Home » , » Γραφείο προϋπολογισμού της βουλής: Μηχανισμός αργυρώνητων μανδαρίνων

Γραφείο προϋπολογισμού της βουλής: Μηχανισμός αργυρώνητων μανδαρίνων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 | 2:34 π.μ.

Επιεικώς απαράδεκτη η … πολιτική ανάλυση του γραφείου προϋπολογισμού της βουλής

Του Λεωνίδα Βατικιώτη – «Επίκαιρα»

Μόνο με την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους δεν ασχολείται η τριμηνιαία έκθεση που εξέδωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων για την περίοδο Απρίλιος - Ιούνιος 2015.

Για πολλοστή φορά, και κατά παράβαση των όσων προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι, το Γραφείο Προϋπολογισμού εξέδωσε ένα πολιτικό ντοκουμέντο, που από την αρχή μέχρι το τέλος υμνεί την πολιτική των πιστωτών και καταφέρεται εναντίον οποιοσδήποτε εναλλακτικής διατυπώθηκε ή ακολουθήθηκε κόντρα στην πλήρη παράδοση στους δανειστές.

Οι πρώτες σελίδες, με τίτλο «Σύνοψη και συμπεράσματα», που αναφέρονται σε θέματα τα οποία ούτε καν θίγονται στην υπόλοιπη έκθεση, αποτελούν ύμνο στα Μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας. Οι συντάκτες της έκθεσης, μάλιστα, αποδίδουν όλες σχεδόν τις ευθύνες για την ύφεση στην πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία μέχρι και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πρόβαλλε αντιστάσεις απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών, τιμώντας την εντολή που έλαβε από το εκλογικό σώμα.

«Η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις, η λήξη του προγράμματος προσαρμογής (τέλος Ιουνίου 2015), η διακοπή της αποπληρωμής δανείων στο ΔΝΤ και η προκήρυξη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση», αναφέρει από την πρώτη κιόλας σελίδα, αποφεύγοντας να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία προκάλεσε την ασφυξία στην ελληνική οικονομία περιορίζοντας   τη ρευστότητα. Στη συνέχεια διαβάζουμε: «Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή (ΓΠΚΒ) είχε εξαρχής υποστηρίξει (πριν και μετά τις εκλογές του Ιανουάριου του 2015) ότι έπρεπε να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατό συμφωνία με τους θεσμούς». Στην επόμενη, μάλιστα, σελίδα το Γραφείο Προϋπολογισμού, σε μια προκλητική υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, επικρίνει το «όχι» του ελληνικού λαού, λες και είναι γραφείο Τύπου του «ναι».

Παρακάτω, το Γραφείο Προϋπολογισμού, που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger