Home » , » Πρόωρες εκλογές χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Πρόωρες εκλογές χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 | 5:42 μ.μ.

Ολες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίνουν ότι η πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες με πιθανότερη την μέρα διεξαγωγής τους την 8 Νοέμβρη. Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Α. Τσίπρα, Νίκου Βούτση που σε συνέντευξη του στο Real.gr αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγής ή τροποποίησης του εκλογικού νόμου.
«Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για τακτικισμούς» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, συμπληρώνοντας ότι «Ο εκλογικός νόμος θα άλλαζε στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης, με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις εξαγγελίες του, θα καθιερώσει την απλή αναλογική συνταγματικά, ως πάγιο εκλογικό σύστημα. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αλλάξει».

Το σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει αισιοδοξία πως μειώνονται οι πιθανότητες για ένα δάνειο - γέφυρα με νέα προαπαιτούμενα, εκτιμώντας ότι «η επίτευξη συμφωνίας πριν την 20η Αυγούστου είναι πλέον η πιο πιθανή περίπτωση», εξέλιξη που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα επέτρεπε την προσφυγή στις κάλπες.
Είναι μια επιλογή που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα στερούσε την δυνατότητα  στους διαφωνούντες του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ιδρύσουν κόμμα, (είναι μια άποψη που δεν την συμμεριζόμαστε αφού ήδη η «Α.Π» διαθέτει πυρήνες σε όλη την Ελλάδα). Να συμπληρώσουμε επίσης ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχει εν εξελίξει φλερτ της Αριστερής Πλατφόρμας με την Πρόεδρο της Βουλής, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει οριστικοποιηθεί κοινή πορεία στο μέλλον. Μεταξύ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, πάντως, υπάρχει καθημερινή ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες συντελεί και το γεγονός ότι τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται με το νέο μνημόνιο είναι  ιδιαίτερα δύσκολα εφαρμόσιμα από μια κυβέρνηση που δεν έχει λαϊκή εντολή για μια τέτοια πολιτική, πόσο μάλλον που εκλέχτηκε με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που σήμερα έχει πετάξει στα σκουπίδια.

Πιθανόν αυτοί οι σχεδιασμοί του Α. Τσίπρα και του επιτελείου που τον στελεχώνει να έχουν σαν αφετηρία τις αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες και παρουσιάζουν το κυβερνητικό κόμμα να έχει την ηγεμονία στο πολιτικό σκηνικό.
Δεν διδάχτηκαν φαίνεται τίποτα από την πανωλεθρία όλων των δημοσκοπικών εταιριών στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger