Home » , » Aδίστακτοι εξουσιολάγνοι

Aδίστακτοι εξουσιολάγνοι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 | 2:38 π.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Ωστε έτσι, λοιπόν, «στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Το είπε ο πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης Ν. Βούτσης, που συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε μιλήσει με τη ΧΑ. Από εκεί και πέρα η Βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά». Επειδή κατάλαβε ότι αυτό ακούστηκε σαν κάλεσμα προς τους νεοναζί να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, έσπευσε να... διευκρινίσει: «Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή». Και ακολούθησε η... πρόσκληση: «Αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

Αυτό σημαίνει ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ευχαρίστως θα δέχονταν τις νεοναζιστικές ψήφους υπέρ του εκλογικού νόμου, πετώντας στα σκουπίδια αυτά που έλεγαν περί «δημοκρατικού τόξου» κτλ. Και εξηγεί το χάϊδεμα των νεοναζί από τον ίδιο τον Βούτση, που μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ούτε ένα διοικητικό μέτρο σε βάρος τους, μολονότι έχει αυτή τη δυνατότητα μετά τις συνεχείς προκλήσεις τους στη Βουλή. Οταν περιμένεις με αγωνία να δεις αν οι νεοναζί θα στηρίξουν τον εκλογικό σου νόμου, κάνεις ότι δε βλέπεις τις συνεχείς προκλήσεις τους.

Δεν είχε πάντοτε αυτή την τακτική, όμως, ο ΓΥΡΙΖΑ. Και δεν μιλάμε για καμιά μακρινή εποχή, αλλά για τα τέλη του 2014. Τότε που οι Σαμαροβενιζέλοι προσπάθησαν να εκλέξουν τον Δήμα πρόεδρο της Δημοκρατίας και ν' αποφύγουν τις εκλογές. Κάποια στιγμή άρχισε ν' αναπτύσσεται φιλολογία ότι μπορεί κάποιοι από τους νεοναζί να ψηφίσουν τον Δήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις καταγγελίες. Οι Μητσοτάκηδες ήταν εκείνοι που κατάλαβαν πως οι νεοναζί τους παγιδεύουν, προσπαθώντας να τους κάνουν ομήρους τους. Κατάλαβαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί πρόεδρος ο Δήμας και το μόνο που θα τους έμενε θα ήταν το στίγμα της -άτυπης έστω- συνεργασίας με τους νεοναζί.

Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε η Μπακογιάννη. «Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί», αν ο Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση». Τα ίδια υποστήριξε και ο Κούλης. «Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω "παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του εμφάνιση στις 24.12.2014· «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής» δήλωσε την ίδια μέρα και ο ίδιος ο Δήμας.

Ο Σαμαράς είχε διαφορετική γνώμη. Και την εξέφρασε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκέμβρη. Κάλεσε τους Μητσοτάκηδες και όλους τους βουλευτές της ΝΔ να μην ψηφίσουν «παρών», αλλά να βρουν «έναν λόγο παραπάνω» για να υπερψηφίσουν τον Δήμα.

Και τότε, ποιος άκουσε τον ΣΥΡΙΖΑ και δε φοβήθηκε. Με μια πύρινη ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ο δημοκρατικός κόσμος, εμβρόντητος, τον παρακολούθησε (σ.σ. τον Σαμαρά) να απαντά στον κ. Κ. Μητσοτάκη και σε άλλους βουλευτές του, που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν παρών σε περίπτωση που η Χ.Α. υπερψηφίσει τον κ. Δήμα (...) Φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα τα τόσα χρόνια συνεργασίας του με τον κ. Μπαλτάκο». Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατέληγε ως εξής: «Αναμένουμε την εκ νέου τοποθέτηση του κ. Σταύρου Δήμα σε αυτό το ζήτημα καθώς και τις τοποθετήσεις κομμάτων, αλλά και βουλευτών ακόμα και της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Το Δεκέμβρη του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε έγκλημα καθοσιώσεως το να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χ.Α. Τον Ιούλη του 2016 περιμένει με αγωνία την τοποθέτηση της Χ.Α. ξεκαθαρίζοντας ότι οι θετικές για τον εκλογικό νόμο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Ιουλίου 2016 στις 3:11 π.μ.

Για το ΣΥΡΙΖΑ έχουν δίκιο, αλλά ο Μητσοτάκης ήθελε απλά να πέσει ο Σαμαράς. Η οικογένεια αυτή είναι ο ορισμός του αμοραλισμού και του μακιαβελισμού. Ποιός φίλαγε το χέρι της Ντόρας;
Ο ρόλος των ναζί είναι πάντα βρώμικος. Καπελώνουν, διχάζουν, εξοντώνουν. Η σύγκρουση μαζί τους θα είναι αναπόφευκτη. Δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν με το έκτρωμα του Τσίπρα που, εκτός από την κατάργηση του μπόνους στη νοθεία και την ψήφο στα 17 (σε αυτά τα δυο είμαστε υπέρ), είναι ακόμα μια απόπειρα αλλοίωσης. Μας νοιάζει, αν αυτό που φέρνει είναι απλή αναλογική. Με όριο 3% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. Αν πχ μείνουν εκτός το κόμματα που αθροίζουν 19% όπως το Μάη του 2012, τότε η κατανομή θα πλησιάζει την ενισχυμένη αναλογική.
Όταν ψηφίζεις κάτι, πχ κατάργηση του μπόνους, το ψηφίζεις γιατί σε εκφράζει, γιατί είναι πάγια θέση σου σύμφωνη με την ιστορία σου, δεν το ψηφίζεις επειδή το καταψηφίζουν οι αντίπαλοι. Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ. Αλλιώς τους δίνεις μεγάλη αξία. Αν πχ πουν οι ναζί, ότι "η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο", εμείς θα πούμε "όχι είναι σταθερή"; Λίγη λογική χρειάζεται. Είναι καλό; Το θέλουμε. Δεν είναι; Δεν το θέλουμε. Τόσο απλό είναι. mitsos175.

10 Ιουλίου 2016 στις 1:04 μ.μ.

...........τακτική, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ.(ή ΓΥΡΙΖΑ);;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger