Home » , » Ο (αστάθμητος) λαϊκός παράγοντας...

Ο (αστάθμητος) λαϊκός παράγοντας...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 | 11:05 π.μ.

Πηγή: Δημήτρης Μηλάκας - "Ποντίκι"

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχασε τις εκλογές γιατί υποστήριξε, ως μόνο δρόμο και επιλογή, ένα «πρόγραμμα» το οποίο, παρ’ ότι κόστισε «αίμα» στην ελληνική κοινωνία, απέτυχε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές γιατί υποσχέθηκε στην ελληνική κοινωνία πως υπάρχει εναλλακτική, ένας άλλος δρόμος. Αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε πως θα πρωτοτυπήσει σε σχέση με τους προκατόχους του και θα τηρήσει τη «βασική» προεκλογική του δέσμευση: Το τέλος του «προγράμματος», το τέλος της λιτότητας...

Αυτή η μετεκλογική τοποθέτηση του Τσίπρα και της κυβέρνησής του (ότι δηλαδή θα πρωτοτυπήσουν και θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις) δημιουργεί ένα νέο δεδομένο: την αφύπνιση της κοινωνίας, μεγάλο μέρος της οποίας μάλλον με έκπληξη άκουσε τις μετεκλογικές και επινίκιες διαβεβαιώσεις του νέου πρωθυπουργού. Αυτό το νέο δεδομένο, που έχει να κάνει με την κινητοποίηση ενός λαού, είναι μια απροσδιόριστη και για κάποιους ενοχλητική παράμετρος, καθώς υπενθυμίζει τα αυτονόητα: Οι πολιτικές εφαρμόζονται υπέρ του κοινού συμφέροντος και οι πολιτικοί δεν είναι τίποτε περισσότερο από αντιπρόσωποι της λαϊκής βούλησης...

Οι παλιές και νέες τάξεις πραγμάτων έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια και χρήμα για να απονευρώσουν και να περιθωριοποιήσουν τη λαϊκή βούληση, να υπονομεύσουν δηλαδή την πολιτική και να αναθέσουν τη διαδικασία της λήψης των αποφάσεων στους «ειδικούς», μετατρέποντας τις εκλογές σε τυπική διαδικασία επικύρωσης αποφάσεων. Η επανεμφάνιση του λαού στο επίκεντρο της πολιτικής διαδικασίας είναι όχι απλώς ενοχλητικό, αλλά ανησυχητικό φαινόμενο γι’ αυτούς που συνήθισαν δεσποτικά να ορίζουν την τύχη του...

Η κινητοποίηση του ελληνικού λαού στο πεδίο της πολιτικής μάχης, που ίσως και να έχει ήδη ξεσπάσει στους κόλπους της λεγόμενης Ενωμένης Ευρώπης, δημιουργεί τον αστάθμητο, μη ελεγχόμενο παράγοντα που θα κρίνει την έκβασή της. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι Γερμανοί (ηγεμόνες) και θα πράξουν κάθε τι δυνατό για να τον συντρίψουν. Όμως σε μια εποχή που η πληροφορία και η εικόνα των γεμάτων πλατειών των ελληνικών πόλεων μεταδίδεται με αστραπιαία ταχύτητα, η φωτιά της λαϊκής βούλησης είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Ακόμη και από Γερμανούς... πυροσβέστες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

13 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:22 μ.μ.

Τωρα και καθε μερα επρεπε να ειμαστε στις πλατειες...μια φορά ειναι...περαντζιαδα...
ποιος λαικος παραγοντας...

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:46 μ.μ.

ΤΡΙΧΕΣ. Οι κοινωνιες χωριζονται σε ταξεις και σημερα εχουμε καπιταλισμο. Αρα οι πολιτικες που εφαρμοζονται εχουνε σκοπο την εξυπηρετηση της ταξης που εχει την εξουσια. Η Εργατικη ταξη μονο μεσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μπορει να δημιουργηση της προυποθεσεις για να παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια της χωρις να εγκλοβιζεται κατω απο την σημαια τμηματων της αστικης ταξης. Ολα τα αλλα ειναι ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ

πανος πατησια
13 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:08 μ.μ.

ανώνυμε 2.46 κάνε μου την χάρη να πας στα υπόγεια του Περισσού να σου ξεκλειδώσουν το μυαλό και ξανα έλα να σχολιάσεις .Αντε προκαλείτε την κοινή λογική .Ομάδες περιφρούρησης στο διαδίκτυο και έχετε αφήσει χωρίς περιφρούρηση το μυαλό σας. Βολεμένοι ιδεόληπτοι είσαστε αν σας ψάξει κανείς έναν εναν .

13 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:23 μ.μ.

Δηλαδή χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση πόσο μεγάλη θα ήταν η κωλοτούμπα; θα βρίσκαμε 95% καλό το μνημόνιο;

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:16 μ.μ.

Ο λαός εξέλεξε για πρωθυπουργό τον Τσίπρα και αυτός με τη σειρά του στελέχωσε την κυβερνησή του για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του . Η εντολή είναι ξεκάθαρη για να ενεργήσει προς το συμφέρον αυτών των κοινωνικών στρωμάτων που τον εξέλεξαν. Άσχετα με τις αυταπάτες και τις αντιφάσεις του προγράμματος της (έστω και αν εγώ προσωπικά το θεωρώ παστίλιες για τον πόνο των άλλων) κάθε κυβέρνηση οφείλει να υπηρετήσει τη λαϊκή εντολή μέχρι τέλους.
Ακριβώς αυτό το αυτονόητο έρχεται να υπονομεύσουν οι Λαϊκιστικές γραφικότητες που έστησαν χτες οι Συριζαίοι στο Σύνταγμα. Αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι ο λαός ψήφισε το Σύριζα για να Εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΕΘ και ΟΧΙ για να διαπραγματευτεί με τυμπανοκρουσίες και show στα μέσα μαζικής εξημέρωσης των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών. Είναι σαν να θεωρούν οι Συριζαίοι δεδομένη την περίπτωση η εκλεγμένη κυβέρνηση να αρχίσει της κωλοτούμπες και να αρνηθεί το ρόλο της σαν θεματοφύλακα των λαϊκών συμφερόντων ώστε να καλούν τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο , να παρέμβει με αίτημα τι? Να πέσει η κυβέρνηση που μόλις ψήφισε για να τον υπηρετήσει?
Αυτές οι γραφικότητες θυμίζουν όλο και περισσότερο τις εποχές του λεγόμενου άκρατου λαϊκισμού του Ανδρέα Παπανδρέου , τότε που τα κοπάδια των οπαδών - ψηφοφόρων (τον λεγόμενων και Αυριανιστών) δημιουργούσαν το κλίμα της κοινωνικής συναίνεσης στις "σοσιαλιστικές" πολιτικές του. Αυτές τις πολιτικές που κατά γενική ομολογία οδήγησαν στο πλιάτσικο των δημόσιων ταμείων και έστησαν το καθεστώς που χρεοκόπησε τα τελευταία χρόνια οδηγώντας στα μνημόνια και τον νεοφιλελευθερισμό της ΤΕλικής Λύσης για την ελληνική κοινωνία.
Και νομίζω ότι είναι προσβλητικό για την Αριστερά να θέλει και να προσπαθεί να δείξει τέτοιους από τη μιά και από εμάς να αποδεχτούμε αυτό το ρολό από την άλλη. Και είναι ακόμα πιο προσβλητικό και συνάμα χυδαίο να αποκαλείς "λαϊκό παράγοντα" την ανθρωπομάζα των πολιτικών κομπάρσων που αποτελούν το ντεκόρ σε γραφικές τηλεοπτικές παραγωγές τύπου Μπιρσίμ με πρωταγωνιστές πρόσωπα τον Αριστερό Πρωθυπουργό Αλέξη και τον Τζογαδόρο -Τζόβενο υπουργό οικονομικών Γιανη σε ρόλο Μπάτμαν και Ρόμπιν.
Από την άλλη και το ΚΚΕ και η Ανταρσύα γιατί δεν κατεβάζουν τον κόσμο στο δρόμο και τις πλατείες για να προβάλλουν τη θέση όχι στην ΕΕ, έξοδο από το ευρώ με λαϊκή εξουσία ή καμιά θυσία για το ευρώ οι του αριστερού ρεύματος?

Robespierre

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:07 μ.μ.

10.35 Αφού σου αρέσει να παίζεις με τα ποσοστά στις κωλοτούμπες,το ποσοστό θα ήταν όσο είναι το ποσοστό του ΚΚΕ σήμερα.Λίγο παραπάνω απο το 4%.
Οι λαικές κινητοποιήσεις είναι αυτές που ανοίγουν τον τάφο στο ΚΚΕ.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:13 μ.μ.

@ 2.46 Μπράβο ΠΑΝ που κατάλαβες πως έχουμε καπιταλισμό.Είσαι τετραπέρατος ρε θηρίο.
Αν η κοινωνία χωρίζεται σε τάξεις ΠΑΝιβλακα,εσύ έχεις μείνει στην ίδια τάξη λόγω βλακείας.Απολυτήριο δεν βλέπεις ούτε την Δευτέρα Παρουσία που το κώμα θα φέρει τη λαική εξουσία του Στάλιν.Ούτε η λαική συμμαχία σε σώζει ούτε η λαική του Ρέντη.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:26 μ.μ.

7.08 Εσυ μπορει να εισαι βολεμενος και βαλτος εχεις δικιο. Γυρνα λοιπον στα υπογεια της κουμουνδουρου. 7.13 Ασφαλως και υπαρχουνε ταξεις παλι καλα που το καταλαβες. Και εισαστε με την αστικη. Την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ θα την φερει ο λαος και θα ειναι μερα μεσημερι Βλακα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger