Home » , » Ανατρεπτικά (2)

Ανατρεπτικά (2)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 | 11:56 μ.μ.

Γράφει ο Παναγιώτης Γαβάνας

► Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

► Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.

► Και τι είπαν οι δυο «μεγάλοι άνδρες»;

► Ο Μητσοτάκης ο τζούνιορ αναγνωρίζει λέει την «αποστροφή του στο λαϊκισμό». Τι λες βρε παιδί μου!

► Κι ο άνθρωπος με το σακίδιο κατευχαριστημένος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα».

► Τι εννοούν οι αστοί όταν τσιλιμπουρδίζουν περί σύμπλευσης για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις; 1) Συμφωνία στα βασικά, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην εφαρμογή των μνημονίων. Γι΄ αυτό και τα ψήφισαν μαζί. 2) «Μεταρρύθμιση» για τους αστούς σημαίνει ξεζούμισμα των εργαζομένων και παραπέρα ξεπούλημα της χώρας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που αφορούν στην ανεργία, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Δεκέμβριο ήταν 858.802. Ο συνολικός αριθμός τους αυξήθηκε κατά 1,72%.

Από αυτούς το 52,71% είναι γραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, με λίγα λόγια είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Οι επιδοτούμενοι όμως άνεργοι είναι 186.736. Που σημαίνει ότι επιδοτούνται μόνο το 21,74%. Η κυβέρνηση των Συριζανέλ τους λέει κόψτε το κεφάλι σας να ζήσετε. Για τους δε υπόλοιπους τα 360 ευρώ του επιδόματος, δεν φτάνουν ούτε για πιπέρι.

Στην πραγματικότητα όμως είναι γνωστό, ότι η ανεργία ανέρχεται γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι που δεν είναι δηλωμένοι στον ΟΑΕΔ για μια σειρά λόγους.

Σημειώνουμε ακόμη ότι σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έρχεται δεύτερη σε ανεργία παγκοσμίως, με πρώτη τη Νότια Αφρική. Ναι παγκοσμίως, σωστά διαβάσατε.

Ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπινες ψυχές έχουν πετάξει στον Καιάδα με την πολιτική τους τούτοι οι «μακάκοι». Την ίδια στιγμή ο «αρχιμακάκος» βγάζει λογίδρια μπροστά στους δισεκατομμυριούχους στο Νταβός, μήπως και μας λυπηθούν, ώστε να κάνουν, λέει, «επενδύσεις».

► Σύμφωνα με τη νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά στην οικονομική ανάπτυξη και άλλους βασικούς κοινωνικούς δείκτες, είναι τεράστιες. Αυτό όμως το ξέρουν και οι πέτρες. Πάμε παρακάτω.

► Και τι προτείνει, μεταξύ άλλων, για να μειωθούν, η αρμόδια επίτροπος για την Απασχόληση Μαριάν Τίσεν; Θα πρέπει λέει, «να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία». Τόσο απλά.

► Τι σημαίνει αυτό; Ότι καθένας θα «μπορεί» να ανοίξει και μια επιχείρηση. Με τι χρήματα; Αυτό το ξέρει μόνο η Τίσεν.

► Και ποιος θα εργάζεται στις βιομηχανίες, στη γεωργία κτλ; Ρωτήστε την Τίσεν, δηλαδή την ΕΕ. Αυτοί έχουν απάντηση για όλα.

► Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που τούτη εδώ η κυβέρνηση –και όχι μόνο- προσπαθεί να θεσμοθετήσει ειδικό μάθημα στα σχολεία περί επιχειρηματικότητας. Διότι οι μαθητές, θα πρέπει από μικρή ακόμη ηλικία να εμπεδώσουν τα «πλεονεκτήματα» του καπιταλισμού. Η εκμετάλλευση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, κάτι το φυσιολογικό.

► Σε ό,τι τώρα αφορά τον όρο «επιχειρηματικότητα», αν ανοίξει κανείς αστικά βιβλία οικονομίας, θα βρει δεκάδες ορισμούς. Ο καθένας γράφει και το δικό του. Σε ένα όμως συμφωνούν όλοι: στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Άλλοι πάλι τσαρλατάνοι. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's σε έκθεσή του για τις χώρες της Ευρωζώνης αναφέρει: «Θα μπορούσαμε να αναβαθμίσουμε το αξιόχρεο της Ελλάδας στην κατηγορία "Β", εάν θεωρούσαμε ότι η πιθανότητα αθέτησης πληρωμών της είναι μικρότερη από μία στις δύο, που με τη σειρά του θα εξαρτάτο από μία βελτίωση στα βασικά οικονομικά μεγέθη της χώρας»

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά: Κοιτάξτε σαν Ελλάδα να ξεπληρώσετε τα δάνεια που πήρατε, με λίγα λόγια, συνεχίστε να εφαρμόζετε το μνημόνιο, ξεζουμίστε τους εργαζόμενους, και εμείς θα σκεφτούμε αν θα σας αναβαθμίσουμε.

Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι; Πρόκειται για διεθνή κεφαλαιοκρατικά κοράκια, τα οποία βγάζουν αξιολογήσεις ανάλογα με το τι θα τους πληρώσεις. Για ιμπεριαλιστικά κράτη που χρωστούν τα μαλιοκέφαλά τους, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία για παράδειγμα, τα κοράκια αυτά τις αξιολογούν πάντα με Α (δηλ. άριστα, να το πούμε έτσι). Ο ιμπεριαλιστής πληρώνει το κοράκι του και του γεννά χρυσά αυγά.

Αλλά δεν είναι μόνο θέμα πληρωμής. Αν το κοράκι πάρει εντολή απ΄ το ιμπεριαλιστικό αφεντικό του (αυτά γίνονται πάντα στο παρασκήνιο), τότε μια χώρα μπορεί να παραμένει υποβαθμισμένη, ώστε να μην μπορεί να βγει στις χρηματαγορές, διότι τα επιτόκια θα είναι υψηλά, για να αναγκάζεται να παίρνει δάνεια απ΄ τον ιμπεριαλιστή (που εμφανίζεται με διάφορες μορφές, πχ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ, ιδιώτες δισεκατομμυριούχοι κτλ). Έτσι η εξάρτηση, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτικο-στρατιωτική, βαθαίνει ακόμη περισσότερο.

Έτσι δουλεύει το σύστημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger