Home » , » Ο "λαγός" της ΥΕΝΕΔ

Ο "λαγός" της ΥΕΝΕΔ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 | 2:26 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

Πάσχα έρχεται, τα παιδάκια ακούνε για το λαγουδάκι του Πάσχα. Το ίδιο ακούνε και τα αρνάκια, τα οποία όμως, αφού τα σκοτώσουμε, τα γδάρουμε, τα σουβλίσουμε, τα ψήσουμε, θα τα φάμε. Είναι όντως πιο νόστιμα σουβλιστά.

Όταν πρόκειται για ανθρώπους - "αρνάκια" τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί το σούβλισμα - παλούκωμα περιλαμβάνει όλους εμάς που είμαστε το "κοπάδι των ψηφοφόρων". Με συγχωρείτε για την λέξη "κοπάδι", αλλά έτσι δυστυχώς μας βλέπουν οι κηφήνες που το παίζουν τσέλιγκες.
"Αρνάκι" γίνεται ο εργαζόμενος όταν υπάρχει μεγάλη ανεργία και τέτοια επίθεση του Κεφαλαίου. "Όσο εμείς λεηλατούμε, εσείς τσακωθείτε". Ή "υποταχθείτε" θα μπορούσε να πει γνωστός πρώην έμπορος "φυκιών" και νυν βουλευτής.

Με συγχωρείτε και πάλι, για το λαγουδάκι του Πάσχα θέλω να μιλήσω. Πάσχα τοκογλύφων και Σαρακοστής -99 χρόνων και βάλε- για μας. Βγήκε λοιπόν ο Ξυδάκης και είπε "Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή". Σωστά, αλλά ποιός την κατάντησε έτσι; Αυτοί που τη διοικούν, που τη διοικήσαν ασελγώντας κατ' εξακολούθηση στην ενημέρωση. Χαρές στους γαλάζιους κανίβαλους και τους φασίστες, γιατί ξέρουν ότι έρχεται σούβλισμα.

Θα το πω ξεκάθαρα: Οι δανειστές θέλουν ομαδικές απολύσεις. Επίσης τους κακοφάνηκε πολύ ο αγώνας που έκαναν οι εργαζόμενοι όταν έπεσε το μαύρο. Μαντέψτε λοιπόν γιατί απαξιώνεται έτσι η δημόσια τηλεόραση, η οποία, αν και τραγική, είναι πολύ καλύτερη από το βόθρο των ιδιωτικών απόπατων που αυτοαποκαλούνται "κανάλια". Γιατί σκοπεύουν να αρχίσουν τις απολύσεις, διώξεις, σφαγή... (πείτε όπως θέλετε) από τους εργαζομένους που αντιστάθηκαν και έκαναν ζημιά στον προηγούμενο επιστάτη τους, το Σαμαρά.

Προς τους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης: Σύντροφοι. Ξέρετε να αγωνίζεστε, το αποδείξατε. Σίγουρα δεν αγωνιστήκατε ούτε έχετε ευθύνη γι αυτό το χάλι που υπάρχει σήμερα. Γνωρίζω από πρώτο χέρι, όπως πάρα πολλοί εργαζόμενοι τι σημαίνει να αντιστέκεσαι στις αυθαιρεσίες των αφεντικών. Στις κουταμάρες και τα "λάθη", για να είμαστε πιο ακριβείς: Στην εκμετάλλευση. Πάντα έχει κόστος και κίνδυνο.

Αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος όταν δεν προβάλεις σθεναρή Αντίσταση. Απαξιώνουν την ΕΡΤ, ενώ ρίχνουν το φταίξιμο σε σας. Η ίδια ύπουλη τακτική με τους προηγούμενους, αφού ακολουθείται η ίδια αποτρόπαιη, απάνθρωπη πολιτική.

Σύντροφοι της ΕΡΤ. Μην παίξετε το ρόλο του "προβάτου", γιατί θα έχετε την τύχη του. Πολεμήστε όπως μπορείτε τη Μνημονιακή πολιτική. Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, αλλά αν τους αφήσετε, θα την πληρώσετε εσείς πρώτοι. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, έχετε συνείδηση.

Εμείς που δεν τρώμε κουτόχορτο είμαστε και θα είμαστε με κάθε εργαζόμενο. Πολύ περισσότερο, όταν αυτός ο εργαζόμενος γίνεται "αποδιοπομπαίος τράγος" στα λάθη ή τα "εγκλήματα" διοικήσεων κι αφεντικών.

Η τακτική να απολύονται εργαζόμενοι, αφού απαξιώνεται πρώτα η δουλεία τους είναι γνωστή. Να μην περάσει. Αύξηση ανεργίας σημαίνει πέρα από το ανθρώπινο - ηθικό μέρος, περαιτέρω οικονομική καταστροφή. Ύφεση και ανεργία είναι μεγέθη ανάλογα. Το ίδιο και οι φόροι προς τους μικρούς. Μην είστε "πρόβατα" το ξαναλέω. Αντισταθείτε, σας σφάζουν ενώ ο Ξυδάκης παίξει το ρόλο εκείνου που σας μεταφέρει από το "μαντρί" στο "σφαγείο". 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Μαρτίου 2017 στις 1:29 μ.μ.

Τα τελη που εισπραττει η ΕΡΤ ειναι ουσιαστικα φοροι υπερ τριτων που σημαινει οτι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ συμφωνα με την Ευρωπαικη νομοθεσια.Θα επρεπε ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ(ως παρανομα εσοδα) η εστω να περιερχονται στον προυπολογισμο και απο κει να διοχετευονται οπου κρινει η κυβερνηση.Γιατι ετσι οπως ειναι λειτουργει ως παραμαγαζο φορων για τους οσφυοκαμπτες της εξουσιας και τους κομματικους φιλους.Η ΕΡΤ οπως ηταν και οπως ειναι στημενη ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΕΙ τον ανταγωνισμο παιρνοντας κοψοχρονια αν χρειαστει διαφημισεις απο την αγορα(εχοντας καβατζα τα τελη)και ανταγωνιζομενη ΑΘΕΜΙΤΑ τα λοιπα καναλια νταβατζιδικα και μη.Προκειται για ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ παρανομια και θα επρεπε η οποια επιτροπη ανταγωνισμου να ειχε επεμβει χθες.Αυτα παθαινουν επισης τα κρατη που στερουνται Συνταγματικων Δικαστηριων που φιλτραρουν εν τη γεννεσει τους νομους συμφωνα με την νομιμοτητα.ΟΥΤΕ μια διαφημιση-ενημερωση του κρατους επρεπε να διοχετευεται στα νταβατζιδικα καναλια εφ οσον υπαρχει υποτιθεται κρατικο καναλι.Ομως βλεπουμε να διοχετευονται πολλες απο αυτες τις διαφημισεις στα ιδιωτικα με φορολογικο κοστος βεβαιως ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ !!Επιπροσθετα ουτε κουβεντα για δημοσιονομικα φρενα στο παραμαγαζο των 2500 περιπου κρατικοδιαιτων.Καλα ενας λογικος πολιτικος δεν υπαρχει ωστε τουλαχιστον να ονοματισει και να καταγγειλει μια τετοια παρανοια αν δεν μπορει να την τιθασευσει??Μιλαμε για ΨΕΚΑΣΜΟ.Εγω πιστευω οτι κανενας απο αυτους δεν εχει τετοιους προβληματισμους που θα ειχε ο τελευταιος Ευρωπαιος πολιτης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger