Home » , , » Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: ο «Κινέζος» της Αβάνας

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: ο «Κινέζος» της Αβάνας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 | 12:15 π.μ.

«Όλη μας η δράση είναι μια κραυγή πολέμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και μια παλλόμενη έκκληση για την ενότητα των λαών ενάντια στο μεγαλύτερο εχθρό του ανθρώπινου γένους: τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν έχει σημασία πού θα μας βρει ο θάνατος: ας είναι καλοδεχούμενος, φτάνει ν' ακουστεί η πολεμική μας κραυγή, φτάνει ένα άλλο χέρι ν' απλωθεί για να πάρει το όπλο μας, φτάνει άλλοι άνθρωποι να σηκωθούν για να ψάλλουν τα πένθιμα εμβατήρια μέσα στους κρότους των πολυβόλων και μέσα σε καινούριες ιαχές πολέμου και νίκης!».

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (14 Μαΐου 1928 - 9 Οκτωβρίου 1967)
_________________________

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: ο «Κινέζος» της Αβάνας

Το σχετικά μακροσκελές αυτό κείμενο δημοσιεύτηκε από την πολιτική κίνηση Α/Συνέχεια -τη μετέπειτα ΚΟΕ- τον Οκτώβριο 1998, για την επέτειο θανάτου του μεγάλου λατινοαμερικάνου επαναστάτη. Αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση των όρων κάτω από τους οποίους έδρασε και συγκρότησε την ιδεολογικο-πολιτική του αντίληψη ο Τσε Γκεβάρα. Το κείμενο γκρεμίζει ταυτόχρονα και πολλούς μύθους. Αξίζει να διαβαστεί.

Τιμή στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, γνήσιο τέκνο των ανολοκλήρωτων επαναστατικών θυελλών της δεκαετίας του ’60! Οι θυσίες και τα διδάγματα των εκατομμυρίων κομμουνιστών που πάλεψαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το ρεβιζιονισμό ας μας συνοδεύουν στον αγώνα μας για την αναγέννηση τον κομμουνιστικού κινήματος και τη συντριβή της Νέας Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger