Home » , » Πανευρωπαϊκή εξέγερση κατά τεχνοκρατικού φασισμού –με δείγμα αποφυγής την Ελλάδα

Πανευρωπαϊκή εξέγερση κατά τεχνοκρατικού φασισμού –με δείγμα αποφυγής την Ελλάδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 | 6:32 μ.μ.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Μπήκαν στον τρίτο τους μήνα οι δυναμικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας στη Γαλλία, εναντίον της επίθεσης κατά της εργατικής νομοθεσίας, από την σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς –και δεν παρουσιάζουν σημεία αγωνιστικής κάμψης.
«Εδώ δεν είναι Ελλάδα» κραυγάζουν οι δεκάδες χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές, που καθημερινά πλημμυρίζουν πλατείες και λεωφόρους πλείστων πόλεων της Γαλλίας, σε πείσμα της αγριότερης αστυνομικής βίας που είδε ποτέ η δημοκρατική αυτή χώρα, τουλάχιστον από της εποχής των γεγονότων της Αλγερίας -τέλη δεκαετίας του ’50.

Είναι χαρακτηριστικό της συμβολής του Συριζαίου σοσιαλισμού σε καταλυτικές αξιολογικές ανατροπές στην Ευρώπη το ότι το περσινό θαυμαστικό σύνθημα αλληλεγγύης «είμαστε όλοι ΄Ελληνες», αναποδογύρισε σε διακήρυξη αγωνιστικής διαφορετικότητας και καταφρόνησης: «Εδώ δεν είναι Ελλάδα»! Καταφρόνησης προς την αντιδημοκρατική διαστροφή και την αντιλαϊκή βία του σοσιαλισμού Ολάντ/Βάλς-Τσίπρα και διαφορετικότητας ως προς το σθένος αντιμετώπισης της επιδρομής κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών κατακτήσεων..

Η ανάφλεξη της κοινωνικής εξέγερσης στη Γαλλία απλώς διογκώθηκε με την πραξικοπηματική, διά «προεδρικού διατάγματος», εισαγωγή του αντεργατικού νόμου. Είχε αρχίσει με το επιβλητικό «κίνημα επαγρύπνησης» στις πλατείες της χώρας, μιας σπουδάζουσας και εργαζόμενης νεολαίας, αφυπνισμένης στον εφιάλτη της ανεργίας και της κοινωνικής και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Ιουνίου 2016 στις 2:49 μ.μ.

Πουθενά στη Γαλλία δεν υποθηκών τέτοια συνθήματα.
Το παραμυθι επινοήθηκε απο τα ΜΜΕ των εφοπλισταδων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger