Home » , » Τι ξέρει ο Π. Λαφαζάνης και δεν μας το λέει;

Τι ξέρει ο Π. Λαφαζάνης και δεν μας το λέει;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Απριλίου 2015 | 4:25 μ.μ.

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο, Παναγιώτης Λαφαζάνης στον ρ/σ «Παραπολιτικά» σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – δανειστών.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ θεώρησε παρακινδυνευμένο να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία των διαπραγματεύσεων υπογράμμισε ότι και να μην υπάρξει συμφωνία στο Γιούρογκρουπ της 24ης Απρίλη  «η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις».

Ας δούμε τι μπορεί να εννοούσε ο ποιητής. Η κυβέρνηση μέχρι τώρα δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θα παραμείνει πιστή στις υποσχέσεις της. Δηλαδή δεν θα παραβιάσει καμιά κόκκινη γραμμή που έχει θέσει και αφορούν θέματα όπως το συνταξιοδοτικό, εργασιακά, ΦΠΑ και ιδιωτικοποιήσεις, όσες πιέσεις και να δεχθεί από τους λεγόμενους εταίρους. Μ’ αυτό το δεδομένο ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις στο προσεχές Γιούρογκρουπ, και αν λάβουμε υπ’ όψιν όσα γράφει ο ξένος τύπος είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Κι εδώ μπαίνει το βασικό ερώτημα. Αν δεν υπάρξει ανάσα ρευστότητας από τις Βρυξέλες πώς η Ελλάδα θα αποφύγει ένα πιστωτικό γεγονός που θα την οδηγήσει στην χρεοκοπία αφού μέχρι τον Ιούνη πρέπει να πληρώσει στους τοκογλύφους δανειστές πάνω από 4 δις ευρώ; 

Η νεφελώδεις απάντηση του Π. Λαφαζάνη ότι «η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις», δεν δίνει πειστική απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα. Δεν θεωρούμε επίσης τόσο ανεύθυνο τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να πετάει τόσο σοβαρές κουβέντες στον αέρα.
Το μόνο που μπορεί να υποθέσουμε –κι αν έχει βάση θα αλλάξει όλο το σκηνικό της διαπραγμάτευσης με τους λεγόμενους εταίρους- είναι ότι ο Λαφαζάνης έκλεισε με την Ρωσία –και επισφραγίστηκε με την πρόσφατη συνάντηση στην Μόσχα Τσίπρα – Πούτιν- το μεγαλύτερο ενεργειακό deal των τελευταίων πολλών ετών στην ευρύτερη περιοχή. Εννοούμε τη συμφωνία σύνδεση μέσω του ελληνικού εδάφους του αγωγού φυσικού αερίου που αυτή την ώρα φτάνει μέχρι την Τουρκία – ο λεγόμενος Turkish Stream- με τα Δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, κάτι, που όπως γράφτηκε μπορεί να αποδώσει άμεσα στα ελληνικά κρατικά ταμεία, ένα ποσό κοντά στα 5 δις. ευρώ!.

Αναμένουμε να δούμε τι ισχύει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
14 Απριλίου 2015 στις 5:29 μ.μ.

Mια χαρά εναλλακτικές πήγες χρηματοδότησης έχει βρει ο πιλάφ...Εχει ξαφρίσει τα αποθεματικά των ταμείων και οργανισμών για να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ ..

Ανώνυμος
14 Απριλίου 2015 στις 5:36 μ.μ.

Γιώργη μ' αυτή την υπόθεση τι έγινε τελικά;
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_64.html

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2015 στις 12:44 π.μ.

Και να την έκλεισε αυτή τη συμφωνία με τι ανταλλάγματα την έκλεισε; Που λίγο ουτοπικό μου φαίνεται να την έκλεισε. Μπα, πάλι οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι θα την πληρώσουν. Αλλωστε οι ...φωστήρες της κυβέρνησης μόνο για αυτό το τετράμηνο δεσμεύτηκαν να μην μειώσουν μισθούς και συντάξεις. Και το τετράμηνο σε ένα μήνα λήγει.

15 Απριλίου 2015 στις 3:53 π.μ.

5.36 Είναι μια ιστορία με το τμήμα των "αδιάφθορων" του εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ που πάει να θαφτεί με μια ΕΔΕ που έχει διαταχθεί. Θα δούμε πως θα το χειριστούμε χωρίς τον κίνδυνο να φορτωθούμε μια αγωγή και μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

15 Απριλίου 2015 στις 12:02 μ.μ.

Ο ρολος του Λαφαζανη, ειναι αυτος της σουπιας.
Να πεταει αριστερο μελανι, για να κρυψει το ρολο
της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας σαν εργαλειο της πλουτοκρατιας.

Ανώνυμος
15 Απριλίου 2015 στις 10:09 μ.μ.

΄Οτι μας δουλεύει ψιλό γαζί. Χαζός είναι να μας το πει;

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2015 στις 4:01 μ.μ.

12.02

Ο Λαφαζανης πεταει αριστερο μελανι, για να κρυψει το ρολοτης βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας σαν εργαλειο της πλουτοκρατιας!
ελα ρε μεγαλε. αληθεια λες; μιλανε και οι κκεδες που το 2008 με τη δολοφονια Γρηγοροπουλου τους χειροκροτουσαν για τη σταση τους τπ Λαος και ΝΔ!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger