Home » , » Νέα "θεόπνευστα" τροπάρια από τον δεσπότη Αμβρόσιο (Βίντεο)

Νέα "θεόπνευστα" τροπάρια από τον δεσπότη Αμβρόσιο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 | 7:09 μ.μ.

Απίστευτα τα «θεόπνευστα» τροπάρια  που ψάλει από τον άμβωνα του ιστότοπου του ο Αμβρόσιος. Ο δεσπότης  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προχώρησε αυτή την φορά στην «κατατρόπωσιν» του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη.

Θυμάστε, προφανώς όταν  «Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος», και τα όσα ακολούθησαν με τα τεράστια κοπάδια απ’ το θρησκόληπτο ποίμνιο να προσκυνήσουν τα κόκαλα  της «αγίας» Βαρβάρας και να προσφέρουν τον «οβολό» τους στα παγκάρια του παπαδαριού με την ελπίδα της αναζήτησης του «ιερού θαύματος».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τότε του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης όλο αυτό το σκηνικό το χαρακτήρισε «εμπόριο λειψάνων για να εξαγριωθεί –ετεροχρονισμένα- ο «άγιος» δεσπότης και να γράψει στο μπλοκ του:


"ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΙΝ ΤΟΥ κ. ΦΙΛΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΦΙΛΗ

Αγαπητέ κ. Φίλη,

Ανοίξτε τα ματάκια σας, ανοίξτε και τα αυτάκια σας. Εξέλθετε από το σκοτάδι της άγνοιας. Δείτε την πραγματικότητα. Η πίστις πρός τον Σωτήρα Χριστό καί τόν Φιλάνθρωπο Θεό είναι ασφαλές μέσο για να βοηθούμεθα στην ζωή μας. Μη μένετε στην άρνηση. Η αθεΐα κρίθηκε στο Παραπέτασμα. Τώρα πια είναι εκτός μόδας. Ο Θεός σας περιμένει. Είσθε και σείς ένα παιδί Του!"


Εχουμε γράψει αρκετά γ’ αυτόν τον «άγιο» στο μπλοκ μας –ψάξτε στην μηχανή αναζήτησης- οπότε θεωρούμε πλεονασμό να επανέλθουμε για το ποιόν αυτού του «θεόπνευστου» αρχιρασοφόρου που «στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα» αναζητούσε την «γλυκιά ελπίδα» στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Αναμένοντας την διατριβή του Κ. Ζουράρι για την διαπίστωση του "αγίου" δεσπότη ότι η θρησκευτική πίστη είναι διαχρονική "μόδα" και ότι "η αθεΐα κρίθηκε στο Παραπέτασμα", ολοκληρώνουμε την ανάρτησή μας προσθέτοντας ένα περασμένο κείμενο του Ν. Μπογιόπουλου:

Ο χουντομητροπολίτης Καλαβρύτων, ο Αμβρόσιος, αυτός που, προχτές, έχοντας γύρω του ως εξαπτέρυγα τους χρυσαυγίτες βουλευτές, αποκάλεσε τον χουντοδολοφόνο Ντερτιλή «πρότυπο γενεών», «Σωκράτη» και «Κολοκοτρώνη», έχει μακρά... δημοκρατική παράδοση.

Για παράδειγμα, ως ιερεύς - φέρων το βαθμό του μοιράρχου και κατόπιν του ταγματάρχου - υπηρέτησε ευδοκίμως την Ελληνική Αστυνομία καθ' όλη τη διάρκεια της χούντας.

Ως τιτουλάριος, δε, μητροπολίτης Ταλαντίου, μετά τη χούντα, ο άγιος Αμβρόσιος (ναι, είναι και άγιος...) δεν παρέλειπε την έκφραση στοργής προς τους Απριλιανούς βασανιστές, για τους οποίους - στον χειροτονητήριο, μάλιστα, λόγο του - είχε απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη εν ασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας»...

«Ατυχή συμβάντα», δηλαδή, κατά τον καλόν αυτόν χριστιανό πράξεις αγάπης, όπως η φάλαγγα, τα ηλεκτροσόκ και όλες αυτές οι γνωστές μέθοδοι προσηλυτισμού στο δόγμα του «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών».

Αλλωστε, καθόλου τυχαίο δεν είναι που αυτός ο υπέροχος άνθρωπος του Θεού, που στην κηδεία του Ντερτιλή έψαλε τον επικήδειο παρέα με τοναρχιβασανιστή της χούντας, τον Θεοφιλογιαννάκο, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πασίγνωστης αδελφότητας της «Χρυσοπηγής»...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger