Home » , » Ε. Βενιζέλος: Ο άνθρωπος που αθώωσε τον Άκη, στην κατάλληλη θέση

Ε. Βενιζέλος: Ο άνθρωπος που αθώωσε τον Άκη, στην κατάλληλη θέση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 | 10:23 μ.μ.

Την φωτογραφία που παραθέτουμε μας την έστειλε αναγνώστης μας και για να γίνει πιο κατανοητή προσθέτουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Ε. Βενιζέλος: Ο άνθρωπος που αθώωσε τον Άκη

Όταν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2005, είχε φτάσει πολύ κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εντοπίζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς της Drumilam offshore εταιρίας η οποία ήταν μπλεγμένη και στους ρωσικούς πυραύλους ΤΟr-Μ1, ο Βενιζέλος κατακεραύνωνε τους πάντες, υποστηρίζοντας τον πρώην υπουργό.

Το μεγάλο πανηγύρι στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέρρηξε τα ιμάτια του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί. (…) Μας λέει η ΝΔ ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!», έλεγε τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξηγούσε πως δεν επρόκειτο για αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αλλά για αριθμούς τηλεφώνων. «Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπηλιωτόπουλος» έλεγε τότε ως συνήγορος υπερασπίσεως του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τότε, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι κατηγορίες κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για μίζες από τα εξοπλιστικά ήταν «πλεκτάνη». «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως». 
Το μνημειώδες αυτό κείμενο κοσμεί ακόμα και σήμερα η υπογραφή του Ευάγ. Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλεί από το βήμα της Βουλής να ζητήσει η ΝΔ συγνώμη από τον κ. Τσοχατζόπουλο διότι τον «ταλαιπωρεί».
Δυστυχώς για τον Βενιζέλο, τα γραπτά μένουν, με αποτέλεσμα τα όσα έγιναν να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα σήμερα.

Αυτός, λοιπόν ο τύπος είναι σήμερα ο νέος γραμματέας «Θεσμών» και «Διαφάνειας» της βουλής. Χωράει σχολιασμός;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger