Home » , » Τη στρουμφίξαμε

Τη στρουμφίξαμε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 | 2:43 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Τελικά ο Δρακουμέλ έφαγε τον Μπαμπαστρούμφ. Αλλά ευτυχώς μόνο σε τούρτα που ήταν "ζωγραφισμένος":

-"H Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασαν φωτογραφίες στις σελίδες τους στο Facebook από την γενέθλια εορτή του επίτιμου προέδρου της ΝΔ για τα 96 του χρόνια."
Μάλλον εννοεί 96 αιώνες.

-"Η γιορτή έλαβε χώρα στην οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Ρηγίλλης. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται μάλιστα ο ίδιος να κόβει την τούρτα του, ιδιαιτέρως χαρούμενος και ακμαίος".
Γιατί να μη χαρεί; Μνημόνιο έχουμε, απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκβιασμούς... αναμπουμπούλα. Σα λυκάνθρωπος να μην πάρει κι αυτός μια χαρά;

"Μια τούρτα που την κοσμούσε ένα "στρουμφάκι", συγκεκριμένα τον Παπαστρούμφ."
Μπαμπαστρούμφ λέγεται, το βεβαιώνει το παιδάκι μιας γειτόνισσας, που πάει νηπιαγωγείο. Και τι ταιριαστή τούρτα με τη ηλικία του μπαμπά της Ντόρας! Να του πάρουν και τουβλάκια, για να παίζει...ο "μπέμπης".

Αλλά ξέρω γιατί τα κάνουν αυτά. Θέλουν να τον δείξουν νεότερο και ανθρώπινο. Μάταιος κόπος, άνθρωπος ο καρχαρίας δε γίνεται. Γιατί θέλουν; Μάλλον για το Μάρτη να τον βγάλουν στην παρέλαση σαν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοπρασίας. Υπερβάλλω; Μπορεί, αλλά με την "οικογένεια Άνταμς" μην είστε ποτέ σίγουροι για τίποτα. Άλλωστε η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Διακοσμητικά γίνονται και οι "αντίκες".

Κι αυτές οι φωτογραφίες από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μεγάλο μούσι. Και πολύ Photoshop. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ πολύ παλιότερος. Ποιός νομίζετε ότι απεικονίζεται στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης; Γιατί λείπει ένα μεγάλο στρογγυλό κομμάτι στη μέση; Η φάτσα του Επίτιμου είναι κι ο σαμαράς έδωσε εντολή να την αφαιρέσουν, να μην τρομάξουν οι τουρίστες και για μην γκρεμιστεί το μνημείο.

Στα επόμενα γενέθλια ο "γουρλής" δε θα έχει τούρτα. Θα φάει εργαζόμενους στο δημόσιο κατευθείαν απολυμένους και μαγειρεμένους από τον Κούλη. Με τα μπροστινά του ποδαράκια θα τους τηγανίσει σε καυτό λάδι και θα τους σουβλίσει. Παίζει να έχει θάψει ως τότε και το σαμαρά. "Ας είναι ελαφριά η κάλπη που θα τον σκεπάσει..."

Σκοτιστήκαμε ρε για τα γενέθλια του Μητσοτάκη. Σε εκατό χρόνια πάλι γενέθλια θα έχει, το ίδιο και σε χίλια χρόνια. Αλίμονο από τους υπόλοιπους συνταξιούχους που δεν παίρνουν παχυλή σύνταξη κηφήνα. Αυτοί ούτε εορτάζουν ούτε δέχονται επισκέψεις....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger