Home » , » Μεγάλες απώλειες των ισλαμοφασιστών του ISIS, που περιορίστηκαν στο να ελέγχουν το 30% της πόλης Κομπάνι.(Βίντεο)

Μεγάλες απώλειες των ισλαμοφασιστών του ISIS, που περιορίστηκαν στο να ελέγχουν το 30% της πόλης Κομπάνι.(Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 | 5:17 μ.μ.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Evrensel οι ισλαμοφασίστες του ISIS τις τελευταίες ώρες δέχονται σφοδρά πλήγματα από τους ηρωικούς υπερασπιστές της πόλης Κομπάνι. Οι τζιχαντιστές έχουν περιοριστεί στο να ελέγχουν το 30% της πόλης ενώ κατά την διάρκεια των τελευταίων συγκρούσεων είχαν 17 νεκρούς.

Η στροφή που έκανε η Τουρκική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση  του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι επιτρέπει στις δυνάμεις των ιρακινών κούρδων πεσμεργκά να περάσουν στο συριακό έδαφος για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών του ISIS έχει σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένοπλοι Κούρδοι να έχουν ήδη περάσει  στο Κομπάνι και να πολεμούν δίπλα στους υπερασπιστές της πόλης.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
20 Οκτωβρίου 2014 στις 8:54 μ.μ.

Είναι πολύ ευχάριστο το νέο, ότι οι ήρωες υπερασπιστές του Κομπάνι ,όχι μόνον αντέχουν αλλά κερδίζουν έδαφος. Αυτό οφείλεται στη γενναιότητα των ανδρών και των γυναικών που πολεμούν τους φασίστες, που είναι πάνω από πέντε φορές! περισσότεροι και καλύτερα εξοπλισμένοι.
Ο εξοπλισμός του ISIS περιλαμβάνει πολλά βαριά όπλα, μερικά τεθωρακισμένα κι ελάχιστα αεροσκάφη (μη επιχειρησιακά). Υπάρχει όμως επάρκεια πυρομαχικών στους μισθοφόρους παρόλη την "ποικιλία" οπλισμού (νατοϊκά και ρωσικά όπλα). Ο περισσότερος εξοπλισμός είναι αμερικάνικος ή προέρχεται από τα ιρακινά αποθέματα. Πολλοί αξιωματικοί του Σαντάμ εκπαιδεύουν τους μισθοφόρους. Ο εφοδιασμός τους εξασφαλίζεται από τα κονδύλια των σεΐχηδων και μέχρι πρόσφατα από την ίδια τη CIA, μέσω Τουρκίας και άλλων δήθεν "ουδέτερων" κρατών. Η δύναμη επίθεσης στο Κομπάνι ήταν 10.000 κι αναμένονται πολλές ενισχύσεις μετά την οικτρή αποτυχία τους. Οι πρώτοι 10.000 ναζί έχουν αποδεκατιστεί από τους 2.000 φτωχά εξοπλισμένους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι όμως μάχονται με σθένος χρησιμοποιώντας ως απόρθητα φρούρια τα ερείπια των σπιτιών τους, όπως έκαναν χρόνια πριν οι ηρωικοί υπερασπιστές του Στάλινγκραντ. Καθημερινά οι φανατικοί μισθοφόροι μετρούν δεκάδες νεκρούς και είναι σίγουρο, ότι αν δεν είχαν βοήθεια από απολυταρχικά καθεστώτα, θα είχαν ήδη συντριβεί και υποχωρήσει άτακτα.
Το θάρρος των γυναικών και των ανδρών του Κομπάνι σε συνδυασμό με τα φρικτά εγκλήματα των πρώην (;) συμμάχων των ΗΠΑ, έχει ξεσηκώσει κι αφυπνίσει σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ΕΕ και Τουρκία. Ιδιαίτερα στην Τουρκία οι Κούρδοι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να γίνει μια τόσο αισχρή πράξη: Οι στρατηγοί ήθελαν τους φανατικούς να σφαγιάζουν τους Κούρδους κατοίκους, ώστε έπειτα να επέμβουν και να θέσουν την έρημη πόλη στον απόλυτο έλεγχό τους.
Ο ηρωισμός των Κούρδων κατέστρεψε τα σχέδια της Αμερικής και της Τουρκίας. Η πόλη δεν έπεσε! Οι μισθοφόροι εγκληματίες, που καπηλεύονται μια θρησκεία για να δικαιολογήσουν τα σαδιστικά δολοφονικά τους ένστικτα, τσακίζονται. Σύντομα μαθαίνουν με τρόμο, ότι δεν τους περιμένει το πλιάτσικο, αλλά ο σίγουρος θάνατος από τα χέρια των γυναικών, που μάχονται για ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Η νίκη είναι μόνο των Κούρδων. Οι ΗΠΑ αποφάσισαν "αργά" να κάνουν αερογέφυρα στην πόλη για να διασκεδάσουν την αλγεινή εντύπωση, που έκαναν. Η Τουρκία, που με τη αερογέφυρα καταλαβαίνει, ότι το κλείσιμο των συνόρων της δεν έχει πλέον νόημα, ακολουθεί κατηφής. Άλλωστε ελπίζει έτσι να "κατευνάσει" τη δίκαιη οργή των Κούρδων.
Ο πόλεμος συνεχίζεται. Η νίκη όμως αυτή είναι συμβολική και ουσιαστική. Αν η πόλη έπεφτε, θα περνούσε τελικά στους Τούρκους, οι οποίοι σε αντάλλαγμα θα εφοδίαζαν με όπλα, χρήμα και πράκτορες τους εγκληματίες όπως έχουν κάνει ως τώρα. Θα γίνονταν ορμητήριο για να απειληθούν πετρελαιοφόρες περιοχές δίνοντας έτσι το πρόσχημα στις ΗΠΑ να στείλουν στρατό. Κυρίως όμως θα γίνονταν φρικτά απάνθρωπα εγκλήματα σε βάρος των αμάχων από τα καθάρματα του ISIS. Ευτυχώς λίγοι ήρωες έδωσαν στην ευρύτερη περιοχή από το χάος, τη λεηλασία και την σφαγή. Γυναίκες και άνδρες του Κομπάνι σας ευχαριστούμε. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger