Home » , » Πας μη ευρωλάγνος ακροδεξιός

Πας μη ευρωλάγνος ακροδεξιός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 | 4:01 π.μ.

18 εκατομμύρια Άγγλοι χαρακτηρίζονται ελαφρά τη καρδία ως ακροδεξιοί. Οι κάτοικοι μιας χώρας της οποίας η πρωτεύουσα έχει μουσουλμάνο δήμαρχο, βαφτίστηκαν μέσα σε μια νύχτα ξενοφοβικοί. Όσοι επικροτούμε την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ, κλείνουμε το μάτι στους εθνικισμούς που αναβιώνουν στην ήπειρο.
Η ευκολία με την οποία τα εξουσιαστικά θρασίμια του Σύριζα υιοθέτησαν όλη την παραπάνω αφήγηση, είναι ενδεικτική του ήθους και του πολιτικού modus operandi που τείνει να γίνει το σήμα κατατεθέν τους.

Αν οι Έλληνες αριστεροί που χαίρονται με το Brexit συντάσσονται με την ακροδεξιά, εσείς με ποιόν συντάσσεσθε "σύντροφοι"; Μήπως με τον εσμό των φιλελέδων, των μενουμευρώπηδων και της διαπλοκής, που – με περισσότερο πάθος από εσάς, είναι αλήθεια, επιδίδεται στην ίδια χυδαία ελεεινολογία ; Γιατί η στρεψοδικία έχει κοντά ποδάρια, και το "ζήτω η απλοποίηση και η στρογγυλοποίηση" εύκολα γυρνάει μπούμερανγκ σε αυτόν που το χρησιμοποιεί προκειμένου να ερμηνεύσει κατά το δοκούν μεγάλα και σύνθετα πολιτικά γεγονότα.

Το να χρεώνεις στην ΕΕ τη λιτότητα, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό που έκαναν την ακροδεξιά να θεριέψει, και την ίδια στιγμή να κατηγορείς όποιον την αμφισβητεί ως ακροδεξιό, είναι το λιγότερο κωλοπαιδισμός. Όπως κάθε αποσπασματική, άρα και ελλιπής, ερμηνεία άλλωστε. Γιατί η ακροδεξιά δεν κάνει άλλο από το να καλύπτει το κενό, που η συστημική και ευρωλάγνα αριστερά αφήνει. Μια αριστερά που έχει πλήρως απολέσει τον αντικαπιταλιστικό της λόγο, ενώ δεν έχει το σθένος να υπερασπιστεί ούτε καν αυτή την αστική δημοκρατία που οι Βρυξέλλες έχουν καταλύσει.
Μια αριστερά που προσδεμένη όπως είναι στο ευρωάρμα, έχει χαράξει πορεία προς το γκρεμό, και το μόνο που κάνει είναι να μέμφεται τους πολίτες που δεν την ακολουθούν σε αυτή τη βουτιά θανάτου.

Όχι κύριοι δεν είμαστε ακροδεξιοί επειδή διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτή την αριστερά. Ούτε και εθνικιστές επειδή αποστρεφόμαστε τον υπερεθνικό οργανισμό που συντονίζει την προσπάθεια φτωχοποίησης των ευρωπαϊκών λαών.

Και τώρα που το ξήλωμα του πουλόβερ ξεκίνησε, να είστε βέβαιοι πως θα είμαστε εδώ για να τραβούμε με λύσσα τις κλωστές που εσείς δολοπλέκετε.

Μέχρι να αποκαλυφθεί σε όλο της το εύρος, η πολιτική, η ιδεολογική και η ηθική σας γύμνια.

Π.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger