Home » , » Πήραν διδακτορικό στην … κατασκευή τρομοκρατών!

Πήραν διδακτορικό στην … κατασκευή τρομοκρατών!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 | 9:50 μ.μ.

Πηγή: Κατερίνα Κατή – Documento

Υποψήφια διδάκτωρ κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Με ένα κατηγορητήριο-ορισμό της εγκληματικής ελαφρότητας η οποία χαρακτηρίζει τις διώξεις που έχουν ως καμβά την ποινικοποίηση των κοινωνικών – προσωπικών σχέσεων και το νομικό μόρφωμα της συλλογικής ευθύνης, η υποψήφια διδάκτωρ βρίσκεται σήμερα υπόλογη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας για δύο σοβαρότατα κακουργήματα που σχετίζονται με τρομοκρατική δράση. Η δίκη της ξεκίνησε πρόσφατα, έπειτα από πολλές αναβολές -για λόγους ανεξάρτητους της βούλησής της για πρόοδο της διαδικασίας-, και βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Η 29χρονη κοπέλα στοχοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, ο οποίος κατηγορήθηκε με το άρθρο 187Α για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για να αθωωθεί στη συνέχεια ομόφωνα από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα της έδρας.

Μάλιστα, η αθωωτική απόφαση για τον σύντροφό της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί αθώος της πράξης της συγκρότησης -ένταξης (άρθρ. 187 A ‘§4ΠΚ)που του αποδίδεται, διότι δεν προέκυψε η παρουσία του σε κρησφύγετα της οργάνωσης και ιδίως σε αυτά που βρέθηκε οπλισμός και, όπως αποδείχθηκε, διατηρούσε κοινωνικές μόνο σχέσεις με τους συγκατηγορούμενούς του… (αναφέρονται ονόματα εμπλεκομένων με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) στα  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger