Home » » ΕΣΕ .... ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα βιβλιοπωλεία "ΙΑΝΟΣ"

ΕΣΕ .... ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ στα βιβλιοπωλεία "ΙΑΝΟΣ"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 | 3:46 μ.μ.

Η αλυσίδα πολιτισμού της εκμετάλλευσης Ιανός μας έχει απασχολήσει από παλιά. Εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν περάσει από εκεί, αλλά ελάχιστοι έμειναν. Άλλοι εκδιώχθηκαν και άλλοι αναγκάστηκαν σε παραίτηση γιατί δεν άντεχαν τα εξαντλητικά ωράρια και τους ολοένα και πιο εντατικούς ρυθμούς.
Η επιχείρηση έχει βρεθεί στα δικαστήρια έπειτα από αγωγή εργαζόμενου.

Παρουσιάζεται ως αλυσίδα πολιτισμού και προώθησης του βιβλίου, ενώ από πίσω κρύβονται τα κάτεργα της εποχής. Στον Ιανό κάθε λάθος κοστίζει με πρόστιμο και ακόμα και η περιττή χρησιμοποίηση του ασανσέρ μπορεί να σε οδηγήσει σε μείωση μισθού. Εκμεταλλευόμενοι μάλιστα την οικονομική κρίση (για τους άλλους) και την τρομακτική ανεργία θωρακίζουν λιθαράκι - λιθαράκι
το κάστρο της αυθαιρεσίας και του εκβιασμού. Η κρίση αποτελεί και γι’ αυτή την επιχείρηση τη χρυσή ευκαιρία για πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων (κοινώς για να μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη).

Η Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση εξαιτίας της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της δίωξης συνδικαλιστών καλεί σε:
Μποϊκοτάζ στον Ιανό προκειμένου να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης για την εργοδοσία και ως μέσο
παραδειγματισμού για τα υπόλοιπα αφεντικά.

Αν ο διπλοπρόσωπος θεός Ιανός στη ρωμαϊκή μυθολογία αντιπροσώπευε το κάθε ξεκίνημα και τη μετάβαση από τον πρωτογονισμό στον πολιτισμό, για μας η επιχείρηση Ιανός αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη εργοδοτική επίθεση και αυθαιρεσία αλλά και την ανάγκη για το ξεκίνημα μιας εργατικής αντεπίθεσης.

Αφού δε μας σέβονται, καλύτερα να μας φοβούνται!


ΕΣΕ -  ese-ath@espiv.net 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger