Home » , » Η "Ελληνοφρένεια" για την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη (Ηχητικό)

Η "Ελληνοφρένεια" για την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 | 3:52 μ.μ.

Το δεκάλεπτο ηχητικό που παραθέτουμε είναι από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή της Ελληνοφρένειας  και στο οποίο γίνεται αναφορά στην εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη που έγινε σαν σήμερα το 1952.

Η κυβέρνηση του Πλαστήρα, το παλάτι, το στρατιωτικό και παραστρατιωτικό κατεστημένο, τα «κεντροαριστερά» και τα «κεντροδεξιά» όργανα της αμερικανοδουλείας, εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη για έναν και μόνο λόγο: Επειδή ήταν κομμουνιστής.

Για την προσωπικότητά του, τους αγώνες του, όπως και για την συγγραφική  δράση, του Νίκου Μπελογιάννη, με μια αναζήτηση στο μπλοκ μας, ο αναγνώστης/ια μπορεί να βρει αναλυτικά δημοσιεύματα.

Ο Ν. Μπελογιάννης παραμένει το σύμβολο της ανιδιοτελούς θυσίας για την κοινωνική επανάσταση. Ηταν ο τελευταίος –μαζί με τους συντρόφους του Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη- από την γενιά των ηρώων και ηρωίδων της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας που αντιμετώπισαν με επαναστατικό θάρρος το εκτελεστικό απόσπασμα των μονορχοφασιστών, χωρίς ούτε στιγμή να λυγίσουν. Πλήρωσαν με την ζωή τους το ταξικό μίσος που έτρεφε σε όλους τους αγωνιστές, σε όλους τους επαναστάτες, το μετεμφυλιακό αστικό καθεστώς στην Ελλάδα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2015 στις 4:14 μ.μ.

Οδηγουμε στην εκτελεση γιατι ειμαι μελος και Στελεχος του ΚΚΕ. Και δεν ητανε ο τελευταιος οπως θα βολευε καποιους. Οπως επισης δεν πρεπει να ξεχασουμε ποτε το Αισχος να του αρνηθει η ΕΔΑ την υποψηφιοτητα στις Αστικες Εκλογες τον Σεπτεμβρη του 1951 ωστε να υπαρξει πιεση για να μην γινει η εκτελεση. Αυτα ειναι πολυτιμα συμπερασματα απο την ιστορια για το πιος ειναι διαχρονικα ο ρολος του οπορτουνισμου.

30 Μαρτίου 2015 στις 5:36 μ.μ.

Το (Ηχητικό) για την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη πού είναι;;;

Ανώνυμος
30 Μαρτίου 2015 στις 5:37 μ.μ.

Admin δεν έχετε αναρτήσει το ηχητικό απόσπασμα.

Σταύρος

30 Μαρτίου 2015 στις 5:40 μ.μ.

Οδηγούμαι στην εκτέλεση γιατί είμαι μέλος και Στέλεχος του ΚΚΕ. Και δεν ήταν ο τελευταίος όπως θα βόλευε κάποιους. Όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ το Αίσχος να του αρνηθεί η ΕΔΑ την υποψηφιότητα στις Αστικές Εκλογές τον Σεπτέμβρη του 1951 ώστε να υπάρξει πίεση για να μην γίνει η εκτέλεση. Αυτά είναι πολύτιμα συμπεράσματα από την ιστορία για το ποιος είναι διαχρονικά ο ρόλος του οπορτουνισμού.

30 Μαρτίου 2015 στις 5:46 μ.μ.

Ασυγχώρητη παράβλεψη. Είχαμε ξεχάσει να βάλουμε το ηχητικό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger