Home » , , » «Αλλα μου λέει ο τίτλος σου και άλλα τα γραπτά σου».

«Αλλα μου λέει ο τίτλος σου και άλλα τα γραπτά σου».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 | 12:42 π.μ.

Βλέπεις το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Realnews να γράφει με «ξύλινα γράμματα»: «Αιφνιδιασμός Τσίπρα με απλή αναλογική!» και σχηματίζεις την εντύπωση ότι θα υπάρξει μια προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ που θα υλοποιηθεί.

Έλα όμως που όταν στις εσωτερικές σελίδες διαβάσεις το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βασίλης Σκουρής, προσγειώνεσαι στα πραγματικά δεδομένα που καμιά σχέση δεν έχουν με την αίσθηση που σου δημιουργεί ο τίτλος του δημοσιεύματος.... 

Μας λέει λοιπόν το δημοσίευμα ότι «οριστικές αποφάσεις για το νέο εκλογικό νόμο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν ληφθεί», απλώς κυβερνητικά στελέχη διατυπώνουν κάποιες προτάσεις για αλλαγή του και ότι το σχέδιο θέσεων για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής «για όλα τα αιρετά όργανα του κράτους, το Κοινοβούλιο, τα περιφερειακά και τα δημοτικά συμβούλια».

Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για ένα παραπολιτικό σχόλιο το οποίο το μόνο που μας λέει είναι κάποιες απόψεις που διατυπώνονται από κυβερνητικά στελέχη για τον εκλογικό νόμο. Ο Π. Κουρουμπλής  θέλει το μπόνους των εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα να μειωθεί σε 30 από 50 που είναι σήμερα, ο Φλαμπουράρης «στην κατεύθυνση της παραμονής του μπόνους για το πρώτο κόμμα» ενώ Βούτσης, Φίλης Σκουρλέτης και η «Κίνηση των 53» τάσσονται υπέρ της απλής αναλογικής.

Και καταλήγει το δημοσίευμα: «Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για τον νέο εκλογικό σύστημα, πάντως θα ληφθούν κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος, καθώς ουσιαστικά θα διαμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας του κομματικού συστήματος για αρκετά χρόνια, ενώ θα ακολουθήσουν και συναντήσεις του Α. Τσίπρα με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει, μεταξύ άλλων, και την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό».

Εδώ πια δεν έχεις κάτι να σχολιάσεις παρά μόνο να παραφράσεις το γνωστό άσμα «άλλα μου λέει ο τίτλος σου και άλλα τα γραπτά σου».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger