Home » , » Που στον κόρακα είναι η ανάπτυξη;

Που στον κόρακα είναι η ανάπτυξη;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 | 9:08 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται, την πάτησε το τρένο, 
το "φως στο τούνελ" ήτανε, μνημόνιο ξαναμμένο.
Μεγάλωσε το χρέος μας, μεγάλωσαν κι φόροι,
πάει ο μισθός κι η σύνταξη, γίναμε σκορποχώρι.
Σε αγορά στεκότανε, η Χώρα και πουλιότανε,
κι οι τοκογλύφοι με χαρά, την αγοράζουνε φτηνά.
Η ανάπτυξη δεν έρχεται, την πάτησε το τρένο, 
το "φως στο τούνελ" ήτανε, μνημόνιο ξαναμμένο...

Πάλι δεν ήρθε η Ανάπτυξη; Που στον κόρακα είναι πάλι; Να της βάλουμε απουσία. Τι κάνει και δεν έρχεται, έχασε το δρόμο; Η εμείς χάσαμε το μπούσουλα με ότι γίνεται; Να δεις που είναι μαζί την Ελπίδα (που θα έρχονταν κι αυτή) αλλά τελικά μας έριξαν άκυρο.

" Αναθεώρησε επί τα χείρω η ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο πέρυσι και, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν παρουσίασε μείωση 1,1% σε σύγκριση με το δ' τρίμηνο του 2015, έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση στις 14 Φεβρουαρίου".

Όποτε θέλει ο τοκογλύφος "βαδίζουμε στο σωστό δρόμο" - προς το βωμό για να μας θυσιάσουν - κι όποτε θέλει "δεν πάμε καλά". Και στις δυο περιπτώσεις ξέρουμε τι έρχεται. Να παίρνουμε μόνο προφυλάξεις, να μην έχουμε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται, αλλά τα νέα μέτρα καταφθάνουν τρέχοντας. "Νέα" δηλαδή τα παλιά, γνωστά βασανιστήρια, πιο βαρβάτα όμως, να βογκήξουμε περισσότερο. Γιατί "ακόμα είμαστε μακριά από το στόχο του Μνημονίου", δεν πεθάναμε όλοι.

Πολλή υποανάπτυκτη είναι αυτή η Ανάπτυξη στην Ελλάδα. Να σκεφτείς -λεν- ότι όλα τα κάνουν "για να έρθει Ανάπτυξη". Δηλαδή, αν λεηλατήσεις μια χώρα αναπτύσσεται; Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο αυτό;

Πώς να έρθει ανάπτυξη, αφού έχουμε εδώ μνημόνιο; Πάνε μαζί αυτά τα δύο; Ανάπτυξη και Μνημόνιο είναι τσακωμένοι. Το Μνημόνιο όπου δει Ανάπτυξη, την χτυπάει μέχρι να ψοφήσει. Γιατί το μνημόνιο δεν θέλει ανάπτυξη, θέλει υποανάπτυκτες χώρες ώστε να τις αρμέγουν τα όρνεα των αγορών.

Αφού μπαστακώθηκε το Μνημόνιο, δεν έρχεται Ανάπτυξη. Έφυγε. Μαζί έφυγαν Ελευθερία, Δημοκρατία... όχι ότι είχαμε ποτέ πολύ, αλλά όση είχαμε, την πήραν οι τοκογλύφοι μαζί με τα λεφτά και τα σπίτια μας. Σειρά τώρα έχουμε εμείς οι ίδιοι. Θα παίρνουν τα όργανα, όπως κάνουν σε άλλες χώρες, γιατί οι πολιτικοί μας "δανείστηκαν". Κι εμείς τους ψηφίσαμε. Και το χειρότερο τους αφήνουμε να ζουν εις βάρος μας, με τα κλεμμένα έξω.

Άμα δείτε την Ανάπτυξη, στείλε της χαιρετίσματα. Μπορεί εμείς να την επιθυμήσαμε αλλά όσο είναι τα τσιμπούρια, οι πολιτικοί που μας πεινούν το αίμα, δεν έρχεται, φοβάται. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger