Home » , » Η Τουρκία συνεχίζει τις σφαγές Κούρδων

Η Τουρκία συνεχίζει τις σφαγές Κούρδων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 | 2:52 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβαν την ευθύνη για το τουρκικό μαχητικό F-16 που κατερρίφθη στην Κουρδική πόλη Ντιγιαρμπακίρ στη ΝΑ Τουρκία τη Δευτέρα, επειδή ότι το αεροσκάφος αυτό ήταν σε αποστολή βομβαρδισμού εναντίον των θέσεων τους. Παρά την κατάρριψη του τζετ, ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια.

Είναι επίσης μήνυμα προς την Άγκυρα και τον Ιμπεριαλιστή Ερτογκάν, αφού για πρώτη φορά οι Κούρδοι φαίνεται να διαθέτουν Αντιαεροπορικά συστήματα ικανά να καταρρίψουν ένα σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος.

Η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία για να αποτρέψει την απελευθέρωση των Κουρδικών πόλεων. Η αλλοπρόσαλλη τακτική της κυβέρνησης που συνοψίζεται στο "πρώτα μπουκάρουμε και μετά βλέπουμε" έχει σπείρει ανησυχία τόσο σε αντιπάλους όσο και σε συμμάχους της. Οι ΗΠΑ θέλουν να πολεμήσουν στη Συρία ως τον τελευταίο Τούρκο, αλλά δεν επιθυμούν (όπως είναι φυσικό) να διακινδυνεύσουν οι ίδιες έναν πυρηνικό πόλεμο για το καπρίτσιο του αιθεροβάμονα και εντελώς αναξιόπιστου "Σουλτάνου".

Η τακτική της Άγκυρας θα γυρίσει γρήγορα εναντίον της. Η αξιοπιστία είναι βασικό όπλο σε κράτη που δεν έχουν τόση δύναμη ώστε να κάνουν ότι θέλουν, όπως οι υπερδυνάμεις κι ο Ερτογκάν είναι σίγουρα ο λιγότερο άξιος εμπιστοσύνης, οπότε οι πηγές που οι Κούρδοι θα μπορούσαν να προμηθευτούν όπλα τέτοιου είδους είναι πολύ περισσότερες από το παρελθόν.

Οι μαχητές του PKK παραδέχθηκαν μόνο αυτή την επίθεση. Άρα οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δεν είναι δική τους.

Οι Κούρδοι ξέρουν να πολεμούν έτσι η εισβολή των Τούρκων έχει βαλτώσει όχι βέβαια από την υποτονική αντίδραση του ISIS, που υποχωρεί συνέχεια ρίχνοντας που και που μερικές βολές, για να λέει ότι τάχα πολέμησε. Οι μεγαλύτερες απώλειες προκλήθηκαν όταν οι γκρίζοι λύκοι και ο Τουρκικός στρατός προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν στις θέσεις των Κούρδων. Ακόμα και υπερσύγχρονα άρματα καταστράφηκαν από εύστοχες βολές αντιαρματικών, τα οποία ήταν άριστα παραλλαγμένα, ενώ οι άντρες και γυναίκες του Κουρδιστάν απαντούν στην υλική υπεροχή των Τούρκων με αιφνιδιαστικές ενέδρες και το γνωστό θάρρος που τους διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια του πολέμου.

Η Τουρκία εντούτοις συνεχίζει τις σφαγές Κούρδων, Αράβων και άλλων μειονοτήτων στη Συρία. Αν ως τώρα δεν έχει καταφέρει να ξεριζώσει τους Κούρδους, αυτό οφείλεται στην Αντίσταση και τον Ηρωισμό του PKK και των αντίστοιχων οργανώσεων στη Συρία.

Η γείτονα με μια Κομμουνιστή κυβέρνηση, που θα φρόντιζε τα συμφέροντα των εργαζομένων κι όχι των ΗΠΑ, θα μπορούσε όχι μόνο να εξασφαλίσει Ειρήνη αλλά και να αναπτυχθεί οικονομικά. Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν οι αδερφοί μας Τούρκοι εργάτες είναι πως χρειάζονται καλές σχέσεις με όλους, ιδιαίτερα τους γειτονικούς λαούς. Το ίδιο φυσικά ισχύει για κάθε λαό. Μακριά λοιπόν από ανόητους εθνικισμούς, που το μόνο που κάνουν στην καλύτερη περίπτωση είναι αποπροσανατολισμός από τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Στη χειρότερη έρχεται ο πόλεμος και η καταστροφή. Ο μόνος που κερδίζει από την ανθρωποσφαγή είναι οι εταιρείες όπλων, οι μαυραγορίτες, το μεγάλο κεφάλαιο, (Πολυεθνικές, ξένες Τράπεζες κα), τα πλούσια όρνεα που επωφελούνται από το θάνατο των άλλων για να γίνουν πλουσιότερα.

Η σημερινή Τουρκική κυβέρνηση (όπως στην Ελλάδα κι αλλού) είναι ανίκανη γι' αυτό οδηγεί όλη την περιοχή σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, αφού όταν μαζεύονται πολλοί ηλίθιοι (ή καθάρματα) αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες δυστυχήματος. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger