Home » , » Ξεκίνησε η δίκη του Ν. Μαζιώτη και των συγκατηγορουμένων του

Ξεκίνησε η δίκη του Ν. Μαζιώτη και των συγκατηγορουμένων του

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 | 7:51 μ.μ.

Στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού με μια έδρα που «δίνει προτεραιότητα στην αρχή της σκοπιμότητας και όχι της νομιμότητας» -όπως κατάγγειλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων-, ξεκίνησε η δίκη του Νίκου Μαζιώτη, της καταζητούμενης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, καθώς και των Α. Σταμπούλου και Γ. Πετρακάκου.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται μεταξύ άλλων είναι για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διευθυντής της οποίας φέρεται να είναι ο Νίκος Μαζιώτης, για την έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014 (για την οποία έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη), για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και για δύο ληστείες.
Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.

Σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα από φίλους και αλληλέγγυους στους κατηγορουμένους ο Ν. Μαζιώτης υπερασπίστηκε τις επιλογές του εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση  στο  τραπεζικό σύστημα που σύμφωνα με τον ίδιο ευθύνεται «για την καταλήστευση του ελληνικού λαού».

Δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι τράπεζες είναι ληστρικοί οργανισμοί, δεν υπήρξε ληστεία. Απαλλοτρίωση είναι το  πραγματικό περιστατικό. Δεν με προσβάλλει η πολιτική αγωγή, ας κάνουν ότι θέλουν οι δικηγόροι, θέλω να τονίσω ότι οι πραγματικοί ληστές είναι οι τράπεζες.. .γι αυτές υπογράφτηκαν τα μνημόνια , είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι κρατικών ομολόγων ... ευθύνονται για την καταλήστευση  του ελληνικού λαού πέντε χρόνια τώρα. Αν με μια απαλλοτρίωση πλήττεται η φήμη μιας τράπεζας τότε θα έπρεπε να έχουν καταρρεύσει όλες».

Και συνέχισε την παρέμβαση του το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα: «Είναι η δεύτερη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα, που είναι μια ένοπλη επαναστατική αναρχική οργάνωση ... συνεχίζει τη λαϊκή παράδοση του αντάρτικου και δρα προς όφελος του λαού. Εχει ήδη μείνει στη συνείδηση πολλών για τις εύστοχες πολιτικές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει εναντίον  δομών της κρατικής εξουσίας. ... Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει ήδη μείνει στην ιστορία γιατί τραυμάτισε το κύρος και το γόητρο της αμερικανικής αυτοκρατορίας με την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ....την πιο επιτυχημένη ενέργεια αντάρτικου την περίοδο του μνημονίου με την επίθεση στη διεύθυνση εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, έχουμε αναλάβει την ευθύνη της ενέργειας ... Μας τιμά που το καθεστώς σας μας θεωρεί επικίνδυνους. Είμαστε μια οργάνωση αναρχικών αγωνιστών που δρα εναντίον αυτών που ληστεύουν, λεηλατούν και δολοφονούν ....  Περάσαμε στην παρανομία για να συνεχίσουμε τον αγώνα, έχουμε τον σεβασμό που δεν έχετε εσείς γιατί είστε μισθοφόροι του κράτους .Το να είμαι ένοπλος για σας είναι τίτλος τιμής για μένα...».

Απ’ την πλευρά του ο Αντ. Σταμπούλος δήλωσε «αναρχικός αιχμάλωτος» και αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα κι ότι δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του και απέδωσε την δίωξη σε βάρος του σε μένος των μηχανισμών καταστολής ενώ χαρακτήρισε τη δίκη «πολιτική δίκη».

Στην ίδια κατεύθυνση και  Γ. Πετρακάκος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και στην σύντομη παρέμβαση του δήλωσε ότι θα μιλήσει αναλυτικότερα στην απολογία του.

Με πρόσχημα ότι υπάρχει κίνδυνος αποφυλάκισης του Α. Σταμπούλου καθώς θα έχει παρέλθει το 18μηνο, χωρίς να έχει δικαστεί,  η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι οι συνεδριάσεις θα διεξάγονται από το μεσημέρι έως το βράδυ, πλην Τετάρτης. Μετά αυτή την ανακοίνωση υπήρξε έντονη η αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης.  «Κάνε τη δίκη μόνη σου, ντροπή σου», φώναξαν ενώ έκαναν λόγο για ειδικό καθεστώς, κατηγορώντας το δικαστήριο ότι δίνει προτεραιότητα στην αρχή της σκοπιμότητας και όχι της νομιμότητας, προσθέτοντας πως θα απευθυνθούν στον Προϊστάμενο του Εφετείου. «Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούμε», είπαν χαρακτηριστικά.

Μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα είναι το πρωί της 19ης Οκτώβρη, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι άλλες συνεδριάσεις θα είναι συνεχίζονται και το βράδυ..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger