Home » , » Ο ρόλος του φασισμού είναι του σωματοφύλακα του καπιταλισμού

Ο ρόλος του φασισμού είναι του σωματοφύλακα του καπιταλισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 | 10:55 π.μ.


Γράφει ο  mitsos175

1) Στην Αγγλία οι εθνικιστές ακροδεξιοί ήταν υπέρ της εξόδου ενώ οι Σκωτσέζοι εθνικιστές υπέρ της παραμονής. Όμως η Μ. Βρετανία είναι ένα κράτος. Η δολοφονία της βουλευτού σαφώς και επηρέασε το αποτέλεσμα, όχι όμως σε σημείο τέτοιο ώστε να το ανατρέψει. Ο δράστης ήταν φυσικά ναζί. Παρά το ότι ήταν με τους νικητές, δεξιοί και ακροδεξιοί παραιτήθηκαν. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα έχασαν, αφού δεν ήταν ποτέ με το Brexit!

2) Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιεύτηκε χτες, Σάββατο, στην αυστριακή εφημερίδα "Ντι Πρέσε", ο ακροδεξιός Νόρμπερτ Χόφερ τάσσεται τώρα υπέρ της συμμετοχής της Αυστρίας στην ΕΕ, δεν θέλει μία έξοδο της Αυστρίας από την ΕΕ, "γιατί αυτό θα ήταν λάθος", επιθυμεί "μία ισχυρή Αυστρία μέσα σε μία ισχυρή ΕΕ", καθώς αυτός είναι, κατά την άποψή του, "ο ιδανικός και σωστός δρόμος"! Ο Νόρμπερτ Χόφερ, είναι ο υπαρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υποψήφιός του στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, ενώ είχε συγκεντρώσει στον πρόσφατο δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 22 Μαΐου ποσοστό 49,7%.

Ο ρόλος του φασισμού είναι του σωματοφύλακα του καπιταλισμού. Εκείνο που είναι αξιοπρόσεκτο είναι η τακτική καπελώματος λαϊκών αγώνων. Όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι αγώνες αυτοί να είναι νικηφόροι, οι ναζί μπαίνουν μπροστά για να τους οικειοποιηθούν. Έτσι έκαναν με το ΟΧΙ, το Brexit, το ίδιο θα κάνουν ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ κρίνουν πως τους συμφέρει. Αν δουν, ότι οι αγώνες αυτοί απέχουν πολύ ακόμα από το να καταφέρουν κάτι, δεν διστάζουν να αλλάξουν γνώμη, να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να συνταχθούν φανερά πλέον με το σύστημα.

Μ' αυτό το κόλπο αμαυρώνουν την επιτυχία. Οι Άγγλοι, κι όχι μόνο αυτοί, θα ψήφιζαν να φύγουν από την ΕΕ, ανεξάρτητα με το τι θα έλεγε η ακροδεξιά. Μάλιστα, αν οι φασίστες δεν έπαιζαν αυτό το βρώμικο παιχνίδι και δεν έκαναν προβοκάτσιες, γιατί αυτό κάνουν παντού, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν εντυπωσιακότερο. Παρά τις ακροδεξιές ρητορείες, βλέπω ότι στην Πράξη οι ναζί στηρίζουν το σύστημα, την ΕΕ και τα πλούσια αφεντικά τους. Ότι αλλάζουν εντελώς γνώμη αμέσως και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές.

Ο Αυστριακός έβγαλε τη μάσκα και φάνηκε ότι είναι υπέρ της ΕΕ. Γιατί "καλά" τα πλαστά γκάλοπ που θέλουν ΕΕ, αλλά τι θα γίνει, αν ψηφίσει πραγματικά ο κόσμος κάτι που ενοχλεί αυτούς που κυβερνάνε; Έτσι οι ναζί βγάζουν την προβιά του προβάτου και εμφανίζεται η φάτσα του μαντρόσκυλου. Τα ίδια συμβαίνουν παντού, τα ίδια γίνονταν και στο παρελθόν.

Ο Χίτλερ λχ, πριν πάρει την εξουσία παρουσιάζονταν ως ... σοσιαλιστής!!! " Ο μαρξισμός δεν είναι σοσιαλισμός ... Εγώ θα δώσω τον σοσιαλισμό πίσω στους σοσιαλιστές! Ο σοσιαλισμός είναι ένας παλαιός, άριος και γερμανικός θεσμός! Θα μπορούσαμε να έχουμε βαπτίσει το κόμμα μας "Φιλελεύθερο Κόμμα", αποφασίσαμε όμως να ονομαστούμε "Εθνικοσοσιαλιστές". Δεν είμαστε διεθνιστές, ο δικός μας σοσιαλισμός είναι εθνικός!". "Φιλελεύθερο Κόμμα"... ακούς Κούλη;

Οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες πάλι είχαν συστήσει ειδικό ταμείου υποστήριξης των Ναζί ήδη από τις εκλογές του 1933 αρχικού ύψους 3.000.000 μάρκων. Επένδυσαν κερδοφόρα, αφού "Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό των βιομηχάνων!". "Τα καθαρά κέρδη πχ μόνο του ομίλου Κρουπ εκτοξεύτηκαν από ένα παθητικό την ίδια χρονιά που ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, σε 57.216.392 μάρκα μόλις δύο χρόνια μετά και 111.555.216 μάρκα το 1941. Η αξία το διπλασιάστηκε την περίοδο 1933 – 1942, ενώ μόνο το 1942 – 1943 αυξήθηκε κατά 80%!" 80% ήταν και το ποσοστό θνησιμότητας των σκλάβων στα εργοστάσια Κρουπ επί εθνικοσοσιαλιστή Χίτλερ... .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Ιουλίου 2016 στις 2:50 μ.μ.

Εχει κι άλλους "σωματοφύλακες" ο Καπιταλισμός.
Τους ιδεολογικούς πεμπτοφαλαγγίτες, που είναι και οι πιο αποτελεσματικοί....

10 Ιουλίου 2016 στις 9:18 μ.μ.

@Σεχτάρ ο Τρομερός
Ακριβώς όπως τα λες. Εάν δεν τσακιστεί-συντριβεί, εκτός από το φασισμό, και το πρωτοξαδελφάκι του ο οπορτουνισμός σε όλες τις εκδοχές του,
αριστερές-δεξιές, κοινοβουλευτικές-εξωκοινοβουλευτικές, και εάν δεν τους πάρουν οι ίδιοι οι εργάτες στο κυνήγι μέσα στα σωματεία και στο κίνημα συνολικά καμία μάχη δεν μπορεί να είναι νικηφόρα, εφόσον αυτά τα τσιράκια θα εξακολουθήσουν την διαβρωτική και διασπαστική δουλειά τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger