Home » , » Δε μασάμε απλά γελάμε.

Δε μασάμε απλά γελάμε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 | 4:12 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης χρησιμοποιούνται πολλές φορές λογικοφανή επιχειρήματα για την ενίσχυση μιας άποψης ή της δημιουργίας εντυπώσεων. Κι ενώ αυτά φαίνονται στην αρχή ότι ισχύουν, μια δεύτερη ματιά δείχνει πως είναι εντελώς λάθος. Ιδιαίτερα όταν τα συγκρίνεις με την πραγματικότητα και παρόμοιες περιπτώσεις.

Υπάρχει η άποψη ορισμένων διεθνών μέσων, που φροντίζουν να την αναπαράγουν εδώ οι ηττημένοι των εκλογών, πως "η Γερμανία δεν θα υποχωρήσει και θα προτιμήσει να χάσει την Ελλάδα για να μην βγει κυβέρνηση ενάντια στην πολιτική της λιτότητας στην Ισπανία (Podemos)".

Νομίζω ότι τα δημοσιεύματα υποτιμούν τόσο τη δική μας νοημοσύνη όσο και των γερμανών υπουργών. Η Γερμανία έχει 56.000.000.000 (πενήντα έξι δισεκατομμύρια) ευρώ ελληνικού χρέους. Το οποίο ήταν ιδιωτών που το αγόρασε με αντάλλαγμα τη χώρα και τα εισοδήματα των εργαζομένων. Επιπλέον η Γερμανία από τους τόκους μόνο κέρδισε ένα πολύ καλό ποσό. Βλέπετε, δεν μας χάρισαν χρήματα, μας τα δάνεισαν, έχει διαφορά. Αν κάποιος πιστεύει πως οι Γερμανοί θα χάσουν 56 δις συν όσα κερδίζουν τώρα χωρίς μάλιστα να υπολογίσουμε τις έμμεσες επιπτώσεις, είναι δικαίωμα του να το πιστεύει, όπως είναι δικαίωμα σε κάποιους να πιστεύουν, ότι είναι ο Μέγας Ναπολέοντας...

Πέρα από αυτό στην ουσία του επιχειρήματος: Έστω λοιπόν ότι σκέφτονται έτσι πέρα από τα συμφέροντα τα οικονομικά και έξω από κάθε λογική. Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ισπανία θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα υπάρξουν στην Ισπανία, όπως η ψήφος στις εκλογές εδώ ήταν άμεση με τις επικρατούσες συνθήκες στη χώρα μας.
Μάλιστα όταν η ΝΔ εφάρμοσε παρόμοια επιχειρήματα, συνάντησε όχι μόνο τη χλεύη αλλά αυτά γύρισαν αμέσως εναντίον της. Όσο λοιπόν μας επηρέασε "η έλλειψη χαρτιού υγείας" που κατά την κυρία Βούλτεψη "παρουσιάστηκε στη Βενεζουέλα", άλλο τόσο θα επηρεάσει η κατάσταση στη χώρα μας είτε θετική είτε αρνητική, το σύνολο των Ισπανών ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν, όπως είναι λογικό, βάσει των δικών τους συμφερόντων.

Μόνο σε μία περίπτωση ενδέχεται να επηρεαστεί όχι μόνο ο Ισπανός αλλά και ο Γάλλος, Ιταλός κλπ ψηφοφόρος, όσον αφορά τι θα γίνει και με μας. Αν η Γερμανία δείξει τάσεις υπεροψίας και ηγεμονισμού προς τα άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Αυτό θα σημάνει το τέλος της ΕΕ καθώς σε κανένα κράτος οι πολίτες του δεν θα δεχτούν να γίνουν υποτελείς σε άλλο.

Θυμηθείτε το αυτό: Η συμπεριφορά των πλουσίων κρατών πολλές φορές έχει δημιουργήσει ρήγματα σε συμμαχικά κράτη ακόμα κι όταν τα τελευταία δεν είχαν πρόθεση αντιπαράθεσης.

Αυτά τα δημοσιεύματα είναι προς το συναίσθημα, το μυαλό θα λέγαμε, του μέρους που φέρνει αντιρρήσεις και μάλιστα προς την ηγεσία του. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε στο μέλλον κι άλλα, όπως φήμες, ενδεχομένως μισές αλήθειες κοκ.
Ευτυχώς εμείς είμαστε προπονημένοι από την προπαγάνδα πριν τις εκλογές. Θυμάστε όταν μειώνονταν η ψαλίδα, όταν έβγαιναν κι έλεγαν τα απίθανα με το τέλος του κόσμου και τον ερχομό του αντίχριστου, τα γνωστά. Δε μασάμε απλά γελάμε. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger