Home » , » O υπουργός βγήκε να κάνει τον κράχτη ντυμένος λαγουδάκι

O υπουργός βγήκε να κάνει τον κράχτη ντυμένος λαγουδάκι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 | 11:35 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Πολύ πριν τα Ίμια ο Επίτιμος των Νοσφεράτου Δαγκώνουν (ΝΔ) είχε προσπαθήσει να ξεπουλήσει κάτι βραχονησίδες, πράγμα που έκανε το ΠΑΣΟΚ να διαρρηγνύει τα ιμάτια του μιλώντας τότε, για ξεπούλημα, σκάνδαλο, ακόμα και για εθνική μειοδοσία. Δεν είχε άδικο πάντως εκείνη την εποχή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μετά έγινε "τσόντα" της ΝΔ.

Από τη δεκαετία του ενενήντα έγιναν πάρα πολλά. Με τα Μνημόνια, κάποιοι είπαν "έχουμε τόσα νησιά δε δίνουμε μερικά να πάρουμε κάνα φράγκο"; Λίγα μόνο, ενδεικτικά δημοσιεύματα από τις αμέτρητες προσπάθειες για να πουλήσουν όσο - όσο:

"Λίστα με 25 νησιά ή βραχονησίδες που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσω παραχώρησης σε ιδιώτες για 99 χρόνια δίνει στη δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα σήμερα το «Έθνος της Κυριακής». Πρόκειται για ένα μόνο μέρος από τα νησιά που βρίσκονται στο κρατικό χαρτοφυλάκιο, και τα οποία θα μπορούσαν -εφόσον αρθούν τα τεράστια εμπόδια- να δοθούν προς εκμετάλλευση ώστε να ενισχυθούν τα έσοδα του κράτους" (Έθνος 2/9/2012).
Σημείωση: 99 χρόνια, δηλαδή εκατό στρογγυλεμένα, που το ξανάδαμε; Τα "τεράστια εμπόδια" μήπως είναι οι κάτοικοι των νησιών; 

"...έκθεση των ελληνικών προϊόντων στο μεγάλο τουρκικό παζάρι που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και στο οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις Δημόσιες Ελληνικές εταιρίες που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά και τα ελληνικά νησιά και λιμάνια που αναμένεται να πουληθούν σε ιδιωτικούς επενδυτές". (τουρκική εφημερίδα Aksam, 2013).
Βρε λες να τα έδωσαν από τότε και να εννοεί αυτό ο Ταγίπ; "Που είναι μπρε το δέμα που αγόρασα"; 

"...Ποιος θα αγοράσει σήμερα ένα νησί στην Ελλάδα; Το πιθανότερο κάποιος εκτός Ελλάδας, το πιθανότερο κάποιος Γερμανός! Δεν είναι τυχαίο ότι στην ιστοσελίδα της Private Islands Ιnc. φιγουράρουν αυτή τη στιγμή 16 αγγελίες πώλησης ελληνικών νησιών (κάποιοι θα μιλήσουν εκ νέου για ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου)". (Βήμα 8/6/2015).
Ενώ κάποιοι άλλοι, αδίστακτοι απατεώνες θα πουν για "επένδυση". 

Για να κλείσουμε με το πιο σύγχρονο. Ζουράρις: "Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει". (14/12/2016).
Τα νησιά είναι μεγάλα, δεν χάνονται. Αλλάζουν ιδιοκτήτη. Βέβαια μπορεί να εννοεί, θα τα δώσουν σχεδόν τζάμπα, ενώ μετά θα πουν "τα χάσαμε" και θα ψάχνουν να τα βρουν κάτω από τον καναπέ.

Αυτά προς το ΣΥΡΙΖΑ, προς τη ΝΔ αλλά και προς τους ανόητους εθνικιστές, που νομίζουν ότι θα τσιμπήσουμε με τον αποπροσανατολισμό.
Για εκπτώσεις το πάνε, κι ο υπουργός βγήκε να κάνει τον κράχτη ντυμένος λαγουδάκι, λέγοντας με άλλα λόγια "Για περάστε, για περάστε, αγοράστε και θαυμάστε". Μόνο που πουλάνε ξένα, δεν είναι δικά τους. Ανήκουν στο λαό. Αν και προσωπικά δεν πιστεύω πολύ σε ιδιοκτησίες, κράτη, σύνορα κλπ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, θεωρητικό. Πως έλεγαν το σύνθημα οι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση, ενώ ήταν ο Κούλης κυβέρνηση;
"Πουλάτε τα νησιά, πουλάτε τα λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια". Πάντα επίκαιρο. Το ίδιο επιθυμούμε και για εσάς. 

Υ. Γ 1 Ρε Κούλη, ρώτα πρώτα το μπαμπά και μετά μίλα. Πάλι θα σε γλεντήσουμε;

Υ. Γ 2 Δεν το έλεγαν μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ το σύνθημα, κι εμείς το φωνάζαμε, απλά αυτοί δεν το εννοούσαν. Ήταν "σχήμα λόγου" κι αυτό. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger