Home » , » Θ. Παπακωσνταντίνου: "Στα κέρατα του Ταύρου" (Βίντεο)

Θ. Παπακωσνταντίνου: "Στα κέρατα του Ταύρου" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 | 1:06 π.μ.

Με πολύ ενδιαφέρουσα ύλη κυκλοφοράει το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Μετρό» και αυτοί που θα ενθουσιαστούν σίγουρα είναι όσοι είναι θαυμαστές του Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Κι αυτό γιατί το περιοδικό προσφέρει ένα DVD με μια ταινία –τα γυρίσματα της οποίας έγιναν πριν από δέκα περίπου χρόνια και το υλικό που περιέχει ξεκινάει από το 1992- με κυρίαρχη την παρουσία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Η ταινία που φέρει τον τίτλο «Στα κέρατα του Ταύρου» και υπότιτλο «Μια μουσική περιπέτεια με αφορμή τον Θανάση Παπακωνσταντίνου» διαρκεί πάνω από μιάμιση ώρα πλημυρισμένη με εικόνες, απόψεις και τραγούδια του Θ.Π.

  «Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Λαϊκεδέλικα ανακάτεψαν … την τράπουλα για μια ακόμη φορά και μοίρασαν .. τα χαρτιά στο ελληνικό τραγούδι, παντρεύοντας με μαγικό τρόπο παράδοση, λαϊκούς και δυτικούς δρόμους. Ο ήχος που συνδιαμόρφωσαν εκείνη την περίοδο μεταφέρεται ακόμα και σήμερα μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις του Θανάση Παπακωνσταντίνου», αναφέρετε χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο του  DVD.

(Μια γεύση μπορείτε να πάρετε από το δεκάλεπτο βιντεάκι που παραθέτουμε).

Σε συνέντευξη του στο ίδιο περιοδικό ο τραγουδοποιός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σίγουρα "δεν καταδικάζω την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται". Αυτή είναι η καραμέλα που χρησιμοποιεί η κλίκα της εξουσίας για να φέρει σε δύσκολη θέση τους ανθρώπους της αριστεράς, την ώρα που χρησιμοποιεί ασύστολη βία για να πετύχει τους σκοπούς της, να την βάλει στο κώλο της»

Σε άλλο σημείο ο καλλιτέχνης τοποθετείτε για τις σημερινές εκλογές: «Δεν κρύβω ότι έχω αγωνία. Αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ποιο έγκυρη μέτρηση της ηλιθιότητας και της κακομοιριάς των Ελλήνων. Αν ξαναβγάλουν τις μαριονέτες που μας οδήγησαν εδώ, θα απογοητευτώ σφόδρα. Από την άλλη, αν, παρ’ όλη την ανελέητη προπαγάνδα, καταφέρει να κυβερνήσει ο Σύριζα, έχω την αίσθηση ότι για το λαό θα είναι καλύτερα. Δεν περιμένω φοβερά πράγματα. Αποκατάσταση της δικαιοσύνης, μεγαλύτερη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα, απέναντι στους απόκληρους … Και δεν με νοιάζει αν θα είμαστε στο ευρώ ή στην δραχμή, αν σαν μέσον συνδιαλλαγής θα έχουμε τα αβγά ή τα φιλιά. Ελευθερία και δικαιοσύνη θέλω.

Στο ίδιο περιοδικό υπάρχει πολιτική ανάλυση του Γιώργου Δελαστίκ για το τι θα επακολουθήσει μετά τις σημερινές εκλογές, ευρηματικές «αντιδιαφημίσεις» για τα πολιτικά κόμματα, μουσικά αφιερώματα, καθώς και μια σειρά άρθρων που ασχολούνται με διεθνή και εσωτερικά  θέματα.

Το δισέλιδο με τις αστρολογικές προβλέψεις του Τζίμη Πανούση τα «σπάει», ενώ το χαμόγελο στην σελίδα του Αρκά προκύπτει αβίαστα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger