Home » , » Παρασκηνιακά παζάρια για το μοίρασμα των τηλεοπτικών αδειών και στο μέσο η Ολγα Τρέμη

Παρασκηνιακά παζάρια για το μοίρασμα των τηλεοπτικών αδειών και στο μέσο η Ολγα Τρέμη

Από giorgis , Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 | 4:44 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Αν μια κυβέρνηση που ομνύει στη δημοκρατική νομιμότητα είχε σκοπό να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο των μίντια, θα άρχιζε και θα τελείωνε την παρέμβασή της στο θεσμικό επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Από τη στιγμή που η χώρα μας -και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- έχει μια, έστω αποδεκτή ως προς το μίνιμουμ, νομοθεσία για τα τηλεοπτικά πράγματα, οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορεί να ορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά από τις ίδιες τις ανεξάρτητες αρχές με αυτονομία και με τη δική τους ξεχωριστή ευθύνη απέναντι στο Σύνταγμα και τους πολίτες. 

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνεται στις επιδιώξεις της κυβέρνησης Τσίπρα. Αντιθέτως, ο Ν. Παππάς διαπραγματεύεται τον αριθμό των αδειών στην αγορά σαν μικρέμπορος της οδού Ευριπίδου, αρμοδιότητα την οποία ο νομοθέτης έχει αναθέσει -και πολύ ορθά- στο ΕΣΡ.

Λεύτερης Χαραλαμπόπουλος,  Ερρίκος  Σωμερίτης – “Unfollow”


Στην τελική φάση μπαίνει το μεγάλο παρασκηνιακό  παζάρι  για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες αφού μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα κατατεθεί στην βουλή  το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδεις που συντάσσει το δεξί χέρι του Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς και το στενό περιβάλλον του.

Ο Ν. Παππάς, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα αφού κατόρθωσε το … ακατόρθωτο. Να δημιουργήσει έναν τέτοιο επικοινωνιακό μηχανισμό ώστε να στηρίζεται η κυβέρνηση από το συγκρότημα ΜΜΕ του Κουρή μέχρι τον ΔΟΛ. Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί σε όλα τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση. Και ο υπουργός Επικρατείας που φαίνεται ότι η εξουσία τον έχει διαβρώσει μέχρι το μεδούλι, δίνει την αίσθηση ότι απολαμβάνει την αποστολή του.

Ειδικά τώρα που παρουσιάζεται προνομιακός συνομιλητής με όλα τα «τζάκια» της εγχώριας πλουτοκρατίας, τα οποία δημοσιογραφικές πληροφορίες παρουσιάζουν ότι επιδιώκουν να αποκτήσουν μια τηλεοπτική συχνότητα. (Γιάννα Αγγελοπούλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Σωκράτης Κόκκαλης, Δημήτρης Μελισσανίδης).

Τα «κονέ» του αυτά ο Ν. Παππάς τα απέκτησε με την παρέμβαση του  Λάμπη Ταγματάρχη, ενός ατόμου που έχει στενούς δεσμούς με την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, ειδικά αυτής που εμπλέκεται στα ΜΜΕ, και γ’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο υπουργός Επικρατείας διόρισε σαν διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ  τον Λ. Ταγματάρχη.

Οι παρασκηνιακές διεργασίες που υπάρχουν αυτές της μέρες σχετικά με το μοίρασμα των τηλεοπτικών αδειών είναι στο απόγειο τους.
Ελάχιστα σχετικά γεγονότα βγαίνουν στην  δημοσιότητα και αυτά μόνο αν είναι απόρροια των ενδοκαπιταλιστικών συγκρούσεων στο πώς θα διαμορφωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο.  Ένα από αυτά ήταν και η συνάντηση που είχε η Ολγα Τρέμη –«ειδικότητά» της τα «παρασκηνιακά νταλαβέρια»- με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη.

Θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger