Home » , » Οι…πατροκτόνοι του ΚΚΕ

Οι…πατροκτόνοι του ΚΚΕ

Από giorgis , Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 | 4:33 μ.μ.


Του  Γ. Γ. 

Χτες η τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» μας θύμισε μέσα από ένα βιντεάκι κάποια πρόσωπα (Τρέμη, Κύρτσος Δαμανάκη κ.α) τα οποία τα οποία πέρασαν ένα διάστημα από την ΚΝΕ –ορισμένα και από το ΚΚΕ- αλλά «ρευστοποίησαν έγκαιρα τις αγωνιστικές τους μετοχές και πιάσαν την καλή».

Σήμερα ο Αρης Σκιαδόπουλος (αν και δεν γνωρίζω προσωπικά, αυτόν τον δημοσιογράφο, τον θυμάμαι από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 που έκανε ραδιοφωνική εκπομπή στον ρ/σ του Τριανταφυλλόπουλου –τότε που κι αυτός παρίστανε τον αντιεξουσιαστή- «Ωχ fm» και με είχε εντυπωσιάσει ο καίριος καυστικός λόγος του) έχει ένα σχετικό εύστοχο κείμενο στον «Ημεροδρόμο».
Αναφέρεται σ’ αυτούς –χωρίς να τους ονομάζει όμως- που χρησιμοποίησαν το ΚΚΕ «σαν εφαλτήριο ανάδειξης» και οι οποίοι όταν βρέθηκαν εκτός του Κόμματος, «τότε…"αξιοποίησαν" με κάθε τρόπο, όποια πολιτική κουλτούρα είχαν αποκτήσει εκεί, στον Περισσό, μαζί με το απαιτούμενο κύρος, για να διακριθούν πλέον στους πιο αδίστακτους καριερίστες. Και ως σωστοί γενίτσαροι, υπηρέτησαν με απόλυτη συνέπεια τ αφεντικά τους, αφού πρώτα προσαρμόστηκαν, με μεγάλη προθυμία, στους κανόνες του συστήματος».

Γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα ο Αρης Σκιαδόπουλος κάνοντας αναφορά σ’ αυτά τα άτομα τονίζει: «ως εντολοδόχοι των αφεντικών, η συμπεριφορά τους ξεπερνούσε σε ιταμότητα ακόμα και τα ίδια τα αφεντικά. Κατάντησαν οι απόλυτες ξεφτίλες, υποπροϊόντα πολιτικών απορριμματοφόρων. Με λεφτά όμως…». Κι έχει απόλυτο δίκιο ο Αρης, σ’ αυτή του την διαπίστωση. Εχω προσωπική εμπειρία.

Παραθέτουμε όλο το ενδιαφέρον κείμενο του Α.Σ :

Οι…πατροκτόνοι του ΚΚΕ

«Ο Θεός να με φυλάει από τους φίλους μου.

Τους εχθρούς  μου τους ξέρω»

Είναι γνωστοί εκείνοι που ανοιχτά και τίμια καταθέσανε την άποψη τους κι αποστασιοποιήθηκαν, δίχως ποτέ τους να καταγγείλουν το Κόμμα. Άνθρωποι, ας πούμε, σαν τον Κάππο. Που αρνήθηκε δόξες και τιμές και παραιτήθηκε, δίχως καμία ιδιοτέλεια. Πάντα όμως, μέχρι το τέλος, ο Κάππος τιμούσε το Κόμμα. Ασκώντας την κριτική του, με θάρρος, αλλά και σεβασμό.

Κι είναι κι εκείνοι. Που χρησιμοποίησαν το Κόμμα σαν εφαλτήριο ανάδειξης, ώσπου κάποια στιγμή θεώρησαν ο,τι το μπόι τους ξεπερνά ακόμα και το ίδιο τους το Κόμμα. Έκαναν μια, έτσι, λοξοκοιτάζοντας από την εξώθυρα του Περισσού και η λαγνεία των σειρήνων τους τρέλανε. Τα πλουμίδια και τα στολίδια μιας έξαλλης και πολλά υποσχόμενης τάξης. Εκεί πέφτανε οι προβολείς της κατανάλωσης, εκεί το χρήμα έρεε, εκεί κάποιες πόρτες τους περίμεναν ορθάνοιχτες, αρκεί να ρίχνανε την «καταγγελία» τους, και να την «κάνουν» κανονικά. Η άλλη κατηγορία ήταν και είναι εκείνοι που χρησιμοποίησαν, ή χρησιμοποιούν το Κόμμα για να κάνουν τις δουλειές τους.

Σ αυτές τις κατηγορίες, ευδοκιμούν όλα τα φρούτα. Γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εργολάβοι και λοιποί…κοινωνικοί και άλλοι «λειτουργοί». Πολλοί απ αυτούς, πριν φύγουν από το Κόμμα, συνήθιζαν να κατηγορούν ως καριερίστες όσους ξεχώριζαν μέσα στο δεδομένο ταξικό περιβάλλον. Όταν όμως βρέθηκαν εκτός του Κόμματος, τότε…«αξιοποίησαν» με κάθε τρόπο, όποια πολιτική κουλτούρα είχαν αποκτήσει εκεί, στον Περισσό, μαζί με το απαιτούμενο κύρος, για να διακριθούν πλέον στους πιο αδίστακτους καριερίστες. Και ως σωστοί γενίτσαροι, υπηρέτησαν με απόλυτη συνέπεια τ αφεντικά τους, αφού πρώτα προσαρμόστηκαν, με μεγάλη προθυμία, στους κανόνες του συστήματος.

Συνήθως, μάλιστα, ως εντολοδόχοι των αφεντικών, η συμπεριφορά τους ξεπερνούσε σε ιταμότητα ακόμα και τα ίδια τα αφεντικά. Κατάντησαν οι απόλυτες ξεφτίλες, υποπροϊόντα πολιτικών απορριμματοφόρων. Με λεφτά όμως…

Γιατί το σύστημα έξω έχει τον τρόπο του να πληρώνει καλά όσους πέρασαν από το λαϊκό Πανεπιστήμιο του Περισσού (με τις όποιες αδυναμίες του, να το ομολογήσουμε). Κάποιοι, μάλιστα, απ αυτούς είχαν φιλοδοξίες…Γραμματέα, ενώ στο τέλος αποδείχτηκαν εξαιρετικοί λακέδες. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Εκείνοι όμως που ξεπέρασαν τα όρια, είναι όσοι ξεχώρισαν στον επιχειρηματικό τομέα. Εκεί πια κάποιοι δώσανε τα… ρέστα τους. Τύφλα νάχει ο αλήστου μνήμης Μποδοσάκης. Μάλιστα, ορισμένοι απ αυτούς, είχαν ετοιμάσει…«χώρους υποδοχής» για όσους γενίτσαρους θα ακολουθούσαν. Υπήρχαν γραφεία έτοιμα που τους περίμεναν, ακόμα και υποψηφιότητες σοβαρές. Οι θέσεις ήταν εξασφαλισμένες. Είχαν καθαρίσει για αυτούς, οι πρώην κομμουνιστές, νυν εργολαβικό κατεστημένο. Ορισμένοι απ αυτούς τους εργολάβους, αφού ωφελήθηκαν τα μάλα από το Κόμμα, μπήκαν στό σύστημα, πατώντας τα πόδια σε δυο βάρκες. Συνήθιζαν μάλιστα να λένε στό περιβάλλον τους: «Εγώ, βοηθάω προεκλογικά το Κόμμα»…

Θυμάμαι κάποτε, στον Περισσό. Ήταν σ ένα τραπέζι. Καθόμουν με τον αείμνηστο Βασίλη Ραφαηλίδη, απέναντί μας ήταν η Αλέκα. Της είπα ότι κάποιος συγκεκριμένος εργολάβος μου είχε πει ότι είχε καταθέσει ένα σπουδαίο ποσόν υπέρ του Κόμματος. Η Αλέκα έσκασε στα γέλια. Ήταν τόσο αυθόρμητα, ώστε μου ήταν αδύνατον να πιστέψω ότι υποκρίνεται. Άλλωστε, από τη συμπεριφορά κάποιων απ αυτούς, τους εργολάβους, στη συνέχεια, κατάλαβα πόσο εύκολο είχαν το ψέμα. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι οι κύριοι αυτοί χρησιμοποίησαν το Κόμμα για να εξελιχθούν. Και τα κατάφεραν να φτάσουν σε επικίνδυνα επίπεδα διαπλοκής. Τώρα μάλιστα ΠΑΙΖΟΥΝ ρόλο. Επιδιώκουν να γίνουν τα «νέα τζάκια», απ ο,τι μαθαίνω, του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι πως και αυτοί έχουν τον ΤΡΟΠΟ τους και ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει νέους…φιλόδοξους. Μόνο που έχουν γνώση οι φύλακες! (Άσε που κάποιοι έχουν φροντίσει να τηρήσουν φακέλλους απ όσο ξέρω). Άντε..καλές δουλειές.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

8 Μαρτίου 2016 στις 9:00 μ.μ.

Να προσθέσω μερικά ονόματα που δεν αναφέρεις και μάλλον οχι τυχαία;
Κοτζιάς, Βαλαβανη, Αλαβάνος, Λαφαζανης, κοψιδης, Φάμελος, Δελαστίκ , κλπ.......δηλαδή αποχωρήσεις με δεξί ή αριστερό πρόσημο , αλλά στο τέλος συμπλευση σε αστική διαχείρηση. Πρακτικά δηλαδή, πορεία εμετική που όμως ξεμπροστιάζει την ουσία του ρόλου τους όταν και ΟΤΕ αυτοί ....διαφωνούσαν απο "θέση αρχής" με το ΚΚΕ!!!!!
Η ουσία λοιπόν ειναι μια. Να διαλυθεί το κόμμα.
Κούνια που τους κούναγε!
Jim

8 Μαρτίου 2016 στις 9:16 μ.μ.

Πολύ εύστοχο κείμενο, η ευκολία με την οποία το ΚΚΕ γίνεται διαχρονικά το εφαλτήριο ανάδειξης διαφόρων καιροσκοπικών στοιχείων (και όχι μόνο αυτών που φεύγουν) χρήζει ενδελεχούς μελέτης.

8 Μαρτίου 2016 στις 10:38 μ.μ.

Σκηνές απείρου κάλους μετά την υποστολή της σημαίας από το κρεμλίνο, οι μεγαλόστομοι σύντροφοι να φτιάχνουνε τις τριόροφες και να ρίχνουνε τους τεμενάδες στον καπιταλισμό γιατί τέλειωσε η ιστορία και τους υπόλοιπους να τους κοιτάνε με περιφρόνηση τύπου "εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις". Αμ δε ρε κουφάλες η ιστορία δεν τέλειωσε και είναι και μεγάλη πουτάνα, στη γωνία σας περιμένει...

8 Μαρτίου 2016 στις 11:40 μ.μ.

Κουτσομπολιστικα αρθρα με την οκα.

Το μεγαλο συλλαλητηριο παλι το πνιξαμε.

Μηπως ειχατε συναντηση με τον Τσιπρα και τη γατα;

ΓΥΝΑΙΚΑ
Τρίτη 08/03/2016 - 20:39 - Ενημέρωση: Τρίτη 08/03/2016 - 23:24
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία από ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Facebook logo Twitter logo Google+ logo Print HTML logo Print Mail logo Print PDF logo

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας για την ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες της γυναίκας, για ζωή χωρίς πολέμους, προσφυγιά και εκμετάλλευση», πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια, και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ και την Αμερικάνικη πρεσβεία από το ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ, τιμώντας την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

http://www.902.gr/eidisi/gynaika/90886/megali-sygkentrosi-sta-propylaia-apo-tis-dynameis-tis-laikis-symmahias#/0

11 Μαρτίου 2016 στις 10:09 μ.μ.

ανδουλακης.μν.σακης κανταρτζης δημαρχος καρδιτσας, σακης παπαδοπουλος βουλευτης .σιμορελης βουλευτης.ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger