Home » , , » Αξιωματικοί κομμουνιστές μεταπολεμικά

Αξιωματικοί κομμουνιστές μεταπολεμικά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 | 4:05 μ.μ.

Ο αρχιπλοίαρχος ΠΝ (ε.α.) και συγγραφέας, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Αντώνης Κακαράς –γνωστός αγωνιστής κατά της Απριλιανής χούντας, προσκείμενος πολιτικά στο ΚΚΕ- μας έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα γνωστοποιώντας μας μια ενδιαφέρουσα ανάρτησή στον ιστότοπο του με τίτλο «ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ»:

Ο Κ. Σειρηνίδης, ταγματάρχης του στρατού

Για την σχέση Σειρηνίδη με ΚΚΕ και τα γεγονότα που συνέβησαν το 1975 στο κέντρο επιστράτευσης Τρίπολης όπου συνυπηρετούσαν, αναφέρθηκε ο αντιστράτηγος Δ.Δήμου στις 27-10- 2004 σε συζήτηση που θα αναρτηθεί.
Ο Σειρηνίδης  αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη και σε συζήτηση που επιδιώχθηκε από τον γράφοντα στις 3-11-2004, δήλωσε πως ιδεολογικά ανήκει και δραστηριοποιείται στο χώρο των αναρχικών. Και τούτο  μετά την αποχώρησή του από το ΚΚΕ το 1989 (πριν τη γνωστή διάσπαση  και την διάλυση του ενιαίου Συνασπισμού). Με το ΚΚΕ ο Σειρηνίδης συνεργάζεται ως ανεξάρτητος μετά την απόταξή του από το στρατό το 1978. Στις εκλογές επίσης του 1981 κατέρχεται ως υποψήφιος συνεργαζόμενος στο Νομό Σερρών και στις επόμενες του 1984 στον Πειραιά.

Έκτοτε δραστηριοποιείται ως στέλεχος ενταγμένο στον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ ( του τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας).  Ένα βιβλίο του που εκδίδεται από τον  εκδοτικό μηχανισμό του ΚΚΕ  Η Στρατιωτική Παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μελέτη του ΚΜΕ  (Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών) ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ, Αθήνα 1983, δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες πού είναι τοποθετημένος εκείνο το διάστημα. Είναι καθαρές θέσεις του ΚΚΕ.

Ο Σειρηνίδης γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία του Βόλου το 1938 και εισήλθε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger