Home » , » Ανακοίνωση σχετικά με την απεργία πείνας της Εύης Στατήρη και τη δίωξη της Αθηνάς Τσάκαλου

Ανακοίνωση σχετικά με την απεργία πείνας της Εύης Στατήρη και τη δίωξη της Αθηνάς Τσάκαλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 | 2:23 μ.μ.

Εδώ και έξι μήνες παρακολουθούμε τη βαρβαρότητα και την υποκρισία ενός συστήματος που ενώ υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα ανθρώπινα  δικαιώματα στην ουσία τα ποδοπατά προσπαθώντας να τα συνθλίψει.            
Η ποινικοποίηση των συγγενικών σχέσεων είναι η αρχή του φασισμού. Είναι η προσφιλής μέθοδος όλων των  απολυταρχικών καθεστώτων που μαζί με  τους πολιτικούς τους αντιπάλους στοχοποιούν και τις οικογένειές τους.

Η Εύη Στατήρη  είναι προφυλακισμένη εδώ και 6 μήνες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η Αθηνά Τσάκαλου  βρίσκεται την ίδια περίοδο,  σε κατ οίκον περιορισμό ,αποκλεισμένη στο νησί της Σαλαμίνας με ότι αυτό συνεπάγεται για θέματα κυρίως υγείας και επικοινωνίας με τα φυλακισμένα παιδιά της.
Αιτία είναι η εντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη κατηγορία, που τους έχουν απευθύνει, ότι αποτελούν μέλη «τρομοκρατικής» οργάνωσης.
Στην πραγματικότητα και οι 2 τιμωρούνται μόνο και μόνο γιατί συνδέονται συγγενικά με το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ Τσάκαλο, παρά το νόμο Παρασκευόπουλου, που δεν επιτρέπει παρόμοια μεταχείριση σε  συγγενικά  πρόσωπα.

Οι αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, απορρίπτονται η μία μετά την άλλη από τα δικαστικά συμβούλια τα ίδια ακριβώς που αποφυλάκισαν έναν προς έναν τα αποβράσματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής αίροντας ακόμα και τους όποιους περιοριστικούς όρους ους είχαν τεθεί (περίπτωση Ηλία Κασιδιάρη )..

Οι ίδιοι θεσμοί, κουρελιάζουν ετσιθελικά τους ίδιους τους νόμους που ψηφίζουν, απορρίπτοντας τις αιτήσεις για να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός .

Η Εύη Στατήρη από τις 14/9 ,πραγματοποιεί ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ βάζοντας ανάχωμα το ίδιο της το σώμα, στον αγώνα ενάντια σε αυτή την εκδικητική  μεταχείριση  από μεριάς κράτους.

Αυτήν την εχθρική αντιμετώπιση απέναντι σε συγγενείς  πολιτικών κρατουμένων, τη θεωρούμε καθαρά εκδικητική που σκοπό έχει να κάμψει το ηθικό και των κρατουμένων και των συγγενών τους.

Σαν Συγγενείς –φίλοι κρατουμένων θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια πρωτοφανή ευθεία προειδοποιητική επίθεση εναντίον του πολύ στενού οικογενειακού πυρήνα των πολιτικών κρατουμένων με σκοπό τον ψυχολογικό εκβιασμό  τους.

Αυτή η επίθεση δεν θα πρέπει να  μείνει αναπάντητη.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο κάθε μη υποταγμένη από το φόβο συνείδηση να υψώσει μαζί μας τη φωνή του ενάντια στο άδικο και στο φασισμό των «τρομονόμων».

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές.

«Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 4:42 μ.μ.

Να μην περασει ετσι το θεμα αυτο. Να μην εχουμε τα ιδια με τον Ρωμανο,που εφτασε τοσο κοντα στον κινδυνο! Οργανωση και αντιδραση ,με καθε τροπο .Δεν ειναι μονο θεμα αλληλεγγυης στην Ευη Στατηρη,ειναι υποχρεωση να παμε κοντρα και να ξεσκεπασουμε την αστικη τους ,ταχα μου δικαιοσυνη!! Αυτος ο πολεμος, τελος δεν εχει !!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger