Home » » Δίκη ΧΑ: Συνήγορος υπεράσπισης χαστούκισε δημοσιογράφο και μια παρευρισκομένη!-Αποχώρησε η πολιτική αγωγή

Δίκη ΧΑ: Συνήγορος υπεράσπισης χαστούκισε δημοσιογράφο και μια παρευρισκομένη!-Αποχώρησε η πολιτική αγωγή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 | 4:36 μ.μ.

Πηγή: "Το Ποντίκι"

Σοβαρή καταγγελία για βία και ύβρεις από την πλευρά συνηγόρου κατηγορούμενου της δίκης της Χρυσής Αυγής, σε βάρος δύο ατόμων που παρακολουθούν τη διαδικασία, κάνει η πολιτική αγωγή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της πολιτικής αγωγής, ο συνήγορος υπεράσπισης Στάθης Καρυδομάτης απώθησε βίαια και χαστούκισε έναν 28χρονο αλλοδαπό δημοσιογράφο καθώς και μια νεαρή γυναίκα που παρακολουθούν τη διαδικασία.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέστησαν και στους δύο να προχωρήσουν στην υποβολή μηνύσεων ώστε να κινηθεί σε βάρος του συνηγόρου η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον 28χρονο δημοσιογράφο, Alp Kayserilioglou, ο ίδιος καθώς και η νεαρή κοπέλα στο διάλειμμα της διαδικασίας, προσπαθώντας να περάσουν από τον χώρο που κάθονται οι συνήγοροι υπεράσπισης για να βγουν έξω, δεχθηκαν λεκτική επίθεση από τον κ. Καρυδομάτη, ο οποίος σύμφωνα με τους δύο καταγγέλλοντες απώθησε πιάνοντας από το πιγούνι τον 28χρονο και χαστούκισε την κοπέλα.

Η πολιτική αγωγή αποχώρησε από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρόμενη στην άρνηση της προέδρου να αναγνωστεί καταγγελία για περιστατικό που έλαβε χώρα στο διάλειμμα της δίκης.

Με την επανάληψη της διαδικασίας, μετά τη μεσημεριανή διακοπή, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να προβεί σε καταγγελία για το περιστατικό σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και νεαρής γυναίκας, που υποστηρίζουν ότι χειροδίκησε σε βάρος τους ένας συνήγορος υπεράσπισης.

Η πρόεδρος είπε στον κ. Καμπαγιάννη πως η καταγγελία του δεν θα καταχωρηθεί εάν αφορά γεγονός που έλαβε χώρα κατά τη διακοπή της διαδικασίας. Όταν εκείνος της είπε πως πράγματι η καταγγελία του αφορά περιστατικό εκτός χρόνου συνεδρίασης, η πρόεδρος τού υπέδειξε να κάνει την καταγγελία προφορικά και σύντομα και γυρνώντας προς τον γραμματέα είπε: «Ο κ. γραμματέας δεν θα κρατάει πρακτικά, αν δεν το πω εγώ».

Ο κ. Καμπαγιάννης είπε στο δικαστήριο ότι συνέβη «θλιβερό και βίαιο περιστατικό ξυλοδαρμού και προπηλακισμού σε βάρος Γερμανού πολίτη που καλύπτει δημοσιογραφικά τη δίκη και Ελληνίδας πολίτη που βρίσκεται εδώ για να παρακολουθεί τη δίκη. Ο γνωστός κ. Καρυδομάτης σφαλιάρισε δύο πολίτες, επισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμού της εγκληματικής οργάνωσης».

Η πρόεδρος, πατώντας έντονα το ηλεκτρονικό κουδούνι, τού επανέλαβε ότι η δήλωσή του δεν πρόκειται να καταγραφεί στα πρακτικά. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τη διαδικασία, ενώ η πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: «θα συνιστούσα να μην αποχωρήσετε, έχετε τον λόγο τώρα να ρωτήσετε τη μάρτυρα, θα παρακαλούσα να μην χρονοτριβήσετε, θα έρθουν αποφυλακίσεις και σεις θα πείτε πως το δικαστήριο καθυστέρησε».

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανδρέας Τζέλης είπε στην πρόεδρο πως από την πρώτη ημέρα έναρξης της δίκης υπήρξαν βίαια περιστατικά σε βάρος μαρτύρων και σε έντονο τόνο, συνέχισε: «Δεν μπορεί η πολιτική αγωγή να μην καταγγέλλει περιστατικά βίας, επειδή θα βγει τον Φλεβάρη ο Ρουπακιάς». Η πρόεδρος συνέχισε τις συστάσεις, χτυπώντας το κουδούνι, ωστόσο η πολιτική αγωγή αποχώρησε σύσσωμη από την αίθουσα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger