Home » , » Λέμε ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό της ζωής! Ψηφίζουμε ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη!!!

Λέμε ΟΧΙ στον ακρωτηριασμό της ζωής! Ψηφίζουμε ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη!!!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 | 10:53 μ.μ.

Του Κωστή Μουδάτσου

Οι οικονομικές και οικολογικές καταστροφές, οι δογματικές πολιτικές και οι ακραίοι θρησκευτικοί φονταμενταλισμοί καταστρέφουν τους λαούς! Η μόνη ελπίδα είναι δημιουργικοί άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία και δίνουν νόημα στη ζωή!

Η λαϊκή οργή μεγαλώνει εξαιτίας της αυξανόμενης και διογκούμενης ανεργίας.
Η λαϊκή οργή μεγαλώνει εξαιτίας των μειωμένων και παγωμένων μισθών και συντάξεων.
Η λαϊκή οργή μεγαλώνει εξαιτίας των τεράστιων κεφαλαίων που διατίθενται στις τράπεζες.
Η λαϊκή οργή μεγαλώνει εξαιτίας των περικοπών στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές ασφαλίσεις...

Σαν καλλιτέχνης νοιώθω τις κραυγές :

τις κραυγές της θλίψης
τις κραυγές της απόγνωσης και του τρόμου
τις κραυγές του θυμού και της οργής
τις κραυγές της άρνησης στον ακρωτηριασμό των ονείρων για ζωή τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας!

Αφού έδωσαν τεράστια ποσά χρημάτων στις ξένες και ντόπιες τράπεζες, τώρα θα ξαναδώσουν τεράστια ποσά, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί με τους μικρομεσαίους, για να καλύψουν τα τεράστια ελλείμματα και να πληρώνονται τα χρέη!

Τα χρηματιστήρια δημιούργησαν τις φούσκες των μελλοντικών κρίσεων!

Οι κρατικοί προϋπολογισμοί με τις μαύρες τρύπες και τα ελλείμματα απειλούν τα λαϊκά εισοδήματα. Η ανεργία αυξάνεται, οι χρεωκοπίες πληθαίνουν και τη μια κρίση ακολουθεί μια άλλη πιο καταστροφική.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!

Το χρέος είναι θηλιά στο λαιμό μας!

Γιατί χρεωθήκαμε; γιατί καταχρεωθήκαμε;

Πού πήγαν τα χρήματα από τα τεράστια ποσά που πλήρωναν οι εργαζόμενοι με τους φόρους και τις εισφορές; Πού πήγαν οι χρηματοδοτήσεις;

Πώς βρεθήκαμε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό;

Δυο φορές πληρώνομαι τον ίδιο λογαριασμό! Τη μια για να σωθούν οι τράπεζες, την άλλη για να καλυφτούν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού που δημιούργησε η προηγούμενη πληρωμή! Τα μνημόνια μας διέλυσαν σαν κοινωνία και οικονομία! Οι κυβερνήσεις, μας καταλήστευσαν, καταδικάζοντας τη χώρα στη παρακμή, στην ανασφάλεια, στην πολιτική ομηρεία στα διεθνή οικονομικά σκιάχτρα!

Η ιδεολογική τρομοκρατία των διαπλεκομένων ΜΜΕ έχει γίνει ανυπόφορη με τα μεγαλειώδη ψέματα και την παραπληροφόρηση! Οι κοινογνωμολόγοι καταστρέφουν την κοινή γνώμη! Ζούμε ένα κοινωνικό και οικονομικό πόλεμο ενάντια στο κόσμο των μικρομεσαίων, στο κόσμο της εργασίας, ενάντια στους συνταξιούχους και τους έχοντας ανάγκη.

Ο φόβος από τα διεθνή σκιάχτρα, τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, τις τράπεζες, την φοβισμένη και άτολμη Κομισιόν που κρύβεται στα δύσκολα, θέτουν νέα ερωτήματα.


Ποιές δυνάμεις θα εκφράσουν τις ανάγκες για προστασία του κόσμου της εργασίας;
Ποιές δυνάμεις θα εκφράσουν τις ανάγκες για προστασία της Φύσης;
Ποιές δυνάμεις θα εκφράσουν τις ανάγκες για προστασία της ειρήνες και του πολιτισμού;
Ποιές δυνάμεις θα ενσαρκώσουν την ελπίδα για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, με την Ευρώπη, και για την Ευρώπη!

Οι προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις πρέπει να επιστρέψουν με σύγχρονη μορφή σαν κινητήριες δυνάμεις νέων ιδεών που θα φέρουν νέους θεσμούς με μεγάλες αλλαγές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο! Ποιοί θα επιβάλλουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομίας μας που δεν περνούσαν τόσα χρόνια γιατί αντιδρούσαν οι "εθνικοί εργολάβοι" και η κυρίαρχη τάξη; Ποιος θα βάλει χέρι στη διαπλοκή και τη διαφθορά;

Είμαστε σε μια μεταβατική εποχή που το παλιό ψυχομαχεί χωρίς να έχει πεθάνει ακόμη ενώ το καινούργιο παλεύει να γεννηθεί!

Νοιώθοντας την κραυγή της άρνησης στον ακρωτηριασμό της ζωής λέμε ΟΧΙ ..

Οι πλούσιοι διαπλεκόμενοι απολαμβάνουν ασυλίας και προστασίας ξεφωνίζοντας ότι ...τα υποζύγια αντέχουν ακόμη! Φορτώστε τα! Τα δικά μας είναι δικά μας και τα δικά τους κι αυτά δικά μας είναι!

Λέμε ΟΧΙ γιατί ενώ δεν μπορούμε να σηκώσαμε στους ώμους μας την αίγα μας φορτώνουν το βόδι!
Λέμε ΟΧΙ γιατί η νεκροί εργασία τρώει την ζωντανή!
Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του κέρδους και από την άλλη στην κοινωνικοποίηση των χρεών!

Ας μιμηθούμε τις γυναίκες της Καρχηδόνας που έκοψαν τα μαλλιά τους για να φτιάξουν πολεμικές μηχανές και να σώσουν την πατρίδα τους!

Ψηφίζομαι ΟΧΙ γιατί θέλουμε την ανεξαρτησία μας και δεν θέλουμε να υποδουλώνομαι τους εαυτούς μας με υποθήκες και μνημόνια!

Ψηφίζομαι ΟΧΙ για να ξαναχτίσουμε το ναό της Ελευθερίας τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

1 Ιουλίου 2015 στις 11:09 μ.μ.

Καμία ακύρωση του δημοψηφίσματος. ΟΧΙ μέχρι το τέλος! Προλεταριακή άμυνα στο αστικό σαμποτάζ
Κ.Μαραγκός | Avantgarde
Η αστική αντίδραση στα όπλα
Κάθε ώρα που περνάει η αστική αντίδραση κλιμακώνει την αντεπίθεση της. Επιφανή στελέχη της μνημονιακής δεξιάς και κεντροαριστεράς χτυπιούνται σαν τα χταπόδια στα κρατικοδίαιτα κιτρινοκάναλα των εφοπλιστών και λοιπών μεγαλοκαπιταλιστών που λυμαίνονται τη χώρα εδώ και δεκαετίες, γιατί δεν πληρώθηκε το 1,7 δις στο ΔΝΤ. Η ταύτισή τους με τους δανειστές τοκογλύφους αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Δήθεν παραγωγικοί φορείς, εργοδοτικές οργανώσεις, επαγγελματικά επιμελητήρια, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αγροτικές ομοσπονδίες, απολειφάδια της ΓΣΕΕ, μέχρι πρότινος διανοούμενοι υποστηριχτές μιας κεϋνσιανής διαχείρισης τύπου Βεργόπουλου ως και τραγουδιστές του στυλ Ρουβά, ωρύονται, υπέρ ενός ύστατου συμβιβασμού, αλλιώς καλούν την Κυριακή στην υπερψήφιση του ελεεινού ΝΑΙ στην αιώνια λιτότητα και τη συντριβή των υποτελών τάξεων... http://wp.me/pryYN-1Yd

Ανώνυμος
1 Ιουλίου 2015 στις 11:51 μ.μ.

"Υπέρ του «όχι» τάχθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ)

Υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βιανέξ από το βήμα την εκδήλωση της Stat Bank Diamonds of the Greek Economy."

Ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος χειροκροτήθηκε από μικρή μερίδα των παρευρισκομένων επιχειρηματιών ενώ υπήρξαν αρκετοί που τον αποδοκίμασαν και κάποιοι οι οποίοι αποχώρησαν.


Οταν υποστηρίζει το ΚΚΕ οτι ο συριζα διαπταγματέυετε σκληρά και στηλώνει τα πόδια για να υπερασπιστεί τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου που θίγονται άμεσα απο τα μέτρα των προτάδεων Γιούνκερ, καλύτερο παράδειγμα απο τον φαρμακοβιομήχανο Γιαννακόπουλο δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Ψήσου τώρα εσυ Κωστή οτι μετά το υπερμνημόνιο που κατέθεσε σήμερα ο αλέξης στους θεσμούς, το οχι στο κάλπικο δημοψήφίσμα της κυβέρνησης σηματοδοτεί κιόλας οχι στα μνημόνια, στην λιτότητα και δείγμα δημοκρατίας και εθνικής υπερηφάνειας ..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger