Home » , , » Το κομματόσκυλο με ράσα που γουστάρει πολέμους

Το κομματόσκυλο με ράσα που γουστάρει πολέμους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 | 6:01 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Για να σε ρωτήσω ρε Σταυροφόρε, Μέγα Ιεροεξεταστή, και λάτρη του Ευρώ, γιατί ανακατώνεσαι συνέχεια εκεί που δε σε σπέρνουν; Θα μου πεις εδώ οι θρησκείες επεμβαίνουν ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες της προσωπικής μας ζωής στο μάθημα της Ιστορίας θα κολλήσουν;

Να λοιπόν που Άνθιμος θέλει να γίνει υπουργός Παραπαιδείας και θρησκεύματος. Ένα θρήσκευμα, ένας λαός, ένας αρχηγός και ένας γκρεμός να πέσουμε όλοι μαζί, αφού χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου με τα νταούλια που θα χόρευαν οι αγορές.

Υποδεικνύει τι θα πρέπει να διδάσκεται στην Ιστορία! Ο Μέγας Αλέξανδρος. Μα αυτός ΔΕΝ ήταν χριστιανός. Ήταν όμως κατακτητής. Λεηλάτησε το χρυσό κι ότι άλλο πολύτιμο υπήρχε στην Ασία, οι στρατιώτες του βασάνισαν, κατέστρεψαν, βίασαν, αφάνισαν ολόκληρες πόλεις, γενικά ρήμαξαν τις περισσότερες περιοχές, όσες αντιστάθηκαν. Σκοτώθηκαν χιλιάδες μόνο και μόνο για να σκοτωθούν ακόμα περισσότεροι, όταν τα σκουλήκια της εξουσίας, οι κόλακες, μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου και το αφανισμό της γενιάς του, θέλησαν να κυβερνήσουν ο καθένας για πάρτι του. Τουλάχιστο δεν ήταν ρατσιστής, όχι τόσο όπως άλλοι Έλληνες άρχοντες της εποχής του.

Το κομματόσκυλο με ράσα λοιπόν γουστάρει πολέμους. Το "μακάριοι οι Ειρηνοποιοί" το είπε μάλλον κάποιο "κομμούνι", όποτε δεν του δίνει σημασία. Εθνικισμός με επιστροφή στο παρελθόν για να αποφύγει το παπαδαριό τα καυτά προβλήματα του παρόντος.

Ψιτ παπά. Ο Αλέξανδρος έκοψε δικό του νόμισμα. Να το διδαχθούμε κι αυτό; Να πούμε τώρα και το άλλο: Τον πήρε στον λαιμό της η μάνα του. Όταν λες σε ένα παιδί ότι είναι γιος Θεού πολύ θέλει να πάρουν τα μυαλά του αέρα; Βέβαια "θεός" ήταν ο Φαραώ, που όλως τυχαίως είχε επισκεφτεί τη Μακεδονία, τον καιρό που η Ολυμπιάδα συνέλαβε τον Αλέξανδρο, αλλά ο Φίλιππος ήταν ο μπαμπάς. Αν δεις τα αγάλματα, φτυστός ο Φίλιππος ήταν ο Αλέξανδρος. Μα σε ποιον έμοιασε αυτό το παιδί; Στη μάνα του. Το μόνο που πήρε από το Φίλιππο ήταν ο θρόνος και η φιλοδοξία. Μη μας βγει όμως ο Στρατηλάτης μισός Έλληνας, γιατί θα χαλάσει η εθνικιστική σούπα.

Να διδάξεις Άνθιμε, και τι πολιτισμό έφερε στην Τύρο. Σύμφωνα με τον Αρριανό 8.000 Τύριοι σκοτώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 30.000 κάτοικοι της πόλης πουλήθηκαν ως δούλοι. Δεν ήταν η μοναδική πόλη ήταν ένα "τυπικό δείγμα" για το πόσο "πολιτισμένα" φέρονταν σε όσους είχαν αντιρρήσεις να τον δεχθούν ως βασιλιά ή θεό.

Ο Κλείτος, που για "ευχαριστώ" τον σκότωσε, ενώ του είχε σώσει τη ζωή, μπορεί να σου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αν τον δεις σε καμιά προσευχή. Να διδαχθούμε λοιπόν, αλλά να πούμε όλα. Από τις σφαγές μέχρι τα όργια. Δέχομαι όμως ότι άλλοι βασιλιάδες, που πήραν έπειτα την εξουσία, ήταν ακόμα χειρότεροι κι επιπλέον ήταν εντελώς ανίκανοι. Σαν τον Κούλη και τον Αλέξη.

Κι αφού πούμε για τα περασμένα μεγαλεία, όταν εξολοθρεύαμε Τρώες, έπειτα Πέρσες κι άλλους Ασιάτες, να επιστρέψουμε στο παρόν. Να δούμε τη στάση της πολιτικής ηγεσίας και του κλήρου απέναντι στους τοκογλύφους. Αφού η Εκκλησία παίρνει θέση, σε όλα, ας πάρει θέση για τους πλειστηριασμούς, για το διωγμό των φτωχών, για την αρπαγή και τη λεηλασία των κόπων τους. Η μήπως θα ασχοληθεί με αυτά μετά από 2.500 χρόνια;

Παπά, συνέχισε την αποδόμηση του Χριστιανισμού. Με τις κουταμάρες και τα προκλητικά που λες, δεν θα σας μείνει κανείς λογικός. Βγάλε το ράσο ή τουλάχιστο κόλλα το σήμα του κόμματος σου. Αφού σε πήραν όλοι χαμπάρι.

Ένα τελευταίο: Τα επιτεύγματα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, εξαιτίας των οποίων άνθισαν οι Επιστήμες κι οι Τέχνες στη χώρα μας, κράτησαν πολύ περισσότερο από τις κατακτήσεις. Αλλά που να καταλάβει ο πολεμοκάπηλος... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger