Home » , » Π. Λαφαζάνης: Η "Α.Π" δεν ψηφίζει νέο Μνημόνιο (Βίντεο)

Π. Λαφαζάνης: Η "Α.Π" δεν ψηφίζει νέο Μνημόνιο (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 | 3:56 μ.μ.

Πιθανόν σε κάποιους/ες να φαίνεται πολιτικά ακατανόητη η στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των στελεχών της «Αριστερής Πλατφόρμας» που ενώ διαφωνούν κάθετα –κάτι που προκύπτει και από τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της «Α.Π» στην Θεσσαλονίκη- με την εφαρμοζόμενη μνημονική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαχωρίζουν οργανωτικά την θέση τους από το κυβερνών κόμμα.
Η εξήγηση βρίσκεται στο ότι θεωρούν ότι είναι οι ίδιοι που εκφράζουν την βάση του ΣΥΡΙΖΑ –«Ο Τσίπρας βρήκε τον Λαφαζάνη στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το αντίθετο», «είμαστε ιδρυτές και όχι ενοικιαστές του ΣΥΡΙΖΑ», είναι κάποιες απ’ τις συνηθισμένες εκφράσεις στελεχών της «Α.Π»- και ευελπιστούν ότι μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς στον ηγετικό πυρήνα του κυβερνητικού κόμματος.

Και εδώ μπαίνει το αυτονόητο ερώτημα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν οι ίδιοι κάνουν αναφορά ότι «Η σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου από το Σεπτέμβρη και βάλε, όταν η νέα μνημονιακή συμφωνία και οι όροι της θα έχουν επισφραγιστεί, συνιστά παρωδία, κοροϊδία και περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και συλλογικών λειτουργιών»;

Δεν ακούσαμε, λοιπόν, κάτι καινούργιο, απ’ τις σημερινές δηλώσεις που έκανε ο Π. Λαφαζάνης, μετά την σύσκεψη που είχε με στελέχη της «Α.Π» στην Θεσσαλονίκη. Επανέλαβε ότι η «Α.Π» στηρίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που πρόσκεινται σ’ αυτή δεν πρόκειται να ψηφίσουν το 3ο «αριστερό» μνημόνιο στην βουλή.

Και ενώ η  αρθρογραφία της ιστοσελίδας σε προϊδεάζει ότι με κορμό την «Α.Π» θα προκύψει ένα νέο πολιτικό μόρφωμα που θα λάβει μέρος στις επόμενες εκλογές, ο Π. Λαφαζάνης δεν έκανε την παραμικρή νύξη για κάτι τέτοιο, προφανώς για να χρεωθεί την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή ηγετική ομάδα του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

5 Αυγούστου 2015 στις 4:23 μ.μ.

Απατεωνες της σοσιαλδημοκρατιας

Ανώνυμος
5 Αυγούστου 2015 στις 5:40 μ.μ.

Δουλευεις τον κόσμο μου φαινεται κυρ Λαφαζάνη. Παίρνε δρομο απο τον ΣΥΡΙΖΑ αν είσαι ξηγημένος. Μην κοροιδεύεις αυτούς που σε ψηφίσανε.

5 Αυγούστου 2015 στις 7:02 μ.μ.

Eδω απο τη στασση της ΑΠ φαινεται οτι θα προκυψει ενα αναχωματικο κατασκευασμα που θα συγκρατησει
ενα μερος απο το σκορποχωρι που θα προκυψει της διαπασης Η αριστερη πλατφορμα και οι δυναμεις που
θα συγκρατησει δεν προκειται να ειναι δυναμεις τετοιες που μπορει να δρασουν ουτε εμεσα ουτε αμεσα για να
αποτελεσουν καθοριστικο παραγοντα στο πολιτικο γιγνεσθε Απλα θα ειναι κοματι του ολου αστικου πολιτικου πλεγματος που θα πλεει στα θολα και αβαθη νερα του υπαρχοντος συστηματος Αν η ΑΠ ενοουσε κατι αλλο
απ αυτο που επισημα εκφραζει ο συριζα θα ειχε ελθει σε ρηξη μαζι του οπως εχει γινει στο χωρο της αριστερας
καθε φορα που προεκυπταν τετοιου ειδους αντιθεσεις Η παραμονη η συνυπαπαρξη και κυριως η υποστηριξη
που παρτεχει η ΑΠ στην ηγετικη ομαδα δειχνει οτι δεν ειναι ουσιωδεις οι διαφορες που τους χωριζουν melito

5 Αυγούστου 2015 στις 7:24 μ.μ.

Melito σου στείλαμε ένα μαιηλ αν μπορείς να βοηθήσεις σε ένα πρόβλημα που έχουμε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger