Home » , » Τουρκία: 14 μήνες φυλακή για ένα σκίτσο που καυτηριάζει την λογοκρισία του καθεστώτος

Τουρκία: 14 μήνες φυλακή για ένα σκίτσο που καυτηριάζει την λογοκρισία του καθεστώτος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 | 9:50 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογκάν

Η ελευθεροτυπία για το καθεστώς της Αγκυρας είναι άγνωστη λέξη και οι διώξεις σε εργαζόμενους στα ΜΜΕ, που δεν συμβιβάζονται με την λογοκρισία της κυβέρνησης καθημερινές.  Τελευταίο περιστατικό η απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης που καταδίκασε σκιτσογράφο της ημερήσιας μαχητικής εφημερίδας Evrensel με την αιτιολογία ότι σκίτσο του προσβάλει τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα σε 14 μήνες φυλάκιση  καταδικάστηκε ο δημιουργός του σκίτσου που παραθέτουμε Μπαχαντίρ Μπαρούτ που σε γελοιογραφία του θέλει κρατικό υπάλληλο να υποδέχεται στην νέα πρωθυπουργική κατοικία τον Ερντογκάν με την προσφώνηση: Καλωσορίσατε, κύριε, στο προεδρικό μέγαρο και τον Εντογκάν να του απαντάει:  έτσι σκέτα θα είναι τα εγκαίνια; Τουλάχιστον να σφάζαμε κανέναν δημοσιογράφο.

Υ.Γ. Το καινούργιο προεδρικό μέγαρο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα κόστισε σχεδόν 2 δις δολάρια, κάτι που προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων και η τεράστια αυτή δαπάνη  που έγινε για να υλοποιηθεί επιθυμία του Ερντογκάν, θεωρήθηκε βάναυση πρόκληση προς τα εκατομμύρια του Τούρκικου λαού που μαστίζεται από την φτώχια και την ανέχεια. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger