Home » , » Σχεδόν τελικά αποτελέσματα. Θριαμβευτική επικράτηση του "ΟΧΙ" (Βίντεο)

Σχεδόν τελικά αποτελέσματα. Θριαμβευτική επικράτηση του "ΟΧΙ" (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 | 3:06 π.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Singular Logic, και με καταμετρημένο το 98% των εκλογικών τμημάτων το «ΟΧΙ» έχει θριαμβεύσει με το ανέλπιστο για πολλούς ποσοστό του 61,3% έναντι του 38,7% του «ΝΑΙ» ποσοστό αισθητά χαμηλότερο απ’ αυτό που είχαν συγκεντρώσει αθροιστικά Ν.Δ_Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη.

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές έφτασε το 62.5% ενώ έχει σημασία να σημειώσουμε την αύξηση των άκυρων ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στις κάλπες και τα οποία από 1.8% στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη σήμερα έφτασαν στο 5%.

 Σ’ αυτό βασικά συντέλεσε η στάση του ΚΚΕ που πρότεινε να ψηφίσουν άκυρο οι ψηφοφόροι του, το οποίο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχε λάβει το 5,47% των ψήφων.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

6 Ιουλίου 2015 στις 4:23 π.μ.

Δεν είναι λογικό να χρεώσουμε όλα τα άκυρα στο ΚΚΕ. Υπάρχουν και άλλα κόμματα που καλούν σε άκυρο (π.χ. Λεβέντης). Επίσης το δημοψήφισμα έχει διλημματικό χαρακτήρα οπότε όσοι ρίχνουν στην κάλπη άλλες φορές γραφικές - «αντισυστημικές» επιλογές (π.χ. ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α), τώρα έχουν μόνο το άκυρο ως επιλογή.
Για δούμε πόσοι οπαδοί του ΚΚΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για άκυρο, πρέπει να διαλέξουμε μια περιοχή όπου το ΚΚΕ έχει μεγάλα ποσοστά. Έτσι μου ήρθε στο μυαλό η Ικαρία. Στις εκλογές του Γενάρη 2015 επί 5.797 ψηφισάντων, το ΚΚΕ πήρε στην Ικαρία 31,83% ή 1808 ψήφους και τα άκυρα ήταν 1,6% ή 93. Στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 επί 5.914 ψηφισάντων, τα άκυρα ήταν 11,04% ή 653 ψήφοι. Δηλαδή είχαμε μια άνοδο στα άκυρα κατά 560 ψήφους. Ακόμα λοιπόν και αν αποδώσουμε όλη την αύξηση των ακύρων στο ΚΚΕ, προκύπτει ότι 560 στους 1808 ψηφοφόρους του ΚΚΕ, δηλαδή λιγότεροι από το 1/3 ακολούθησαν την κομματική γραμμή.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 7:53 π.μ.

4:23
Υπάρχει και η αποχή απο το δημοψήφισμα που ξεπέρασε πανΕλληδικά το 40%.Και εκει μέσα θα βρείς πολλούς οπαδούς του ΚΚΕ.Πόση γενική αποχή είχαμε στην Ικαρία;Τελικά η πρόταση του ΚΚΕ για άκυρο λευκό αποχή στο δημοψήφισμα θριάμβευσε και βγήκε νικητής ..Ετσι έχουμε και λέμε ΚΚΕες και κυβερμητικό οχι δεν συναντήθηκαν ποτέ.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 8:44 π.μ.

4.23
Η απόλυτη ανάλυση που αποστομώνει το κόμμα του Περισσού.Τα στοιχεία είναι έγκυρα και συντριπτικά που δεν παίρνουν αμφισβήτηση.
Φυσικά θα σας επιτεθούν οι χυδαίοι οπαδοι του ΚΚΕ για να σας φιμώσουν.
Εμείς πάντως σας ευχαριστούμε.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 10:28 π.μ.

Τα ακυρα στο δημοψηφισμα ειναι πιο συνειδητα απ'οτι στις εκλογες.
Επιπλεον μερος του κοσμου του ΚΚΕ πηγε στην αποχη. Μονο εγω ξερω 4-5 οικογενειες που ειναι ΚΚΕ και λογω χρηματων δεν ταξιδεψαν επαρχια.
Η αποχη αυξηθηκε γρω στο 2% τα ακυρα αυξηθηκαν γυρω στο 4% και τα λευκα γυρω στο 1%. Πολιτικα αυτα ειναι ρευστα. Καθως πολλοι κκεδες εριξαν ΟΧΙ αλλα επισης πολλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καποιοι ψηφοφοροι ΣΥΡΙΖΑ επελεξαν αξυρο-λευκο-αποχη. Η ουσια ειναι οτι υπηρχε σημαντικο κομματι κοσμου που ειναι πολιτικοποιημενος και εντος κινηματος που εκφραστηκε με αποδοκιμασια και στο ΝΑΙ ασφαλως αλλα και στο κυβερνητικο ΟΧΙ.
Στην κινηση αυτη επηρεασε πρωτα απ'ολα η αποψη του ΚΚΕ ανεξαρτητα αν αυτος ο κοσμος θα γινει ή ειναι ΚΚΕ οπως και μικροτερων κομματων οπως τα Μ-Λ.
Η ουσια ειναι οτι αυτη η γραμμη του ΚΚΕ δεν το εβγαλε ζημιωμενο καθως πολλοι δικοι του που πηγαν στο οχι πηγαν κατω απο την πιεση μη βγει το ΝΑΙ. Ηδη απο σημερα που το ΟΧΙ μετατρεπεται σε ΝΑΙ αυτοι θασυστρατευτουν εκνεου με το ΚΚΕ.
Κερδισμενος ειναι σιγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ προς το παρον ενω πολιτικα και πρακτικα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτοκτονησε καθως ΣΥΡΙΖΑ απο τα δεξια και ΚΚΕ απο τα αριστερα την αρμεξαν κυριολεκτικα.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 12:04 μ.μ.

Τελικα με την προταση/μνημονιο του Τσιπρα πρους τους Γκανκστερ/ Βιαστες / Εταιρους(http://blogs.ft.com/brusselsblog/files/2015/07/ESM-loan-agreement-prior-actions-amend-30.06.2015-1.pdf) της περασμενης Τεταρτης, τι θα γινει? Δεν θα την σχολιασει κανεις? Να θυμισω οτι παραθετει 5 τροπολογιες που δεν αφορουν τα αντεργατικα / αντιλακια μετρα , αλλα το κεφαλαιο κατα βαση, αρα το ΟΧΙ που αναφεροταν τελικα? Δεν το ξεραν μερικοι? Η καναν πως δεν το ξεραν? Και μετα αντι να βαλεκε κεφαλι κατω, οχι μονο κοροιδευτε και παραμυθιαζετε τον κοσμο, οχι μονο κρυβετε την προδοσια σας, τον ραγιαδασμο σας, αλλα εγκαλειτε και την μονη καθαρη προταση απο πλευρας των συμφεροντων της εργατικης ταξης που κρατησαν τα ΚΚΕ, ΚΚΕ Μ-Λ, ακομη και ο Ρουσης(!) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Ονειδος! Εχει ο καιρος γυρισματα ομως!

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 4:17 μ.μ.

@10.28
Εγώ ξέρω 700-800 οικογένειες συριζαίων που δεν ταξίδευσαν να ψηφίσουν.Ακόμα ξέρω 100-150 οικογένειες που στηρίζουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ούτε αυτοί ταξίδευσαν.
Γελοίοι κουκουέδες δεν σας σώζουν οι αλχημείες τα ψέμματα και οι φουστιές.
Προδότες.

Θα μας πεί κάποιος κνιτάμπουρας τι ποσοστό πήρε το άκυρο του κόμματος?
τι διάολο ρε,μυστικό το κρατάτε?

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 4:54 μ.μ.

Με 5,8 άκυρα λευκά και 37,5 αποχή το ΚΚΕ σας πήρε και τα σώβράκα λέρες συριζομνημονίακιδες.Και έχουμε και ρο νεο σούπερ μνημόνιο τσίπρα ατα σκαρία όποτε τοίχο τοίχο σας βλέπω συριζόμουτρα και να ψάχνεται τρύπα να χωθείτε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger