Home » , , » Ριφιφί στις συντάξεις

Ριφιφί στις συντάξεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 | 7:52 μ.μ.

Όπως στην εκπαίδευση έτσι και στο έγκλημα έχουμε βαθμούς, στάδια ανάπτυξης, κατηγορίες ή επίπεδα. Στην προκειμένη περίπτωση οι κυβερνώντες βρίσκονται μεταξύ δεύτερου και τρίτου επιπέδου. Από απλοί απατεώνες, που με πλήρη συνείδηση και χωρίς αυταπάτες άρπαζαν τη ψήφο των λαϊκών στρωμάτων με το φιλολαϊκό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης γνωρίζοντας ότι μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν πρόκειται να υπάρξει τίποτα άλλο από λιτότητα, αίμα και δάκρυα. Γιατί δεν μπορεί να είσαι με ΕΕ-Ευρώ, ότι και να γίνει, και να πιστεύεις ότι οι ηγετικοί τους κύκλοι που έχουν αναγάγει τη λιτότητα σε στρατηγική νίκης έναντι των άλλων καπιταλιστικών κέντρων θα αλλάξουν αυτή την στρατηγική επειδή είσαι ωραίος και έχεις λαϊκή εντολή!

Αυτοί τις λαϊκές εντολές τις βάζουν εκεί ... άντε να μη κολαστούμε χρονιάρες μέρες. Εξελίχθηκαν λοιπόν σε απατεώνες ολκής που κάνουν τα δημοψηφίσματα σε ώρες πατσαβούρες και αρπάζουν τη λαϊκή ψήφο εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία και τις αυταπάτες των εργαζομένων να προκρίνουν κάτι άλλο από την προφανή κυβερνητική λύση. Ας όψονται και εκείνες οι δυνάμεις της Αριστεράς με το δόγμα "την άλλη φορά αριστερά". Τώρα έχουν περάσει στο δεύτερο επίπεδο εγκλήματος: Τη ληστεία. Όχι πλέον ως κοινοί μπουκαδόροι που παίρνουν ψιλολόγια, όπως κάτι αποθεματικά για να πληρώσουν το ΔΝΤ ή με τις 100 δόσεις να αρπάξουν ότι μπορούν. Αρπάζουν δις για τους τραπεζίτες και τους δανειστές και οργανώνουν διαχρονικό ριφιφί στην ασφάλιση και τη σύνταξη όλων μας.

Κατά συρροή και καθ' έξιν.  Μαζί με τη βαριά φορολογία και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα, οι περικοπές στην υγεία (οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία έχουν κατακρεουργηθεί, από 23 δισ. ευρώ το 2009, σε 8,4 δισ. ευρώ το 2015, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 4,3% του ΑΕΠ.) οδηγούν μαζικά τους ασφαλισμένους σε λειψή περίθαλψη, αγωγή κοκ. Αυτή η πολιτική αφήνει νεκρούς στο διάβα της. Μπορεί να είναι ακόμη "ανώνυμοι" αλλά είναι πολλοί και θα γίνονται περισσότεροι.

Περνάνε οι κυβερνώντες στο τρίτο στάδιο του εγκλήματος: Στον φόνο. Και μάλιστα κατά συρροή και εδώ και με αυξητικές τάσεις. Σκοτώνουν με την πολιτική τους τους πιο αδύναμους από εμάς. Και μάλιστα χωρίς προοπτική. Ο ελληνικός καπιταλισμός θα βολοδέρνει επί μακρόν στην κρίση του σκοτώνοντας τους εργαζόμενους. Μέχρι αυτοί να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Το 2016 να έχουμε μια άλλη πορεία. Εμείς γι αυτό παλεύουμε...


 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger