Home » , » Μέρκελ υμνεί Σόιμπλε για «λιώσιμο» Τσίπρα

Μέρκελ υμνεί Σόιμπλε για «λιώσιμο» Τσίπρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 | 11:51 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Χειροκροτούσαν όρθιοι επί αρκετά λεπτά οι χίλιοι σύνεδροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) την καγκελάριο Άνγκελα- Μέρκελ, όταν αυτή αποθέωσε τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τον χειρισμό του Αλέξη Τσίπρα:

«Τελικά καθοριστικός ήταν ο υπουργός μας των Οικονομικών, ο οποίος πίεζε συνεχώς προκειμένου να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα μόνο με βάση το κριτήριο που για μας ήταν και παραμένει σημαντικό: καμιά χειρονομία χωρίς ανταπόδοση!» διακήρυξε η Γερμανίδα καγκελάριος και πνίγηκε στο χειροκρότημα. «Καμιά χειρονομία» υποτιθέμενης βοήθειας προς την Ελλάδα «χωρίς ανταπόδοση» υποταγής των Ελλήνων στις εντολές του Δ' Ράιχ. Η Μέρκελ, δηλαδή, αναφανδόν στο. πλευρό του Σόιμπλε για τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς που άσκησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μέχρι να τον «σπάσει».

Άναυδοι απέμειναν οι υπουργοί και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ανέπτυσσαν την κατά φαντασία, μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα θεωρία, την οποία, μάλιστα, είχαν αρχίσει να πιστεύουν και οι ίδιοι, ότι, δηλαδή, η Μέρκελ δήθεν διαφωνούσε με τον Σόιμπλε στη στάση που ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger