Home » , » Με βαριές εκφράσεις εναντίον της κυβέρνησης ο Υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός

Με βαριές εκφράσεις εναντίον της κυβέρνησης ο Υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 | 11:05 π.μ.

Μπορεί χτες ο Αλέξης Τσίπρας να πήρε την συγκατάβαση της συντροπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών του Σύριζα για τις διαπραγματεύσεις που έκανε στο eurogroup o  υπουργός οικονομικών, έρχεται όμως σήμερα ο Υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός που με ένα μακροσκελέστατο κείμενο –το υπογράφει μαζί με τον Σπύρο Λαπατσιώρα, και Δημήτρη Σωτηρόπουλο- αποδομεί όλη την επιχειρηματολογία του Γ. Βαρουφάκη, απευθύνοντας πολλές μομφές και χρεώνοντας σειρά λαθεμένων χειρισμών .στον υπουργό οικονομικών.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου:

Είναι εύκολα κατανοητό πώς αυτή η κακά στημένη διαπραγμάτευση, παρά τις εργατοώρες που αφιέρωσαν οι πρωταγωνιστές της, είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια. Επίσης, οι διαφορές και οι κακοί χειρισμοί και οι μετατοπίσεις έδειξαν στους εταίρους ότι η ελληνική πλευρά είναι επιδεκτική χειρισμών.

Όμως τελικά η διαπραγμάτευση δεν κρίθηκε τόσο στο επίπεδο των τακτικών κινήσεων ή στο εξωτερικό, όσο στο εσωτερικό. Εκείνο που καθόρισε την αναδίπλωση της ελληνικής πλευράς ήταν η στρατηγική πολιτική απόφαση για οικοδόμηση συμπαγών σχέσεων κοινωνικής εκπροσώπησης με εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που θεωρούν ως αδιανόητη τη διαταραχή της «ομαλότητας της αγοράς», τη στιγμή που όλοι γνώριζαν τη σημασία και το χαρακτήρα της αναμέτρησης. Το συζητημένο σενάριο ενός bankrun οφείλει πάντα να εντάσσεται (και άρα να εξετάζεται, πέρα από τις επιμέρους τεχνικές αντιμετώπισης) στο πλαίσιο ενός κοινωνικού συσχετισμού δύναμης. Παράλληλα είναι αδιανόητο να υιοθετείται το επιχείρημα ότι συνέχεια μιας υποτιθέμενης «κατάρρευσης των τραπεζών» θα ήταν η «έξοδος από το ευρώ», ένα σενάριο μηδενικής πιθανότητας, που αποτέλεσε απλώς «επιχείρημα» των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου – Σαμαρά για να αποδεχθεί η ελληνική κοινωνία τα Μνημόνια, και αποτελεί πάντα «όπλο» ακραίων νεοφιλελεύθερων, τύπου Σόιμπλε.

3γ. Το διακύβευμα: Τίποτα δεν είναι δυνατό να αλλάξει, ή ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός;

Όσα προηγήθηκαν μας οδηγούν στο συμπέρασμα, με την πιο ήπια διατύπωση, ότι έχει συνομολογηθεί μία συμφωνία, η οποία περιορίζει σημαντικά την άσκηση πολιτικής στα δημόσια οικονομικά αλλά και σε άλλους τομείς. Επομένως, το οικονομικό τοπίο στο οποίο βασίζεται η κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση της τελικής συμφωνίας είναι ολισθηρό.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιλέγει να παρουσιάζει την προφανή υποχώρηση και την αναγκαστική αλλαγή του προγράμματός της ως «νίκη», αποτελεί κακό σημάδι για τη συνέχεια, επειδή δείχνει ότι περισσότερο ενδιαφέρεται για την επικοινωνία παρά για την ουσία. Αυτό ίσως προοπτικά να αποτελέσει την πραγματική ήττα, εφόσον το σήμα το οποίο εκπέμπεται και εισπράττεται από την κοινωνία ενισχύει την πεποίθηση: «μην πιστεύεις τους πολιτικούς σε ό, τι λένε, επάγγελμα κάνουν για να είναι κυβέρνηση».

Ολο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

26 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:20 π.μ.

Την Παρασκευη ολοι στο Συνταγμα.
Ολα τ αλλα ειναι συμβιβασμος και εξαθλιωση.

26 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:59 π.μ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΗΞΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ένας ολόκληρος συρφετός από παραπλανητικά φιλολογήματα που αποτέλεσαν την πεμπτουσία της πολιτικής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέρρευσε με πάταγο στα μαρμαρένια σαλόνια των Βρυξελλών...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2015/02/blog-post_714.html

Οι ηγέτες του αναχώρησαν με τη στήριξη της διαδηλώνουσας «αξιοπρέπειας» για να φέρουν πίσω τη σημαία της Ελλάδας, και επέστρεψαν ταπεινωμένοι μ ένα κουρελόχαρτο στο χέρι που τους υπαγορεύει βήμα το βήμα τι θα πρέπει να κάνουν για να καταστούν αρεστοί.
Όπως και να το δει κανείς, αυτό είναι ο ορισμός της κατάντιας.
Το παραμύθι πως μια «περήφανη» κυβέρνηση, αρκούσε για να φέρει τις πολυπόθητες πολιτικές αλλαγές που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την κοινωνία, και να επαναφέρουν στον τόπο την αξιοπρέπεια, κατέρρευσε με πάταγο.

Καμία περήφανη πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί, μέσα στο γήπεδο που επιλέγουν οι άλλοι, και με τους κανόνες του παιχνιδιού να καθορίζονται από μια συμμορία μαφιόζων και εκβιαστών…

Καμία εθνικά ανεξάρτητη και κυρίαρχη πολιτική, δε μπορεί να εφαρμοστεί, με τη χώρα καθηλωμένη στον αναπνευστήρα των τεράτων…

Το πολυδιαφημισμένο «κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» για πολλοστή φορά ξεβρακώθηκε αποδεικνύοντας ότι... Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforoum.blogspot.gr/2015/02/blog-post_714.html

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:57 μ.μ.

Φιλε,..."βρεχει ,στην φτωχογειτονια μας,...." νεκρους πια!!! Πεφτουν ανα δυο απο τα μπαλκονια!!! Μαζευτειτε,βουλωστε το,και απλα πενθηστε,εστω και για λιγο!!!! Μετα,εχουμε ολον το καιρο να βρουμε νεες μορφες παλης,....γιατι.αυτη στους χωρους εργασιας,....δεν επιασε!!!! Το ακους; Βουλωστε το,σας βαρεθηκαμε,ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!! Τσιπα ρε,την ελαχιστη τσιπα!!!! Αυτο ειναι το αντιδοτο,και για τους συμβιβασμους,και για την εξαθλιωση!!! Εστω και τωρα,εδω που φτασαμε,κλειστε τα στοματα σας,αν μονο τα ιδια εχετε να μας πειτε. Ολοι σας!! Και στο λεω προκαταβολικα. Μην τολμησεις να αφησεις ,κανενα υπονοουμενο για χρυσαυγητισμο.....η για οπορτουνισμο......μα τον θεο......θα σκοτωθουμε.....και αφηνω το Β.Κ να αποφασισει αν ειναι για δημοσιευση το σχολιο. Κλειστε τα στοματα σας, κατεβαστε τα κεφαλια.....και αφηστε λιγο περιθωριο για.....ντροπη!!!!!!!!! Αυτα για σημερα,για την Παρασκευη,και......για καθε μερα!!!!!!!!!

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:17 μ.μ.

Τι εγινε βρε ΒΑΘΥ ;;;
Oυτε ενα αρθρο για την ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ;;;
ΟΥΤΕ ΚΑΙ για την αυριανη 27/2 συγκεντρωση του ΚΚΕ ;;;
η
μηπως εχω ...αχρωματοψια ;;

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:58 μ.μ.

Antonss
Tις κατσαρόλες μην ξεχάσετε.Να τις χτυπάτε με μανία.Να μην χτυπάτε μόνο τις σταλινοκνίτικες κεφάλες σας.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:19 μ.μ.

@Ανώνυμος

1:58, είσαι γεννημένος σκλάβος. δεν σου θυμώνω, δεν σε βρίζω, δεν σε προσβάλλω. Λυπάμαι πολύ για εσένα και ελπίζω να καταλάβεις κάποτε και τότε θα συναντηθούμε στους αγώνες.

ΥΓ. Την συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ την θεωρείς επίσης "κατσαρόλας" (άρα της αστικής τάξης που παρεμπιπτόντως για ΝΔ δηλώνει ότι θα ψηφίσει το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ) ή έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στο ΚΚΕ;

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:39 μ.μ.

Μην μπερδευεσαι 1:58
Κατσαρολες χρησιμοποιεις εσυ οταν κανεις τον "αγανακτισμενο" ΣΥΡΙΖΑιο.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:53 μ.μ.

11.20
αρχισαν οι πορειες ομονοια-συνταγμα!! φοβερο! θα μιλησει ο μαίλης!! μετα την συγκεντρωση κνιτακια σπιτι σας

26 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:16 μ.μ.

γιατι το κκε δεν στηριξε τον συριζα σε αριστερη κυβερνηση:
1 ηξερε οτι δεν θα καταφερνε τιποτα παραπανω; τοτε γιατι φωναζει;
2 θεωρουσε οτι ο ιδιος ο εταιρος του (ο συριζα) δεν θα στηριζε τις προτασεις του; ας τον εγκατελειπε
3 πιστευει οτι στους δεκα στοχους θα πετυχαινε μονο τους δυο; αν για τους οκτω θεωρει οτι ηττηθηκε τωρα τι προσδοκα ;
(θα πρεπει να μην παιζω πασιεντζα στον η/υ επειδη χανω κιολας και αυτο θα κατεστρεφε την εικονα του αλανθαστου που προβαλλω;)

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:03 μ.μ.

1.58 τις κατσαρόλες να τις βαράτε στα κεφάλια σας εξάλλου άδειες ήταν άδειες θα παραμείνουν!

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:12 μ.μ.

3.19 Θυμισέ μου λίγο, υπήρχε κάποια σχέση προεκλογικά τις ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΣΥΡΙΖΑ? πχ να βάλουμε μια πλάτη ίσως? γιατί το ΚΚΕ είναι σταλινικό και κοιτά μόνο την θεσούλα του στον Περισσό... λεω

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:20 μ.μ.

Ρε φασιστόκνιτες για θυμήστε μου.Πότε ξανακάνατε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σε κυβέρνηση που έχει μόνο ένα μήνα ζωή?
Πότε ρε αγανακτήσατε τόσο γρήγορα όπως τώρα και βγήκατε με τα κατσαρόλια στο δρόμο?
Να σας πω εγώ ρε λοβοτομημένα βοιδομούσχαρα.Στην κυβέρνηση του παπατζή Αντρέα περιμένατε 4 χρόνια και όταν δεν σας έβαλε στην κυβέρνηση της αλλαγής αγριέψατε και πουλήσατε τσάμπα μαγκιές.
Στο Σαμαρά θυμηθήκατε μετά απο 2,5 να κάνετε μια φιέστα λιτανεία στο Σύνταγμα,όχι για να κινδυνέψει ο Σαμαράς,αλλά για να δείξετε πως υπάρχετε σαν κόμμα.
Στον ΓΑΠ είσαστε παρθένες.Στον Παπαδήμιο Παναγίες.
Τόσες κυβερνήσεις πέρασαν απο το 74.Σε καμμιά δεν βγήκατε με τα κατσαρόλια.
Να το επαναλάβετε το κατσαρολικό.Να έχει να γελάει με κάτι ο κόσμος.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:45 μ.μ.

Ανώνυμο 2.57
Φίλε... ναι βρέχει στην φτωχογειτονιά μας. Και βρέχει αυταπάτες, ψεύτικα λόγια και μεγάλα, βρέχει κωλοτούμπες και προπάντων βρέχει δούλεμα....πολύ δούλεμα. Και το ακόμα πιο ξετσίπωτο βρέχει βιασμός της ελληνικής γλώσσας, έκφρασης και νοημοσύνης. Ασε τις τσαμπουκιές, τις ανέξοδες, που δεν στοιχίζουν τίποτα και πιάσε τις αληθινές μαγκιές, αυτές τις μαγκιές που αξίζουν σε λαούς και ανθρώπους, ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες, Ασε τα μεγάλα λόγια και έμπα στον αγώνα, γιατί για να κερδίσεις κάτι πρέπει υποχρεωτικά να αγωνιστείς. Τα δικαιώματα και η ζωή που μας στερούν δεν κερδίζεται από τους καναπέδες. Ρώτα τον πατέρα σου, τον παππού σου, ότι κέρδισαν από τον καναπέ τα κέρδισαν? Ακριβώς στους χώρους δουλειάς θα κριθούν όλα, γιατί εκεί βρίσκεται η εργατική τάξη, εκεί βρίσκονται όλοι αυτοί που παράγουν τον πλούτο. Υποχρεωτικά από εκεί θα ξεκινήσεις. Κι όταν ακόμα δεν έχεις φτάσει σε σημείο, να ξεφοβηθείς στον χώρο της δουλειάς, τότε είσαι ικανός για κάτι μεγαλύτερο? Αποκλείεται! Η μήπως περιμένεις να βγάλουν άλλοι το φίδι για σένα? Να κινδυνέψουν άλλοι αντί για σένα? Να αγωνιστούν και πολεμήσουν οι άλλοι και εσύ άνετος και αραχτός να"φιλοσοφείς" ότι τελείωσαν οι μορφές πάλης στους χώρους δουλειάς"? Οχι φίλε μου. Κανείς δεν θα αγωνιστεί για σένα για να σου στείλει τα δικαιώματά σου συστημένα με τον ταχυδρόμο στο σπίτι.. Μόνος σου και όλοι μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα. Με πολύ αγώνα, με πολύ κόπο και πολλές θυσίες. Αλλοιώς θα συνεχίσουν να πέφτουν δυό-δυό από τα μπαλκόνια. Και με ευθύνη όλων αυτών που παρόλα τα 40 χρόνια πασόκ, ξαναφέρανε ένα νέο πασόκ χειρότερο από όλα τα μέχρι σήμερα πασόκ, πιστέψανε πως ο καπιταλισμός πλέον μετά από τέτοια βαθιά κρίση, μπορεί πάλι να τους φέρει κανένα ρουσφετάκι, κανένα βόλεμα, κανένα κοκκαλάκι. Τα ψέμματα τελείωσαν. Ο καθένας πιάνει το πόστο του. Και δεν υπάρχει ελαφρυντικό για κανένα πλέον. Κανείς δεν μπορεί να πεί από δώ και πέρα, ότι δεν ήξερε, δεν κατάλαβε. μανώλης

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:56 π.μ.

το μανωλάκι αγωνιζεται να βγάλει το φίδι απο την τρύπα σαν φακίρης.Το μανωλάκι αγωνίζεται στους χώρους δουλειάς.Χωρος δουλειάς είναι και το ΒΑΘΥ που σχολιάζει το μανωλάκι.Το πόστο του μανωλάκι είναι το ΒΑΘΥ και τα ψέμματα τελείωσαν.Θα σας ταράξει στους αγώνες.
Οποιος κατάλαβε κατάλαβε το μανωλάκι.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:32 π.μ.

Ρε φασίστα 11.20, ποιός έκανε 2 μόλις μήνες απεργία ο 2009 μετά την νίκη του Γιωργάκη, όταν όλοι εσείς του κάνατε τις πλάτες? Το ΠΑΜΕ. Από ποιόν οργανώθηκαν όλες οι απεργίες και κινητοποιήσεις, όταν εσείς τις ονομάζατε μαζί με τους ΧΑ, εξαλλοσύνες? (βλέπε απεργία στα λιμάνια) και πουλάγατε τους εργαζόμενους μαζί με τους εργατοπατέρες, στο μετρό? Από το ΠΑΜΕ. Ποιανού συνδικαλιστές ήταν αυτοί που πιάστηκαν στο υπουργείο Εργασίας? Του ΠΑΜΕ. Ποιανού συνδικαλιστές ήταν αυτοί που χτυπήθηκαν από ΧΑγίτες στο Πέραμα που εσείς στους σιγοντάρατε? Του ΠΑΜΕ. Και μάλιστα λέγατε εναλλάξ ότι το ΠΑΜΕ κλείνει τα ναυπηγεία και την ζώνη γιατί είναι υψηλά τα μεροκάματα, σαν καλά τσιράκια και οι δυό σας των εργολάβων και εφοπλιστών? Ποιοί πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια δημιουργίας "σωματείου" μπράβων των εργολάβων στην ζώνη για να κτυπήσουν του ΠΑΜΕ? Εσείς και οι ΧΑγίτες. Ποιοί σε όλα τα πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, είναι μαζί σαν μία αγία και ομοούσια οικογένεια? οι ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ και σε μερικές περιπτώσεις και με ΧΑ. Ποιοί έχουν μαζέψει ότι λαμόγιο κυκλοφορούσε σε πασόκ, ΝΔ? Ποιοί συνεργάζονται σε πλήρη αρμονία με ακροδεξιό κόμμα που έχει για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, έναν δηλωμένο χουντικό, βασιλικό (με κολλητές σχέσεις με τον κοκό), ακροδεξιό, πολιτευτή του ΛΑΟΣ? Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιόν υμνούν τα φασιστοσάιτ κάθε μέρα, σε σημείο που να αναρωτιέσαι μήπως δεν βλέπουν καλά τα μάτια σου? Τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω, φτιάχνεις κλίμα για fraikorps του Νόσκε, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες. Δηλαδή οι εργάτες. Και αυτούς δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να τους νικήσεις. Μανώλης

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:24 μ.μ.

9.56 Καλε μου φιλε πρεπει να σταματησεις να τρως οπορτουνιστικο κουτοχορτο. Υπογραψανε καινουργιο μνημονιο σας πουλησανε. Σημερα σας φτυνει ο λαος αυριο θα σας παρει παραμαζωμα. Η θεση σου ειναι διπλα στον λαο οχι στους Εφοπλιστες και Βιομηχανους καλε μου φιλε χαιρετω

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger