Home » , » Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Μεγαλειώδης η νίκη του HDP

Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Μεγαλειώδης η νίκη του HDP

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 | 5:13 μ.μ.

Είναι μεγαλειώδης η νίκη, που παίρνει τις διαστάσεις εκλογικού θριάμβου το αποτέλεσμα που έφερε χτες το κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, στις Τουρκικές εκλογές. Κι αυτό ειδικά αν σκεφτεί κανένας το περιβάλλον που έδωσε τον προεκλογικό του αγώνα αυτό το κόμμα. Η κρατική – παρακρατική τρομοκρατία δολοφόνησε οπαδούς του HDP ενώ έστειλε δεκάδες απ’ αυτούς τραυματισμένους στα νοσοκομεία της χώρας.  Μόνο στην πρόσφατη δολοφονική προβοκατόρικη βομβιστική επίθεση στο Ντιγιαρμπακιρ  4 οπαδοί του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών, έπεσαν νεκροί ενώ άλλοι 402 τραυματίστηκαν από τους οποίους οι 16 πολύ σοβαρά. Συντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας Εβρενσέλ –απ’ την ιστοσελίδα της οποίας είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύομαι- επισκέφτηκε ορισμένους απ’ αυτούς.

Τα όσα διαβάζουμε ότι δήλωσαν είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικά.  «Είχα ξεχάσει τους αφόρητους πόνους μου, όταν έμαθα θα αποτελέσματα των εκλογών», μας λέει μια κοπελιά, ενώ σύντροφος της κι αυτός βαριά τραυματισμένος συμπληρώνει: «Η τρομοκρατία και ο φόβος δεν μας σταματάνε. Το αύριο θα ρθει γεμάτο ελευθερία και αδελφοσύνη των λαών».

Αμέσως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς δήλωσε: «Αυτή η νίκη είναι κοινή νίκη των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των καταπιεσμένων, δηλαδή των εκμεταλλευόμενων, της Αριστεράς. Μια νίκη των γυναικών αυτής της χώρας».
(Να σημειώσουμε ότι στους 80 βουλευτές που εκλέγει το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών περιλαμβάνονται 31 γυναίκες).

Σήμερα στις 7 το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση οπαδών του  HDP στο Σύνταγμα, ενώ συζητάμε σύντομα να οργανώσουμε γλέντι με πρωτοβουλία του μπλοκ μας και συντρόφων Κούρδων και Τούρκων που ζούνε στην Ελλάδα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger