Home » , , » Κείμενο της Πόλας Ρούπα για την απόπειρα απόδρασης του Ν. Μαζιώτη

Κείμενο της Πόλας Ρούπα για την απόπειρα απόδρασης του Ν. Μαζιώτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 | 3:40 μ.μ.

Με κείμενο της που ανέβασε στην ιστοσελίδα indymedia η Πόλα Ρούπα κάνει αναφορά στην αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη καθώς και άλλων πολιτικών κρατούμενων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η καταζητούμενη σύντροφος του Ν. Μαζιώτη απαντάει σε όλη την παραπληροφόρηση που ακούστηκε αυτές τις προηγούμενες μέρες και δίνει την δική της εκδοχή για το τι διαδραματίστηκε μέσα στο ελικόπτερο ανάμεσα στην ίδια και στον οπλισμένο χειριστή του, κάτι που έχει αποκρυβεί από τα ΜΜΕ.

Η οργάνωση της απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και άλλων πολιτικών κρατουμένων, ήταν μια πολιτική απόφαση, τονίζει η Πόλα Ρούπα και έγινε «με τρόπο που θα διασφάλιζε το ελάχιστο δυνατό ρίσκο για το ελικόπτερο, τους συντρόφους και φυσικά, τον πιλότο».

Στο ίδιο κείμενο αναλαμβάνει την ευθύνη  για την απαλλοτρίωση της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία τον περασμένο Ιούνη, μια ενέργεια που έγινε στα πλαίσια της επαναστατικής της δραστηριότητας: «Με αυτά τα χρήματα εξασφάλισα εκτός από την επιβίωσή μου στην "παρανομία", την οργάνωση της δράσης μου και την χρηματοδότηση της επιχείρησης για την απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη και άλλων πολιτικών κρατουμένων από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού».

Κάνοντας μια ανάλυση της πολιτικής κατάστασης η Π. Ρούπα συμπεραίνει:
«Το μήνυμα για όλη την κοινωνία είναι "υποταγή ή θάνατος". Αυτήν την προοπτική πολεμούσε και πολεμάει ο Επαναστατικός Αγώνας. Να μην ριζώσει στις καρδιές των φτωχών η ήττα που προωθεί με κάθε μέσο η κρατική πολιτική. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε να μην γίνει πραγματικότητα η συνείδηση του σκλάβου, να μην παραιτηθούμε ποτέ από τον αγώνα για την ανατροπή ενός εγκληματικού, δολοφονικού συστήματος. Και φυσικά, να προσπαθούμε πάντα να ακυρώνουμε στην πράξη τα αποτελέσματα της καταστολής».

Αναφερόμενη στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της οργάνωσης της τονίζει: «Ο Επαναστατικός Αγώνας, παρά τα πλήγματα που είχε δεχθεί, ήταν ζωντανός και ξαναχτύπησε με την επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας, το ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αποτελεί έναν από τους πυλώνες της τότε τρόικας και σημερινού κουαρτέτου, καθώς εκτός από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετέχει και ο ESM, και ευθύνεται για την διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής διάσωσης του συστήματος στην χώρα. Αυτή η εξέλιξη ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση ότι η κατασταλτική επιχείρηση που έκανε το κράτος το 2010, απέτυχε παταγωδώς».

Σχολιάζοντας την πολιτική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί η Π. Ρούπα επισημαίνει: «Αυτό που ζούμε είναι ένας πόλεμος. Είναι ένας ταξικός και κοινωνικός πόλεμος. Και τα θύματα που μέχρι στιγμής μετράμε σε αυτόν τον πόλεμο είναι πολλές χιλιάδες. Είναι οι άστεγοι που στοιβάζονται στα πεζοδρόμια των μεγάλων πόλεων, τα παιδιά που υποσιτίζονται, λιποθυμούν, αρρωσταίνουν και τρελαίνονται, είναι οι απελπισμένοι από την οικονομική αφαίμαξη του κράτους και των τραπεζών, είναι αυτοί που αυτοκτονούν... Σε αυτόν τον πόλεμο όλες οι κυβερνήσεις έχουν ταχθεί στο πλευρό των οικονομικά ισχυρών και όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε αυτές έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα. Απέναντί τους στέκονται μια χούφτα επαναστάτες. Και είναι βασικό τους μέλημα να θέλουν την πολιτική, αλλά και την φυσική τους εξόντωση». 

Στο μακροσκελέστατο κείμενο της η Π. Ρούπα καταλήγει με την διαπίστωση ότι μόνο με την ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση μπορούμε να αναστρέφουμε την σημερινή κατάσταση με στόχο την δημιουργία «μιας κοινωνίας χωρίς πλούσιους και φτωχούς, χωρίς αφέντες και δούλους». 

Και κλείνει το δημοσίευμα της η Π. Ρούπα.

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ

Πόλα Ρούπα - μέλος του Επαναστατικού Αγώνα»

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

9 Μαρτίου 2016 στις 12:15 π.μ.

θα απαλλαγοταν το κρατος απο κουμμουνιστες η αναρχικους εχθρους του αν τους εξασφαλιζε:
μια θεση στη φυλακη η
(αν συμφωνουσαν για) μια θεση στην βουλη
(λειτουργει και το δευτερο σχετικα καλα)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger