Home » , » Τελική εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος (Βίντεο)

Τελική εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 | 10:05 μ.μ.

Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος όπως την έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών θα έχουμε επτακομματική βουλή με το κόμμα του Γ. Παπανδρέου να μην κατορθώνει την κοινοβουλευτική του αντιπροσώπευση του, (2,5%), ενώ παραμένει ζητούμενο αν ο Σύριζα θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου συγκεντρώνει 36,5% και 150 έδρεςμ ενώ ακολουθεί η Ν.Δ με 27,7% και 76 έδρες. Δυστυχώς λειτούργησε η θεωρία της «θυματοποίησης» που επιδίωκε το ναζιστικό μόρφωμα και είχε σαν αποτέλεσμα η Χ.Α να είναι τρίτο κόμμα με 6,3% και 17 έδρες.

Το ποσοστό του «Ποταμιού» φτάνει το 5,9% με 16 έδρες, ενώ το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις που είχε στις ευρωεκλογές με 5,6% κερδίζοντας 15 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 13 έδρες με ποσοστό 4,8%,. Πολύ καλή παρουσία είχαν οι ΑΝΕΛ παίρνοντας 4,7%  και 13 έδρες, ενώ έκπληξη πρέπει να θεωρηθεί το 1,8% που πήρε το κόμμα Γλέζου.
Το 0,6% που έλαβε το συμμαχικό σχήμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ λογικά δεν πρέπει να ενθουσιάζει τα άτομα που σχημάτισαν αυτό τον σχηματισμό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2015 στις 11:46 μ.μ.

Και τώρα Πάγκαλε αυτοκτόνα. Είπες ότι θα το κάνεις. Το πως δεν με αφορά, αφορά εσένα. Θα σου έλεγα να πας να πνιγείς αλλά θα μολυνθούν τα ύδατα κι έχω οικολογική συνείδηση. Επίσης απορρίπτω το να πέσεις από ύψος λόγω των πολύ δυσμενών επιπτώσεων που έχει μια πρόσκρουση μετεωρίτη με τη Γη. Να σου προτείνω αποκεφαλισμό; Τζίφος! Δεν έχεις εγκέφαλο οπότε στα ίδια θα βρεθούμε. Το βρήκα, να φας τις δηλώσεις σου να ψοφήσεις από δηλητηρίαση. Πάει αυτός, ο επόμενος.
Άδωνη αγόρι, μου έκλεισες εισιτήριο; Τις βαλίτσες τις έφτιαξε η Ευγενία; Στο διάολο που θα πας δε χρειάζεσαι πολλά ρούχα, έχει ζέστη. Άκουσα τα γυρίζεις τώρα. Να δούμε λες, αν θα βγεις βουλευτής και τέτοια. Συνέχισε να στέλνεις ψηφοφόρους στην Αριστερά, το 2% της ΝΔ από σένα έφυγε. Και τη Βούλτεψη ασφαλώς αλλά κυρίως από σένα. Από τις προκλητικές σου ύβρεις και τις βλακείες για να στηρίξεις δήμιους κι άδικα χαράτσια.
Είπες κάτι ανέκδοτα ότι τα πήγατε καλά γιατί χάσατε μόνο 2%. Χαίρομαι που είστε ευχαριστημένοι, όταν θα φτάσετε στο 9% θα το δεχτείτε καλύτερα. Προφανώς και δεν φεύγει ο σαμαράς ούτε εσύ από τη ΝΔ. Εδώ τρομάξαμε εμείς να σας ξεκολλήσουμε από την εξουσία. Θα σας διώξουν τα γίδια; Που θα βρουν χειρότερους; Συνεχίστε να καταστρέφετε τη ΝΔ με την άνεση σας. Μακριά από εξουσία κι κάτσει όσα χρόνια θέλει στη γαλάζια πολυκατοικία. Μόνο που δεν τα βλέπω πολλά, δόξα το Λαό.
Μεταχειριστήκατε κάθε τρομοκρατία, κάθε ρουσφέτι, ακόμα και τώρα που φεύγατε, δεν ξεχάσατε ότι είστε φασίστες. Τα ΜΑΤ μπροστά στη ΝΕΡΙΤ να φυλάνε τους παπαγάλους αυτή τη φορά. Χαίρομαι που παγιδευτήκατε στον ίδιο σας το φόβο, που πρωτοξεκίνησε σε site ενός κουρδιστού φερέφωνου, το οποίο μιλούσε για "κονσερβοκούτια" και "γιούρια στην ΕΡΤ" αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ! Το πήραν μετά τα άλλα ναζιστικά site της Νέας Δικτατορίας κι έκαναν τη μαλακία επιστήμη.
Το ποσοστό σας Άδωνη είναι συντριπτική ήττα γιατί:
1) Πήρατε το μικρότερο ποσοστό της ΝΔ από γεννησιμιού της με εξαίρεση το 18% το Μάη του2012. Που κι εκεί τον ίδιο αρχηγό είχατε. Από τότε που πήρε ο Αντώνης την αρχηγία βλέπετε το 30% όλο και να απομακρύνεται. Κόμμα κάτω του 30% παύει να είναι κόμμα εξουσίας.
2) Χάσατε τις εκλογές με 10 μονάδες. Δεν είναι λίγο. Επομένως χάσατε μεγάλο μέρος της εξουσίας που σας συγκολλούσε. Από δω και πέρα θα ακούτε στη ΝΔ "πιο χαμηλά, πιο χαμηλά". Ιδιαίτερα αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δυο τρία στοιχειώδη. Όπως και μερικές δίκες για το πως φτάσαμε στο ξεπούλημα, για κάτι σκάνδαλα με λίστες συγγενών κλπ, κλπ. Να του δίνεις τώρα;
3) Αν με νοθεία 100.000 τουλάχιστο ψήφων, με απίστευτα ψεύδη, τρομοκρατία, φασισμό στο έπακρο και με ΟΛΑ τα κανάλια να παίζουν γαλάζιο εμετό πήρατε μόνο 28-27% όταν λέγατε για 30-31, πόσο θα πάρετε από δω και στο εξής; ΧΑΣΑΤΕ. ΤΕΛΟΣ.
Θέλω όμως το Σαμαρά αρχηγό στη ΝΔ. Μη χάσουμε την ευκαιρία να διαλύσουμε τελείως τη Νέα δικτατορία. Θα τσούζει περισσότερο, αν μπει φυλακή ο αρχηγός κι όχι ο "πρώην" και "νυν αποδιοπομπαίος τράγος".
Η χούντα έπεσε. Θα έχουν την τύχη όλων των δικτατόρων. mitsos175.

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 12:57 π.μ.

Είμαι εγώ ο μέγας δημοσκόπος...
(Μουσική ναύτη του αιγαίου):
Είμαι εγώ ο μέγας δημοσκόπος, γκάλοπ σκαρώνω σε μισό λεπτό,
ότι μου πεις πάντα εγώ θα κάνω, σαν πέσει ευθύς το μετρητό.
Μνήμη δεν έχω, μα ούτε και ήθος, τις εντολές που δίνουν εκτελώ,
θα πω τα ψέματα με το τσουβάλι, θα αποκοιμίσω το λαό.
Όλη την ώρα βγαίνω στα κανάλια, με ύφος Καρδινάλιου μιλώ
είμαι πιστό σκυλί στην εταιρεία, στο πλούσιο αφεντικό.
Είμαι εγώ ο μέγας δημοσκόπος, μεγάλος μάγος - θαυματοποιός,
για με ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, κι ας είναι εντελώς μουρλός.
Μ' όλα τα ψέματα που αραδιάζω, με τόση αναίδεια και χωρίς ντροπή,
το δυστυχή φτωχό εγώ τρομάζω, να μη τολμά να κουνηθεί.
Μα τώρα βαλ' το χέρι σου στην τσέπη, ήρθε η ώρα για να πληρωθώ,
να 'ναι καλά ο έλληνας μαλάκας, που με πιστεύει ότι κι αν πω...
Ντέρμπυ! ντέρμπυ! Μόνο 9 γκολάκια φάγαvε οι γαλάζιοι. Έπαιξαν καλά όμως μέχρι τέλους. Τι έπαιξαν; Ε δεν το λέω, ντρέπομαι. Η ΝΔ μια χαρά, 31 τη δίναμε στην πρόθεση ψήφου με 15% αναποφάσιστους, 27 πήρε. Μόνο 4 μονάδες πέσαμε έξω. Τίποτα, ούτε 5. Θα παίρναμε τους αναποφάσιστους αλλά τους χάσαμε λόγω κακοκαιρίας. Τους ΑΝΕΛ έξω τους βγάλαμε, αλλά ξεχάσαμε το παράθυρο και μπήκαν από κει. Τον Γιωργάκη μέσα τον βάλαμε, αλλά βγήκε στη βροχή να αμολήσει χαρταετό, τον χτύπησε κεραυνός και τον χάσαμε.
Δημοσκόποι, το στεφάνι που να το στείλω; Σε ποιό κανάλι; Ποιός είναι είπαμε ο "καταλληλότερος"; Πόσο "μειώθηκε η ψαλίδα"; Ποιές εκλογές δεν ήθελαν οι Έλληνες; Ποιά κυβέρνηση εμπιστεύονταν; Και μια τελευταία ερώτηση: Πόσο πήγε το μαλλί για να μας δουλεύετε;
Άντε τώρα εκεί στις γαλάζιες εταιρίες να βρείτε άλλο τρόπο να τα 'κονομάτε. Μη νομίζετε ότι θα ξεχαστεί αυτό που κάνατε. Καραγκιόζηδες...
Εντάξει κι εγώ έλεγα το ΚΚΕ τρίτο (καλά τα πήγε, αν σκεφτείς το κλίμα) αλλά εγώ δεν είμαι επαγγελματίας και στο κάτω - κάτω είμαι τζάμπα. Μπορεί λοιπόν εγώ να είμαι πιο έγκυρος από σας που παίρνετε ένα σκασμό λεφτά; Κι όμως είμαι! Γιατί βλέπω. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έβγαινε με διαφορά. Από τις Ευρωεκλογές και μετά είχε κριθεί το θέμα. Δυο ΠΑΣΟΚ δε χωράνε. Σα να βάλεις σε σκαμπό το Βενιζέλο και το Γιώργο. Κάποιος θα πέφτε κι ο Βαγγέλης ήταν πιο φαρδύς. Ποιός θα ξαναψήφιζε ΓΑΠ άλλωστε; Μόνο η Μαργαρίτα.
Πείραξες το σπίτι του Έλληνα; Σου έκλεισε το δικό σου. Νόμος.
Οι ΑΝΕΛ έχουν σταθερούς ψηφοφόρους. Κατά του Μνημονίου κεντροδεξιούς. Θα ήταν μέσα, το 'χαμε πει.
Μόνο ανόητοι ή πουλημένοι δεν έβλεπαν τα βασικά. Τι από τα δυο είστε παπαγάλοι; Μήπως και τα δύο; Άντε τώρα να βγάλετε "καταλληλότερο" τον Τσίπρα, που κανονικά έπρεπε να σας βάλουν να φάτε τα χαρτιά με τις κουταμάρες που αραδιάζατε.
Το είπα και πριν, η οργή δεν μετριέται, είναι συναίσθημα. mitsos175.

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 2:19 π.μ.

Η ρεφορμιστική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια μεγάλη νίκη.

Η κομμουνιστική αριστερά, τελικά πήρε κάτι από την εκλογική αριστερή στροφή ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, της εργατικής τάξης και του λαού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διπλασιάζει σχεδον το πολύ χαμηλό 0,3% σε 0,6% σε σχέση με τις εκλογές του ιουνίου '12.

Οι παραπάνω ψήφοι της, προέρχονται από ένα μικρό ρεύμα ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού και του εργατόκοσμου που δεν εγκρίνουν την δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δείχνει ότι έγινε ένα μικρό διακριτό βήμα στην προσπάθεια συμβολής στην οικοδόμηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής. Προσωπικά για τα δεδομένα και τις προσμονές που έχει η πλειοψηφία του κόσμου από την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες πίεσαν πολύ ειδικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ , θεωρώ το αποτέλεσμα αξιοπρεπές αν μη τι άλλο. Να συνυπολογιστεί επίσης, η μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των αποφάσεων της 2ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα την μετωπική συμπόρευση, ως μια ακόμα αιτία για το 0,63%

Το κκε με το 5,4% έχει 0,9% σχεδόν μια μονάδα άνοδο, σε σχέση με το 4,5% των εκλογών του Ιουνίου '12.

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 2:45 π.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Πρώτη Ανακοίνωση για τα εκλογικά αποτελέσματα

Ο λαός καταδίκασε αποφασιστικά και γκρέμισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση της χώρας. Καταδίκασε ταυτόχρονα όλα τα κόμματα που οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν την αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, με την καταβύθιση της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ και την τοποθέτηση του κόμματος Γ. Παπανδρέου εκτός Bουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε καθαρή εκλογική νίκη, εκφράζοντας το αίτημα του λαού «να φύγουν» αυτοί που κατέστρεψαν τη ζωή του και να έρθουν φιλολαϊκές αλλαγές. Αυτή η ελπίδα, ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μεσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης – ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αρνητικό και ανησυχητικό στοιχείο η κατάκτηση, παρά την κάμψη της, της τρίτης θέσης από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Ο αγώνας, ιδεολογικός, πολιτικός και κινηματικός, για το τσάκισμα των φασιστών είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ιδιαίτερα μέσα στη νεολαία και στις γειτονιές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά η μεγάλη εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύτηκε με απορρόφηση δυνάμεων από τα αριστερά του, γεγονός που αποτυπώνει μια ευρύτερη τάση αναζήτησης ανατρεπτικής πολιτικής.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Πολιτικής Συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, με την ενίσχυσή της σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου 2012, μέσα σε συνθήκες πόλωσης και εκλογικών διλημμάτων, αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα. Αποτελεί κυρίως έκφραση της πολύ ευρύτερης δυνατότητας της αντισυστημικής, σε μετωπική κατεύθυνση Αριστεράς, να συμβάλει στην αντεπίθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος. Και σε αυτό το καθήκον θα ανταποκριθεί την επόμενη μέρα. Με στόχο να καταδικαστεί και να αλλάξει η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε και όχι μόνο ο διαχειριστής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την προσδοκία του κόσμου για αλλαγή σελίδας και ανατροπή της βαρβαρότητας. Η συμβολή των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς στην ενίσχυση της κοινωνικής απαιτητικότητας, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν, για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν, θα δώσει ώθηση στην αναγκαία εργατική λαϊκή αντεπίθεση. Χωρίς «ανοχή» στην αντιλαϊκή πολιτική και στο κοινωνικό σφαγείο που έχει επιβληθεί, χωρίς «περίοδο χάριτος» σε νέα διαχείριση.

Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, Αθήνα 26/1/2015

Ανώνυμος
26 Ιανουαρίου 2015 στις 8:41 π.μ.

Αν ψήφιζαν οι 100000 χιλιάδες 18αρηδες και περίπου 250.000 ξενητεμένοι που τους απαγορεύτηκε η ψήφος ετσιθελικά,η ήττα της Ν.Δ.ΠΑΣΟΚ θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Εστω και έτσι σημασία έχει πως ο λαός έκανε το πρώτο βήμα να απαλλαγεί απο τους δολοφόνους που τον κατέστρεψαν.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΌ ΚΟΜΜΑ ΚΑΝΕΛΛΙΚΟ
26 Ιανουαρίου 2015 στις 3:20 μ.μ.

Ο ΠΑΝ δεν εγκρίνει την πολιτική ορκομωσία του ΧΑΛΙΦΗ.Οπως όλοι οι κνίτες μένει πιστός στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη που τους έμαθε η Λιάνα.
Πατρίς θρησκεία οικογένεια!
Υ.Γ Οποιος έβλεπε τα μούτρα της Κανέλλη χθές βράδυ στα κανάλια θα την λυπόταν την χριστιανΟΝΝΕΔίτισα.
Δεν είναι μικρό πράγμα να βλέπεις τον μισητό σου εχθρό να συντρίβει τους φασίστες του Σαμαρά και να γίνεται η κυβέρνηση του εργαζόμενου λαού.
Πήγανε στράφι όλες οι προσπάθειες του ντιμημένου να κρατήσει τους φασίστες στην εξουσία και να σταματήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Βρίσανε απειλήσανε τρομοκρατήσανε τον λαό όπως και ο Σαμαράς.Τελικά σπάσανε τα μούτρα τους άλλη μια φορά.
Το μεγάλο πανηγύρι θα αρχίσει σε λίγες μέρες.Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει τους ελέγχους στα οικονομικά του ΚΚΕ,καθώς και σε όλες τις λοβιτούρες του Περισσού,πάντα με τις πλάτες της αστικής τάξης.
Υ.Γ1.Το ωραίο είναι πως οι κνίτες του Β.Κ.υποστήριζαν πως το ΚΚΕ θα έρθει τρίτο κόμμα!!
Μωραίνει Κύριος......

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger