Home » , » Καζάνι που βράζει η Τουρκία - Νέο βίντεο από το αποτυχημένο πραξικόπημα

Καζάνι που βράζει η Τουρκία - Νέο βίντεο από το αποτυχημένο πραξικόπημα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 | 9:26 μ.μ.

Γνώστης της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία και με αφορμή ένα καινούργιο βίντεο κατά την διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15 Ιούλη στην γείτονα χώρα, ο δημοσιογράφος του Σκάι Μανώλης Κωστίδης, μας περιγράφει πώς έχει διαμορφωθεί η σημερινή κατάσταση.

Από τα λεγόμενα του διαφαίνεται ότι είναι πλασματική η εικόνα που επικρατεί και δείχνει τον Ερντογάν παντοδύναμο και ότι ελέγχει απόλυτα στράτευμα και κρατικό μηχανισμό. Ισχυρίζεται επίσης ο ίδιος ότι είναι αστειότητες οι ισχυρισμοί που έφεραν την απόπειρα πραξικοπήματος να έχει στηθεί από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Ο ορκισμένος εχθρός του Τούρκου προέδρου, Φετουλάχ Γκιουλέν, εκτιμάει ότι η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, και καλεί την Δύση να λάβει μέτρα εναντίον του Ερντογάν για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.
Ο δημοσιολόγος του Σκάι. δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμφύλιας σύρραξης στην Τουρκία και υποστήριξε ότι αυτή την στιγμή «υπάρχει μια τρομερή ένταση στην Τουρκία».
«Η κοινωνία βράζει, υπάρχουν αξιωματικοί στους οποίους έχει πληγεί το κύρος, τους υπάρχουν πολλοί Γκιουλένιστές που έχουν απολυθεί από το δημόσιο και διώκονται καθώς και Κεμαλιστές που φοβούνται ότι η Τουρκία μπορεί να γίνει ποιο Ισλαμική», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης «Δικηγόροι για την Δημοκρατία» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Εβρενσέλ, οι συλλήψεις και οι βασανισμοί των πολιτών από το καθεστώς της Αγκυρας καθημερινά παίρνουν και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger