενάντια σε κάνα ξέμπαρκο μπάτσο, βόμβες που είναι στη διάθεση των κρατικών μηχανισμών να τις μετατρέψουν σε τυφλές, ψευτοτσαμπουκάδες με γκαζάκια, άντε και καμιά εκδικητική εκτέλεση κανενός αναλώσιμου πολιτικού ή γραφειοκράτη) έγινε η αρχή ή τουλάχιστον διαφάνηκε έστω και πρόσκαιρα ότι πολλαπλασίασε τις πιθανότητες, ώστε να γίνει έκρηξη του επαναστατικού αγώνα, να μας το πεις, να το μάθουμε κι εμείς και να το αξιολογήσουμε. Αν όχι, καλύτερα να τελειώνει η ηρωοποίηση των πολιτικών μηδενικών της ατομικής τρομοκρατίας, ακόμη κι αν πρόκειται για τίμιους αγωνιστές σε προσωπικό επίπεδο, είτε έχουν πέσει στη φάκα των παρακρατικών μηχανισμών και δεν το έχουν αντιληφθεί, είτε όχι. Το ίδιο κάνει, τελικά.

Τώρα, αν θέλεις να συνδέσεις τη δράση του κάθε Μαζιώτη με το συλλογικό αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και των Σκουριών, τι να πω, είτε "προβοκάρεις" αυτά τα κινήματα, είτε τα έχεις χαμένα, με το συμπάθειο.

ΥΓ. Έλεος πια με την γκουροποίηση του Κουφοντίνα από αυτό το μπλογκ. Υπάρχουν πολλοί άλλοι και πολύ αξιολογότεροι από τον Κ. που κάνοντας τα ίδια λάθη και μην αναγνωριζόντας τα, τουλάχιστον, έδειξαν βαθύτητα πνεύματος, πρωτοτυπία και στυλ στην αιτιολόγηση της στάσης τους.


19 Ιουλίου 2014 στις 4:41 π.μ.

Σοβαρά μιλάς φίλε;
Υποστηρίζεις τί πράγμα ακριβώς;
Οργανώσεις που μπουκάρουν στις τράπεζες με όπλα και βάζουν σε κίνδυνο συμπολίτες τους;
(μπορεί να μην έχουν πρόθεση να πυροβολήσουν, αλλά αφενός θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους σε περίπτωση κάποιας επιπλοκής, πανικού κλπ και αφετέρου ασκούν ακραία ψυχολογική βία στους συμπολίτες τους)
Και με ποιο σκοπό; Ποιο αποτέλεσμα;
Αν δηλαδή δεχτούμε ως "αναγκαίο κακό" τα παραπάνω, θα το δεχτούμε υπό την προϋπόθεση πως οι ενέργειες αυτές αποβαίνουν χρήσιμες για τη λαϊκή κινητοποίηση, για την κοινωνική επανάσταση ή έστω ως εναρτκήριο λάκτισμα για την πτώση ενός καθεστώτος.
Οι ενέργειες των ΠτΦ κλπ σε τι απ' αυτα αποσκοπούν και τί απ' αυτά εχουν πετύχει;

Αν θέλουν, όπως τάχα λένε, να... "τρομοκρατήσουν τους αστούς", ας μπουκάρουν στη βίλα του κάθε τραπεζίτη και ας τον γαζώσουν με τα καλάσνικωφ, για να ξεβρωμίσει κι ο τόπος. Εκεί όμως δεν πάνε τα παλληκάρια της ένοπλης πάλης. Εκεί κάνει τζιζ.
Αυτοί δεν είναι τίποτε άλλο παρά απλά κλεφτρόνια ("ποινικοί", που λένε), οι οποίοι τρομοκρατούν μόνο συμπολίτες τους και κανέναν άλλον.
Τα λεφτά της τράπεζας είναι ασφαλισμένα, Στα παπάρια του τού κάθε τραπεζίτη για τα λεφτά που χάθηκαν.
Ούτε τρόμαξε καθόλου. Στη βιλάρα του ήτανε και χαμουρευόταν με τη μοντέλα που πληρώνει για γκόμενα.
Οι ταμίες, οι σεκιούριτι και οι πελάτες είναι τα θύματα.

Επίσης, στις Σκουριές και στην Κερατέα δε φτιάχτηκε τρομοκρατική οργάνωση (τέτοια νοηματική σύνδεση ούτε το δελτίο του Μέγκα...), διότι απλούστατα συμμετείχε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο κίνημα αυτό το μεγαλύτερο μερος των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες αγωνίζονταν για κάτι συγκεκριμένο και αποδεκτό από μεγάλο μέρος των πολιτών, με ενέργειες κατά κανόνα αποδεκτές από τα τοπικά ΜΑΖΙΚΑ κινήματα.

Η "αυτεπάγγελτη επανάσταση", όμως, του κάθε "Πυρήνα της Φωτιάς" δεν αντιπροσωπεύει το λαό για χάρη του οποίου τάχα κόπτεται.
Διότι, αν νοιάζονταν για το λαό και για την πραγματική ανατροπή όλοι αυτοί, αντί να κάνουν ένα ανώφελο "προσωπικό αντάρτικο", θα έδιναν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να πείσουν ένα αξιόλογο κομμάτι του λαού να συμπαραταχθεί μαζί τους, ούτως ωστε να εχει νόημα και αντίκρυσμα η δράση τους. Θα επιδίωκαν τη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος ανατροπής και επανάστασης.
Αντιθέτως, όμως, η δράση τους, που περιορίζεται σε μικρές ομαδούλες, αποσκοπεί προφανέστατα στο προσωπικό κέρδος, μέσα από τις ληστείες τραπεζών, χρηματαποστολών κλπ. ή -αν είμαστε υπέρ το δέον καλοπροαίρετοι- η δράση τους αποσκοπεί στην κάλυψη και την ικανοποίηση προσωπικών ματαιοδοξιών, συμπλεγμάτων ή αδιεξόδων.

Δεν είναι τίποτα παραπέρα παρά κοινοί ποινικοί, δεν ασκούν πολιτική δράση, παρά μόνο χρησιμοποιούν πολιτικά προσχήματα για να στηρίξουν πράξεις που δεν εχουν κανένα πολιτικό περιεχόμενο και αντίκρυσμα.
Και -επιτέλους- πρέπει κάποια στιγμή η αριστερά (ή έστω ένα σημαντικό κομμάτι της) να ξεκολλήσει απ' αυτήν την ανόητη σύνδεση δέκα κλεφτρονιών με την αντίσταση, διότι πρώτα απ' όλα εκθέτει και διαβάλλει το πραγματικά αντιστασιακό παρελθόν της και δεύτερον εκτίθεται και η ίδια έναντι των ίδιων των αξιών της.

19 Ιουλίου 2014 στις 4:41 π.μ.

ΥΓ.: Αλήθεια, μια και "αποδείχτηκε περίτρανα", όπως είπες, η μηδενική σχέση ανάμεσα στην επονομαζόμενη "Τρομοκρατία" και στο Κράτος, έχεις την ίδια άποψη και για τη "Σέχτα Επαναστατών";
Οι υποθέσεις της Σέχτας αποδεικνύουν αυτήν τη μηδενική σχέση;
Αλήθεια, εκείνη η θρυλική οργάνωση "12η Φλεβάρη" τι απέγινε; Πέτυχε τους... ταξικούς στόχους της;
Κι εκείνο το παιδί, ο Χριστόδουλος, θα γυρίσει ποτέ από την 573η άδεια που πήρε από το μεγάλο εχθρό του, το αστικό κράτος;

ΥΓ.2: Και ο καθ' ύλην αρμόδιος, Τσε, έγραψε σχετικά:

"Οι βίαιες επιθέσεις και η τρομοκρατία που ασκούνται αδιακρίτως (τυφλή τρομοκρατία) δεν θα πρέπει να συγκαταλέγονται στις μεθόδους μας. Είναι προτιμότερο οι προσπάθειές μας να έχουν ως στόχο την εντύπωση των επαναστατικών ιδεών στα πλατιά λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε την κρίσιμη στιγμή να κινητοποιηθούν και με τη βοήθεια του επαναστατικού στρατού να βοηθήσουν την πλάστιγγα να γείρει προς την πλευρά της επανάστασης."

"Όταν η κυβέρνηση έχει έρθει στην εξουσία μέσα από κάποια μορφή λαϊκής ψήφου, είτε οι εκλογές ήταν στημένες είτε όχι, και διατηρεί τουλάχιστον το προσωπείο της συνταγματικής νομιμότητας, το ξέσπασμα του αντάρτικου δεν μπορεί να πριμοδοτηθεί εφόσον οι δυνατότητες για ειρηνικό αγώνα δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί"

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2014 στις 6:24 π.μ.

Απαντησεις:
Τα παραπανω ατομα που καταδικαζουν ευκολα πρακτικες ας ανατρεξουν στο κοντινο 2008 και στην εξεγερση του Δεκεμβρη οπου θα συναντησουν
την πικρη πραγματικοτητα να ειναι ειτε με την δεξια ειτε ουδετεροι.
Ας αρχισουν καλυτερα με τα απλα πραγματα και στη συνεχεια ανεβαινουν σκαλοπατι.
Φυσικα υπηρχαν και ακροτητες τοτε αλλα υπηρχε εξεγερση.
Θα μπορουσαν να μπουνε μεσα και να αλλαξουν τα πραγματα
Αν προκληθω θα αναφερω και δημοσιευματα που καθολου
δεν τους διαφημιζουν αυτους και τα κομματα τους απο τα τοτε.
Για μενα η ''τρομοκρατια ''ειναι κατα 95 τοις εκατο μη θεμιτη για πολλους λογους
αλλα εδω εχουμε και 4, 4.5 χιλιαδες νεκρους και κανα γκαζακι καλο ειναι
να πεφτει αλλα οχι πανω σε ανθρωπους.
Ουτε κανα κινημα υπαρχει που να το χαλανε οι Μαζιωτηδες
ουτε το προβοκαρουν. Ξαναειπα για τα αδιεξοδα αλλα δεν τους μηδενιζω.
Η δραση του Μαζιωτη δεν ειναι μονο μεσα απο τα χτυπηματα αλλα και απο τις λεξεις στο δικαστηριο. Στο στρατο,στα δικαστηρια, στις φυλακες,
με απεργιες πεινας και σε δρομους.
Και εμενα φυσικα με απασχολει η ανθρωπινη ζωη και προβληματιζομαι με την ευκολια καποιων να χτυπανε .Υπαρχουν αδιεξοδα και μοναχικοι δρομοι και κατακρινω φονους,ανθρωποκτονιες και βαρβαροτητες.

Απο την αλλη ενω το κινημα ειναι νεκρο επιτιθεται στους ζωντανους.
Ενω δεν επιτιθεται καν σε δολοφονους του..


Μην ξεχναμε επισης οτι βρισκομαστε θεωρητικα σε προεπαναστατικη περιοδο με συσχετισμους λαικους καλους και με επιπεδο φτωχειας ακραιο.
Επισης για τα λευκα κελια δεν εγινε τιποτα ,καμια πορεια σχεδον.
Ειστε περηφανοι;
Πως ειναι δυνατον να κανουν την παπια τοσοι για τα λευκα κελια;

Ειπαμε ενταξει και συμφωνω εν μερη να κατακρινουμε πολιτικα την λεγομενη τρομοκρατια
αλλα οχι και να ''φαινονται'' μετριοι πολιτικα και να συγκρινονται με τον Μαζιωτη.
Φυσικα το να διαφωνειτε με την δραση του δεν σημαινει οτι πρεπει να τον θεωρειτε ειτε δικο τους ειτε του ''κυκλωματος'' συνειδητα η ασυνειδητα. Σιγα μην συγκριθει με τον Μαζιωτη ο καθενας!!!
Γι'αυτο ενω ητανε στο νοσοκομειο εγινε καταδρομικη ενεργεια αλληλεγγυης απο τοσους αναρχικους στα μπαμ.


Επισης υπαρχουν χτυπηματα εναντια σε δυνατους και προνομιουχους.
Αν δεν θελετε να τα δειτε δεν πειραζει.
Η 17 Νοεμβρη σκοτωσε πχ βασανιστες της χουντας.
Να μην ρωτησω αν ξερετε τωρα εσεις στην περιοχη σας ποιοι φασιστες υπαρχουν.
Μην ανατρεξουμε σε εντυπα διαφορων εδω και ποσων δεκαετιων και ψαξουμε αναφορες για την χρυση αυγη.Δεν θα βρουμε τιποτα σχεδον,ουτε καταγγελιες ουτε τιποτα. Σαν να μην υπηρχε.
Ακομα και το 2008 που εδρασε εναντια σε καταληψεις και στεκια
και καποιοι του κινηματος μιλαγανε εναντια στους...κουκουλοφορους!!!!!!!!!!!!

19 Ιουλίου 2014 στις 7:04 π.μ.

«Προβοκατορολογία: Μια καραμέλα που για κάποιους δεν λιώνει ποτέ», τιτλοφορούσα μια ανάρτησή μου.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_27.html
Και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ειδικά τα άτομα που πρόσκεινται στο ΚΚΕ θα συνεχίσουν να πιπιλάν αυτή την καραμέλα.

Από κει και πέρα. Αν ορισμένοι δεν μπορούν να καταλάβουν την εκτίμηση μου ότι οι ένοπλες οργανώσεις με την δράση τους –ειδικά η 17Ν-γελοιοποίησαν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και συνέβαλλαν ώστε να καταρρακωθεί η αντίληψη της παντοδυναμίας του αστικού κράτους, και να αμφισβητηθεί έμπρακτα το μονοπώλιο της κρατικής βίας, (κάτι που φάνηκε σε λαϊκές κινητοποιήσεις όπως στην Κερατέα και στις Σκουριές) δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Προσπερνάω τώρα τα απαξιωτικά που γράφει ο Μαζεστίξ για όσους/ες συμμετέχουν σε ένοπλες οργανώσεις και στέκομαι σε κάτι που αξίζει να απαντηθεί. Αρχικά να παραδεχθώ ότι με πιάνει εντελώς αδιάβαστο για την «θρυλική οργάνωση "12η Φλεβάρη"», που γράφει. Ούτε γιατί είναι «θρυλική», ξέρω, ούτε τι ενέργειες έχει κάνει για να την προσδιορίζει με αυτό τον χαρακτηρισμό. Το μόνο που γνωρίζω, αν θυμάμαι καλά, είναι ότι πριν κάποια χρόνια είχε μπει μια στρακαστρούκα στον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, που δημιούργησε κάποιες μικρές υλικές ζημιές και την ευθύνη είχε αναλάβει μια οργάνωση με αυτό το όνομα.
Οσο για την «Σέχτα Επαναστατών» είχαμε δημοσιεύσει ένα πολύ διαφωτιστικό δημοσίευμα απ’ το Hot Doc που εκτιμούσε ότι το πιθανότερο είναι μια εγκληματική οργάνωση που εκτελεί πληρωμένα συμβόλαια με το προσωπείο μιας αναρχοαριστερής οργάνωσης.

Που κολάν όμως όλα αυτά με την ανάρτησή μου;

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι προβοκάτορες- ασφαλίτες κατόρθωσαν να εισχωρήσουν σε συλλογικότητες του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου και όχι μόνο. Οι παλιοί θα θυμούνται την περίπτωση της αναρχικής εφημερίδας «Δοκιμή», την «υπόθεση Δύτης», την περίπτωση του Ντάνου Κρυστάλη αλλά και την διείσδυση στο ΚΚΕ, χαφιέ ο οποίος έφτασε να είναι μέλος της Κ.Ε του κόμματος εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία. Μιλάμε όμως ότι οι χαφιέδες-ασφαλίτες μπόρεσαν να κάνουν την παρουσία τους σε συλλογικότητες όπου οι λέξεις «περιφρούρηση» και «συνωμοτικότητα» έχουν σχετική έννοια.

Καμιά οργάνωση ένοπλης μειοψηφικής βίας, απ’ αυτές που άφησαν το στίγμα τους από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα – Ε.Λ.Α, Αντικρατική Πάλη, Ε.Ο 17 Ν, Πυρήνες της Φωτιάς, Επαναστατικός Αγώνας κ.α- δεν έχει αποδειχθεί ότι διαβρώθηκε από μυστικές υπηρεσίες.

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2014 στις 12:55 μ.μ.

Οταν ο Γιωτοπουλος κατηγορει ευθεως για πρακτορα και χαφιε τον Χριστοδουλο Ξηρο και τον Κουφοντινα και αντιστροφα. Ειναι διατρητος ο ισχυρισμος για αμολυντες ενοπλες οργανωσεις.
Και οι ερυθρες ταξιαρχιες εφτασαν να δολοφονησουν τον πρωθυπουργο της Ιταλιας. Αυτο τις εκανε λιγοτερο διαβρωμενες απο τη CIA?

Πέτρος
19 Ιουλίου 2014 στις 3:04 μ.μ.

Χαιρετώ.
Αν και θα το ήθελα, δεν κάνω πολύ συχνά σχόλια εδώ, Την τελευταία φορά που τόλμησα να γράψω (πχ) για πλατιά ενότητα της Αριστεράς, μου την πέσανε μαζικά κάτι σύντροφοι του κουκουέ κι ο διάλογος ξεφτιλίστηκε.

Για αυτήν την ανάρτηση όμως του Γ.Γ. θα κάνω ένα σχόλια, διότι πρέπει.

Διαβάζω καθημερινά και τον pitsirikos και τον giorgis (όποτε, τέλος πάντων, γράφει εδώ). Τόσο με τον έναν, όσο και με τον άλλον συμφωνώ σε πολλά και διαφωνώ σε κάποια άλλα.
Το ίδιο συμβαίνει και στην παρούσα περίπτωση (δηλ. στο "περί τρομοκρατίας" του πιτσιρίκου και στο "με αφορμή..." του Γ.Γ.).

Ένα - απλό και σύντομο - πράγμα θα πω μόνο. Δεν περιγράφεται με ανθρώπινα λόγια η ηδονή που νοιώσαμε όλοι, τον Δεκέμβρη του '75 και καπάκι τον Δεκέμβρη του '76, όταν ακούσαμε ότι ο Welch και ο Μάλλιος εγκατέλειψαν... τα εγκόσμια.

Όποιον σύντροφο λοιπόν, ακούσετε να λέει ότι "δεν πρέπει να γίνονται αυτά", ότι η ένοπλη πάλη είναι ατελέσφορη, ή ότι το (οποιοδήποτε) "κόμμα" έχει αποκηρύξει τον ένοπλο, να του θυμίζετε πώς νοιώσαμε τότε. Απλά κι ανθρώπινα.

Τίποτε άλλο.

Φάντασμα
19 Ιουλίου 2014 στις 7:07 μ.μ.

Πράγματι, "δεν περιγράφεται με ανθρώπινα λόγια η ηδονή που νοιώσαμε όλοι, τον Δεκέμβρη του '75 και καπάκι τον Δεκέμβρη του '76, όταν ακούσαμε ότι ο Welch και ο Μάλλιος εγκατέλειψαν... τα εγκόσμια.".
Και πιθανόν το ίδιο να αισθανθήκαμε στο άκουσμα της ίδιας είδησης για κάτι πρώην Υπουργούς της Χούντας, κλπ, κλπ.

Κι όλα αυτά από την 17Ν.
Αλλά...... ποιά 17Ν? Αυτήν που μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη, άλλαξε μέλη, εκτελεστές και συντάκτη των προκηρύξεων?
Πως αποδεικνύεται:
Απλά, διαβάστε μια προκήρυξη πριν τον Μπακογιάννη και μία μετά. Η μέρα με τη νύχτα!
Απόδειξη για την αλλαγή μελών και εκτελεστών: Μα ότι οι αφοι Ξηροί και ο Κουφοντίνας το 1976 ήταν έφηβοι.

Άρα: Μιλάμε για δύο διαφορετικές οργανώσεις.
Η πρώτη εκτέλεσε βασανιστές, Χουντικούς και άλλα αποβράσματα
και η δεύτερη δολοφόνησε ένα άσχετο βουλευτή (Μπακογιάννη), αποειράθηκε να σκοτώσει έναν άλλο άγνωστο πια βουλευτή (Λ. Παπαδημητρίου), σκότωσε δύο Τούρκους Διπλωμάτες (!!!! - κι αυτό "ταξικό χτύπημα"??!!) και σκότωσε έναν τριτοκλασάτο εφοπλιστή (Περρατικό).

ΜΗΝ μας κοροϊδεύουν στα μούτρα:
Βρωμάει από χιλιόμετρα ότι η Οργάνωση 17Ν διεισδύθηκε από Υπηρεσίες Ασφάλειας μετά τη δολοφονία Μπακογιάννη!!!!!!!!!



Υ.Γ.: Ο μέγας ήρωας της ένοπλης πάλης Κουφοντίνας έγραψε και βιβλίο με τίτλο "Γεννήθηκα 17Ν".

Τι λες ρε μεγάλε? Εσύ μόνος σου ενσαρκώνεις τη 17Ν και το Πολυτεχενείο το '73 και τα πάντα όλα, υπερτεράστιε επαναστάτη που ξεκίνησες από ......νεολαία ΠΑΣΟΚ και που η Ασφάλεια από το '85 σε είχε στοχοποιήσει αλλά συνέχιζες να δρας ....ανενόχλητος??
Τόση έπαρση ούτε η Γιάννα Αγγελοπούλου!

Φανταστείτε τον Λένιν να έγραφε βιβλίο με τίτλο "Γεννήθηκα Οχτώβρη του '17"

Ανώνυμος
19 Ιουλίου 2014 στις 11:10 μ.μ.

Απαντηση(2):
Ενας διαπληκτισμος μεταξυ φερομενων ως μελων της 17 Ν και οι χαρακτηρισμοι μεταξυ τους δεν αποδεικνυουν τιποτα.
Το κκε για παραδειγμα ολους πρακτορες τους αποκαλει.
O Kουφοντινας παντως για τον οποιο ακουγονται επισης ευκολα λογια παρουσιαστηκε στην αστυνομια και ανελαβε την πολιτικη ευθυνη ξεροντας οτι θα κατσει μαλλον για παντα μεσα.
Επισης η 17 Ν εκανε και δυνατα χτυπηματα μετα την δολοφονια Μπακογιαννη.Ενα ητανε η δολοφονια του Σοντερς, της Αγγλικης πρεσβειας.
Τωρα θα μπει στα λευκα κελια.

Δεν ειναι ετσι.

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2014 στις 9:58 π.μ.

Eγώ πιστεύω ότι σε λίγο καιρό έξω θα είναι ο Μαζιώτης. Θα ζητήσει μια αδεια όπως ο Ξηρός και θα φύγει σαν κύριος. ΄Οχι από ανικανότητα του κράτους αλλά γιατί τους χρειάζεται εξω. Η Τρόικα θα έρχεται συνέχεια, χρειάζονται τρομοκρατικά χτυπηματα για να απασχολούν τον κόσμο και να μην ασχολείται με τα προβλήματα. ΄Η με την τρόικα.

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2014 στις 1:21 μ.μ.

Καλά μην υπερβάλλεις κιόλας 11:10.
Ποια "λευκά κελιά";
Στην πτέρυγα των Χουντικών με όλα τα κομφόρ κρατούνται τα παλληκάρια.
Ούτε "λευκά κελιά", ούτε καν απλά κελιά, ξέρεις αυτά με τους 10 μαχαιροβγάλτες και άλλους τόσους εξαρτημένους σε χώρο 2 Χ 3 και κοινή λεκάνη.
Σε σχέση με την ποινική βαρύτατα των πράξεών του (σύμφωνα με το καθεστωτικό δίκαιο), αυτό ισοδυναμεί σαν να τον ραίνουν με ροδοπέταλα τον "Λάμπρο" της 17Ν.
Από την άλλη ο Χοντρός της Οργάνωσης όλο αδειούλες ήταν μέχρι που πήρε μια μεγάλη μόνος του από τη σημαία.

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2014 στις 9:09 μ.μ.

Στον απο πανω:
Ποια κομφορ εχει το νοσοκομειο Κορυδαλλου που ειναι ο Μαζιωτης;
Εδω λενε οτι ειναι σαν σε μια γυαλα με ειδικες συνθηκες κρατησης απο τωρα.
Τα μελη της 17 Ν ειναι ετσι κ αλλιως σε ειδικη πτερυγα.
Επισης η κριτικη περι αδειων ειναι απιθανη.
Θελετε να μην δινονται αδειες οπως προβλεπει ο νεος σωφρονιστικος κωδικας περι λευκων κελιων;
Υποτιθεται οτι η φυλακη σωφρονιζει δεν τιμωρει.
Απο την πολλη τηλεοραση που βλεπουν καποιοι εχουν ξεφυγει μαλλον.
Oσον αφορα την τροικα ,οταν ηρθε η Μερκελ ο επαναστατικος αγωνας
εβαλε βομβα στην τραπεζα της Ελλαδος.
Και στην προκηρυξη ανεφερε τοσα εναντιον των Γερμανων.

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2014 στις 9:57 μ.μ.

Στον αποπάνω:

1. Σου μίλησα για τα φυλακισμένα μέλη της 17Ν και όχι για το Μαζιώτη

2. O Μαζιώτης ΖΗΤΗΣΕ να μεταφερθεί με δική του ευθύνη στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού (...ένας θεός να το κάνει νοσοκομείο). Οι γιατροί ήθελαν να τον κρατήσουν στον Ευαγγελισμό

3. Τις άδειες τις πήρε ο Χοντρός. Ο Γιωτόπουλος έχει πάρει άδεια ποτέ?

4. Ώστε "οταν ηρθε η Μερκελ ο επαναστατικος αγωνας εβαλε βομβα στην τραπεζα της Ελλαδος. Και στην προκηρυξη ανεφερε τοσα εναντιον των Γερμανων.".
Τι λες ρε μεγάλε; Αλήθεια; Αλλάζω γνώμη! Μιλάμε για τρομερούς επαναστάτες! Ο Τρότσκυ ή ο Τσε μπροστά τους είναι Αρσακειάδες.........

5. Τη φράση "Υποτιθεται οτι η φυλακη σωφρονιζει δεν τιμωρει" να πας να την πεις στα μέλη του RAF και της Μπάαντερ-Μαινχοφ που ένοιωσαν τον "σωφρονισμό" των πραγματικών λευκών κελιών. Αυτοί τράβηξαν τον παθών τους τον τάραχο, ο Κουφοντίνας συγκριτικά τη βγάζει πασάς στα Γιάννενα

και τέλος με πολύ συμπάθεια:

6. Πριν μιλήσεις για "λευκά κελιά" ψάξε λίγο να δεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό γιατί μου φαίνεται ότι το δικό σου γνωστικό πεδίο περιορίζεται στην "πολύ τηλεόραση". Μη μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Μάθε λοιπόν πρώτα τι σημαίνει ο όρος "λευκά κελιά" και μετά έλα να μου πεις τι σχέση έχουν αυτά με την πτέρυγα της 17Ν, που μην ξεχνάς είναι η πρώην πτέρυγα των Χουντικών

Ο παραπάνω

Ανώνυμος
20 Ιουλίου 2014 στις 9:58 μ.μ.

Ανώνυμε 9:09, βλέπω ότι και ο αντιεξουσιαστικός χώρος έχει τον ΠΑΝ του.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 6:24 π.μ.

Απαντησεις(4) :
Εγω ειπα οτι η 17 Ν θα μπει στα λευκα κελια οχι οτι ειναι σε αυτα.
Οποτε ολη η συμπαιγνια καποιων παει στραφι.
Ξαναδειτε το καλυτερα και προσοχη με τα νεα windows.
Ωστοσο μιας και ενας εγραψε:

''Σε σχέση με την ποινική βαρύτατα των πράξεών του (σύμφωνα με το καθεστωτικό δίκαιο), αυτό ισοδυναμεί σαν να τον ραίνουν με ροδοπέταλα τον "Λάμπρο" της 17Ν. ''(σσ:εννοει τις γ.φυλακες κορυδαλλου)

Aφου σου φαινονται λιγα λοιπον τα κελια στα οποια ειναι φανταζομαι τωρα υπαρχει δικαιοσυνη που θα μπει στις φυλακες τυπου Γ.
Οποτε βλεπω συμφωνεις με το νομοσχεδιο.
Αυτη ειναι καταντια.
Επικροτηση και δημοσια του νομοσχεδιου.

Βεβαια το οτι φαινεται λιγο το μαντρι στο οποιο ειναι εχει και μια εγκριση απο την κυβερνηση και μια επιπροσθετη ενεργεια απο αυτους..
Οποτε μπορειτε εσεις να εκδοσετε και μια ανακοινωση συμπαραστασης
στους υπουργους της κυβερνησης και να διαμηνυσετε το δικαιο της νεας
αποφασης τους.
Παντως ακομα και αν αναφερομουν στις συνθηκες κρατησης τους και τις αποκαλουσα οπως λετε να φανταστω οτι ειναι σαν σε ξενοδοχειο στην ειδικη πτερυγα; Μηπως εχει παρει η θα παρει καμια αδεια ο Κουφοντινας;
Ενταξει ξερω αν ειναι δυνατον να παρει αδεια ο Κουφοντινας.
Εχετε σκασει απο την Πανορμου η κανετε πλακα;
Επειδη δεν διαβαζεται καμια ανακοινωση τους ανατρεξτε στις συνθηκες κρατησης που υπηρχαν/υπαρχουν στις γυναικειες φυλακες.
Επισης το νομοσχεδιο για τα λευκα κελια ειναι πολυ σκληρο και δολοφονικο. Και θα μπαιναν εκει για να μην αποδρασουν και ..πραξουν επαναστατικα (και ριξουν και καμια στο συστημα)αλλα και σαν αντιποινα για τον Ξηρο.
Ειναι δυνατον να λετε τα αντιθετα απο αυτα που συμβαινουν;











Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 10:48 π.μ.

@6:24
Ή δεν κατάλαβες τίποτα, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και καταφεύγεις σε ΚΚΕδίστικου στυλ σπέκουλες:

1) Αν η 17Ν ή οποιοσδήποτε άλλος μπει σε λευκά κελιά, αυτό είναι καταδικαστέο και είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε τέτοιο νομοσχέδιο.
Ακόμα όμως δεν έχει μπει κανείς.

2) Η διαβίωση των συλληφθέντων μελών της 17Ν στην πτέρυγα "ζωή και κότα" των Χουντικών (φτιάχθηκε ειδικά για αυτά τα εθνικόφρονα καθάρματα) είναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ καλύτερη από τη διαβίωση κάθε άλλου κρατούμενου.
Για φαντάσου έναν ποινικό με 5 δολοφονίες και άλλες τόσες ένοπλες ληστείες. Θα έιχε την αντιμετώπισει του Κουφοντίνα ή του Χριστόδουλου;;;;
Με αυτήν την επιλεκτική μεταχείρηση σε βάρος των κοινών ποινικών (που ταξικά έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα παπαδοπάιδια) ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;

3) Ο όρος "λευκά κελιά" δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την εξασφάλιση της αδυναμίας απόδρασης.
Ο όρος "λευκά κελιά" αναφέρεται σε συνθήκες κράτησης που έχουν στόχο την ψυχολογική εξόντωση του κρατούμενου και ισοδυναμεί με βασανιστήριο πρώτης γραμμής.
Μάθε πριν μιλήσεις



Τα περί "πανόρμου" και άλλες ηλιθιότητες εκεί που πιάνουν. Όχι σε μένα,

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

Παντως ο πιτσιρικος λογω οικογενειακης παραδοσης θα επρεπε να ειναι πιο επεικης με οποιον εχει τρεχαματα με την αστυνομια.....

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2014 στις 12:03 π.μ.

Aπαντησεις(5)
Γιατι οι φυλακες τυπου Γ ,οι φυλακες απομονωσης δεν ειναι σαν τα λευκα κελια; Εχεις διαβασει τι προβλεπει το νομοσχεδιο;
23 ωρες απο τις 24 διχως προαυλισμο.
Δες και τα αλλα.Ειδικα οι αρχικες αποφασεις ητανε απιθανες.
Να ναι καλα οσοι αντεδρασαν και η απεργια πεινας που θα γινοτανε.
Λες επισης οτι οι φερομενοι τρομοκρατες ειναι στα πουπουλα και μαλιστα περνανε ζωη και κοτα στις φυλακες!! Αρα δεν προκυπτει απο αυτο που λες οτι καλως και σωστα θα δυσκολεψουν οι συνθηκες διαβιωσης τους με το νεο νομο;

Επισης το επιχειρημα οτι στις νεες φυλακες δεν εχουνε μπει ακομα αρα περνανε καλα το σκεφτηκες πολυ;
Λιγο πριν την αγχονη μια χαρα περνανε οι κρατουμενοι λες.
Η ποινη που φαγανε επισης ητανε για τα κελια τα κανονικα οχι τις νεες φυλακες.Οποτε η ποινη τους αυξανεται.
Εχει παρει επισης καμια αδεια ο Κουφοντινας 10 χρονια τωρα;
Ο Σ.Ξηρος που ειναι αναπηρος και του αρνουνται τοσα και τοσα απο νοσηλειες μεχρι οτιδηποτε, μηπως το ξεχασες;
Ειναι συνθηκες κρατησης το να ειναι καποια ατομα αποκομμενα απο το περιβαλλον σε μια φυλακη μονο για τρομοκρατες οπως ειναι οι συνθηκες κρατησης των μελων της 17 Ν;
Καμια καλη μεταχειριση δεν εχουν λοιπον.
Οποτε και η συγκριση με τους ποινικους και τις φυλακες τους ειναι ατοπη.
Ετσι οπως τα λες, αιτημα του κινηματος θα επρεπε να ηταν να μπουνε ολοι στις φυλακες που ειναι τα μελη της 17 Ν τωρα!
Διχως την κοινωνικοτητα, τις ενασχολησεις στις κανονικες φυλακες τις κοινες εργασιες , την συλλογικοτητα,διχως τιποτα.
Τελος , στην αρχη ειπα για την απαγωγη Μυλωνα κατι.
Δεν εννοουσα οτι ειναι ποινικος απαραιτητα οποιος την πραγματοποιησε.
Εννοω οτι αποσυνδεθηκε εξυπνα και πονηρα απο τον σκαι το πολιτικο περιβλημα απαγωγης ενος πλουσιου ωστε να ακουστει σαν ποινικη μονο ενεργεια και να συσχετιστει ως τετοια με τους ''αναρχοτρομοκρατες''
Αυτο το στοχο ειχε το ρεπορταζ του σκαι.
Δεν εννοουσα οτι ειναι ποινικοι οσοι επραξαν.







Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2014 στις 5:48 π.μ.

Φυσικα το τελευταιο με την απαγωγη Μυλωνα το λεω επειδη το ξαναδιαβασα αυτο που εγραψα.
Οχι επειδη μου εγινε καμια κριτικη τετοια.
Αντιθετως κλεφτες και ληστες τους αποκαλεσαν καποιοι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger