Home » , » Καθημερινό εγκληματικό σκηνικό στο Αιγαίο με δεκάδες πρόσφυγες δολοφονημένους (Βίντεο)

Καθημερινό εγκληματικό σκηνικό στο Αιγαίο με δεκάδες πρόσφυγες δολοφονημένους (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 | 10:30 μ.μ.

Δυσκολεύεσαι πραγματικά να βρεις  λέξεις για να περιγράψεις το καθημερινό εγκληματικό σκηνικό που διαδραματίζεται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου όπου δεκάδες βρέφη, παιδιά και κάθε ηλικίας πρόσφυγες αφήνουν την τελευταία τους πνοή δολοφονημένοι από τις σφαίρες του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι τόσο συγκλονιστικό όσο βαρύτατες είναι οι ευθύνες όσων εξακολουθούν να κρατούν σε λειτουργία τον «φράχτη του Εβρου» αναγκάζοντας μετανάστες και πρόσφυγες, θύματα δουλεμπόρων, να ρισκάρουν την ζωή τους στην αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη «η μεγαλύτερη τραγωδία», όπως σημειώνει η ιστοσελίδα emprosnet η οποία αναφέρει:

Αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη τραγωδία στη θάλασσα από την στιγμή που ξεκίνησε το μαζικό ταξίδι της δυστυχίας προς τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται οι δυνάμεις του λιμενικού σώματος και ή Λέσβος. Δουλεμπορικό με πάνω από 180 επιβαίνοντες βυθίστηκε σήμερα στα ανοιχτά του Μολύβου λόγω των θυελλωδών ανέμων. Από τη στιγμή του ατυχήματος δυνάμεις του λιμενικού αλλά και της FRONTEX επιχειρούν καταφέρνοντας να διασώσουν περί τους 125 ναυαγούς, αλλά και να εντοπίσουν δυστυχώς τις σορούς δύο παιδιών και ενός άντρα. Ωστόσο όσο περνούν οι ώρες και δεν εντοπίζονται ίχνη των τουλάχιστον 75 αγνοουμένων οι φόβοι για τη μεγαλύτερη τραγωδία της προσφυγιάς.

Τα συναισθήματα οργής για την ανενόχλητη δράση των υπανθρώπων των απέναντι παραλίων που εξακολουθούν να στέλνουν στον θάνατο παιδιά και κατατρεγμένες οικογένειες, είναι πιο έντονα από ποτέ. Πόσους νεκρούς όμως πρέπει να καταπιεί ακόμα ή θάλασσα για να συγκινηθεί ή Ευρώπη. Ως πότε!


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger