Home » , » Ρεκλάμα των ανακριβειών και της προπαγάνδας

Ρεκλάμα των ανακριβειών και της προπαγάνδας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 | 1:18 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως "δυο λάθη κάνουν ένα σωστό". Σίγουρα πάντως πολλά ψέματα μαζεμένα δεν κάνουν μια αλήθεια, αλλά ένα μεγαλύτερο ψέμα. Η "μητέρα όλων δημοσκοπήσεων", η "υπέρ - δημοσκόπηση", η "δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων" και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν είναι παρά μια διαφήμιση. Μια ρεκλάμα των ανακριβειών και της προπαγάνδας. Διότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι υπόλοιπες μαζεμένες. Δηλαδή με παλιά σάπια υλικά μας μαγείρεψαν ένα δήθεν "νέο πιάτο". Να το πούμε με παράδειγμα: Βάλτε ληγμένο γιαούρτι, κλούβια αυγά, χαλασμένο αλεύρι... κι όπως καταλαβαίνετε, όχι μόνο δεν τρώγεται το αποτέλεσμα αλλά είναι πιο επικίνδυνο από το κάθε υλικό χωριστά.

Εκείνο που δεν θέλουν να καταλάβουν αυτοί που παραγγέλλουν τέτοια "μπιχλιμπίδια" είναι ότι ο κόσμος δεν απαντά. Αυτοί λχ που δεν έχουν να πληρώσουν τηλέφωνο, προφανώς ψηφίζουν οι περισσότεροι, αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν στις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις. Κι αυτοί στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ θέλουν Μνημόνια. Οι άστεγοι, οι άνεργοι αυξάνονται συνέχεια και μαζί μ' αυτούς η οργή, η αγανάκτηση, η απογοήτευση από ΟΛΟΥΣ. Υπάρχει ακόμη μια φοβερή καχυποψία, όχι άδικα. Είναι λοιπόν εκ των πραγμάτων δύσκολο, ακόμα κι αν υπάρχουν καλές προθέσεις, να δει κάποιος "τάσεις". Αν θέλει να δει τάσει, θα πρέπει να βγει έξω στο δρόμο, να συζητήσει, να δει τι γίνεται. Έστω να μιλήσει με φίλους, γνωστούς κοκ.

Αλλά υπάρχει κι η λογική: Είναι κανείς ευχαριστημένος με αυτά που γίνονται σήμερα; Μόνο οι πολύ πλούσιοι, που θέλουν τα κέρδη τους σε Ευρώ, τα αφεντικά που ελέγχουν, εκβιάζουν κι εκμεταλλεύονται πιο εύκολα τους εργαζόμενους. Μόνον αυτοί, κι οι "κηφήνες" με το σκυλολόι των "ημετέρων". Όλοι οι υπόλοιποι είναι όχι απλά δυσαρεστημένοι, εξαγριωμένοι. Βέβαια δεν μιλάνε όμως αυτό δεν σημαίνει ότι συναινούν. Η νοοτροπία έχει αλλάξει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια.

Η πλειοψηφία θα εκφράσει σίγουρα την δυσαρέσκειά της με όποιον τρόπο μπορεί και κρίνει ο καθένας. Η πολιτική που απεχθάνονται όλοι σχεδόν, ακολουθείται κι από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά κι από την αντιπολίτευση, που θεωρητικά θα πρόσφερε "εναλλακτική λύση". Το πρόγραμμα όμως της ΝΔ συνοψίζεται στο "Ότι θέλουν οι τοκογλύφοι". Απολύσεις, μειώσεις, περικοπές κλπ. Ότι δηλαδή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος όμως δεν θέλει άλλες θυσίες, διώξεις, λεηλασία, διαφθορά και καταστροφή. Θέλει άλλη πολιτική όχι διαφορετικό εκφραστή της. Θέλει να τελειώσει το μαρτύριο του όχι άλλο δήμιο, που θα είναι και πιο ξεκούραστος ώστε να βαρά χειρότερα.

Οπότε καμία άνοδο δεν βλέπω για τη ΝΔ. Ο Μητσοτάκης (διε)φθαρμένος ήδη έχει μαζέψει κι άλλους σαν κι αυτόν με σκοπό να κάνει νέα επίθεση στις τσέπες των φτωχών. Ζήτημα είναι, αν θα πάρει το ποσοστό που είχε η ΝΔ τις προηγούμενες εκλογές, καθώς όσοι πάνε στη ΝΔ είναι τέτοιοι, που διώχνουν, δεν φέρνουν. Όσο για τα δεκανίκια είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ξαναβρεθούν στη Βουλή, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, που ίσως τα καταφέρει στο "τσακ" και που κι αυτό φθίνει σιγά - σιγά. Ποτάμια λοιπόν και λοιπούς Λεβέντες ξεχάστε τους. Πιθανόν κι οι ΑΝΕΛ να βρεθούν εκτός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά διαλύεται. Ο κόσμος που τον ψήφιζε είναι κατά του Μνημονίου. Τη γλύτωσε μια φορά κάνοντας εκλογές λίγο μετά το Δημοψήφισμα για να προλάβει την κατάρρευση. Τώρα που εφαρμόζει, ότι ο Σαμαράς κι ο Παπανδρέου θα είχε πρόβλημα ακόμα και να μπει στη Βουλή, αν δεν ήταν κάποια ρουσφέτια.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν λάθος αποτέλεσμα. Μοιάζουν μ' αυτές των αρχών του 2012 που έδιναν το ΠΑΣΟΚ πάνω από 20 ενώ τη ΝΔ πάνω από 30 κι όταν έγιναν εκλογές πήρε η ΝΔ 19 και το ΠΑΣΟΚ ήρθε τρίτο με 13 (για να συνεργαστούν μετά).

Ακόμα δεν έχει αποφασίσει πολύς κόσμος προς τα που θα κινηθεί. Αλλά σίγουρα δεν θα πάει εκεί που θέλουν οι δημοσκόποι... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger